vineri, 27 noiembrie 2020

Cât mai răsfirați, băieți!

 

Am promis că nu voi mai aborda subiectul PLX 199 și mă țin de cuvânt. Cele ce vor urma sunt însă câteva precizări legate de acțiuni anterioare acestei decizii, care privesc informații dar și o inițiativă privind încercări de rezolvare a acestei probleme și nu numai.

Voi fi foarte scurt și la obiect, ca să poată pricepe toți …

  1. În data de 13.11.2020 am trimis șefilor filialelor  asociațiilor militarilor, existente în Craiova (sau pe care le cunoșteam eu) următorul mesaj, pe mail sau whatsapp:

Domnilor președinți,

Mă adresez dumneavoastră în speranța că apelul meu va fi înțeles și veți fi de acord că propunerea mea este demnă de luat în seamă.

După cum știți suntem în plină campanie electorală, dar și în plină pandemie. Nu se știe ce va fi după alegerile din decembrie, nici politic nici în ceea ce privește situația medicală și libertățile de deplasare sau întrunire. Ne aflăm totuși într-o perioadă în care mai suntem băgați în seamă și ne mai putem întâlni, între noi, sau cu diverși politicieni.

Cunoașteți luptele duse de unii sau alții pentru votarea sau modificarea PLX 199, proiect care așa cum este conceput în acest moment, ne este defavorabil.

S-au făcut presiuni din partea conducerii MApN pentru a ne da acordul privind admiterea acestui proiect în forma actuală, fluturându-ni-se ”posibilitatea” acceptării unor amendamente la votul final, chestie ”oltenească”, adică un fel de scărpinat cu stânga la urechea dreaptă, peste cap. După ce prin consultarea Forumului, din care cei mai mulți faceți parte, această ”ofertă” a fost respinsă s-a ajuns la concluzia că actuala formă a proiectului nu poate fi acceptată, lucrurile s-au oprit. S-ar părea că nu se mai poate face nimic, unii spun că acest proiect nu va mai fi reluat, că ”s-au supărat pe noi” cei care ne promiteau marea cu sarea și nu îl vom mai vedea, alții spun că se lucrează deja la modificarea sau înlocuirea L-223, deci oricum ne vom lua adio de la pensiile militare.

Recent, o delegație a MApN s-a întâlnit la Craiova cu câțiva rezerviști sub pretextul că vor să lămurească aspecte ținând de PLX 199. Dacă aceasta ar fi fost cu adevărat intenția, întâlnirea ar fi avut loc cu reprezentanți ai tuturor asociațiilor care activează în Craiova dar nu a fost așa. Pentru mine este clar că din partea MApN intenția nu a fost de a rezolva ceva, ci doar de a mima ca ar încerca să rezolve.

Nu este un secret pentru nimeni că domnul ministru Ionel Ciucă, fostul coleg de garnizoană, candidează pe listele PNL la un post de senator. Este de asemenea mai mult decât sigur că va fi ales, fiind primul pe lista. Este de asemenea de așteptat să fie, dacă PNL va intra în formarea noului guvern de după alegeri, viitorul ministru al Apărării sau cel puțin șeful comisiei pentru apărare a Senatului, deci va avea cumva în atribuțiuni în  legislația privind armata.

Ca senator de Dolj va avea în Craiova un cabinet parlamentar la care va fi nevoit să vină periodic, deci vom avea posibilitatea să îl vedem și discuta mai des și mai aplicat pe problemele noastre și ale armatei.

Având în vedere toate aceste aspecte, vă propun, și sper că veți accepta, fiind în interesul nostru, să se

întâlnească toți șefii de asociații (filiale), cât mai repede, pentru a discuta și găsi un punct de vedere comun privind –deocamdată- ACEST PROIECT, să îl definitivăm, pune pe hârtie și să ne prezentăm cu el în fața domnului ministru cu prima ocazie când va mai veni în Craiova în calitatea de candidat sau senator. Este realizabil, ține de noi, putem să facem acest lucru.

Vă rog să lăsați la o parte toate divergențele și orgoliile, frustrările și supărările dintre șefii dumneavoastră de asociație sau dintre dumneavoastră personal, să nu uităm că o carieră întreagă am fost colegi și am mâncat din aceeași gamelă mulți, poate, e păcat să ne împiedicăm de mărunțișuri și copilării sau ordine și indicații ilogice primite sau induse de diferiți șefi care au alte interese. Craiova a mai avut o inițiativă de aducere sub aceeași formulă a intereselor asociațiilor și sindicatelor militarilor, prin semnarea unui Protocol numit ”CONCORDIA DOLJULUI”, protocol care nu a fost oficial denunțat de nimeni, deci îl putem resuscita dacă vrem cu adevărat să obținem ceva.

Haideți să ne întâlnim într-un termen de maxim o săptămână, să discutăm de principiu dacă sunteți de acord să găsim o formulă comună cu care să mergem la domnul ministru când va mai veni aici. Prima întâlnire va fi de acceptare a inițiativei, posibilității și căutării soluției de lucru. A doua întâlnire va fi mai largă și mai lungă, urmând să stabilim tehnic care sunt punctele asupra cărora putem conveni. A treia va fi de întocmire a unui document comun pe care să îl înmânăm domnului ministru.

Consider personal că în interesul nostru putem colabora, altfel, câtă vreme ne vom privi pe sub sprâncene și ne vom saluta printre dinți, problemele noastre vor rămâne nerezolvate.

Aștept răspunsul dumneavoastră pe adresa de mail sau Whatsapp sau mesaj pe nr meu de telefon, care cum puteți, dacă doriți, să punem umărul împreună. Prima întâlnire ar putea avea loc la sediul ANCMRR sau ROMIL, sâmbătă sau duminică.

Cu respect,

Col. (rtr) Marin Neacsu

Domnilor presedinți :

Cdr.(r) Octavian COCOCEANU Filiala ANCMRR Dolj

Col (rtr) Marian Sfetcu Filiala ROMIL Craiova

Col(r) Marius Neacsu -Filiala LADPM Craiova

Col( r) Marius Crasnaru-Sucursala AORR DOLJ

Col. (r) Nistor Danut Filiala Craiova a SCMD

Gl. Bg Craciunescu Ion ARPIA Craiova

Col.(r) Florescu Marinel – ANCE ”REGINA MARIA” Filiala Dolj

Gl. Bg. Popa Ionel -ANVR Filiala Dolj

Imediat după ce am trimis acest mesaj, eram atacat pe facebook de conducerea LADPM și învinuit că încerc să racolez liderii de asociații să îi facă campanie ministrului Ciucă. Așa au înțeles ei, sau așa au vrut să îi convingă pe alții să creadă. Precizez că nu aveam de gând să fac public acest demers al meu, voiam să fie ceva intern și să încercăm astfel să fim măcar noi, la nivel local, cunoscându-ne marea majoritate ca foști colegi, uniți în doleanțe propuneri și demersuri. Atacul din partea LADPM însă, m-a determinat ca până la urmă să public acest demers pentru că altfel, mulți ar fi rămas cu ”informația” aruncată de respectiva asociație, fără a ști despre ce e vorba. Asta a fost încercarea mea de a face campanie domnului ministru. Ba, eram învinuit și că urmăresc o poziție prin cabinetul sanatorial al   domnului viitor senator Ciucă. Nu mai comentez aberațiile.

După aproape o săptămână, timp în care a avut loc o întâlnire cu candidatul  Nicolae Ciucă la sediul PNL Dolj la care au participat o parte din cei cărora mă adresasem, am fost nevoit să trimit celor la care apelasem următorul mesaj:

”Stimati colegi, urmare la propunerea lansata de mine din dorinta simpla de a ne unifica eforturile si punctele de vedere si a le susține impreuna in discutiile cu factorii politici si guvernamentali am primit urmatoarele raspunsuri :

Romil Craiova a fost de acord.

AORR Craiova a fost de acord

LADPM Craiova dupa  atacuri pe facebook ale conducerii centrale in care eram invinuit că încerc să determin șefii de filiale să  îi facă campanie ministrului Ciuca, a fost de acord.

SCMD Craiova nu a raspuns,

ARPIA Craiova, nu a raspuns

ANCE ”Regina Maria”nu a raspuns

ANVRR -nu a putut fi anuntat .

ANCMRR CRAIOVA nu a raspuns

Totodată, joia trecută , o parte din cei rugați să raspundă dar care nu au raspuns propunerii,  au participat la o intalnire cu ministrul Ciuca la sediul PNL Craiova,  organizata de domnul Colonel(r)  Marinel Florescu,  deci consideră ca nu au nevoie de o astfel de asociere. Având in vedere aceste aspecte, am decis sa renunt la initiativa, sau mai bine spus la implicara mea in aceasta directie. Avand totusi ideea deja lansata, ramane la latitudinea dvs sa va contactati si sa actionati impreuna sau nu. Eu va doresc succes in rezolvarea problemelor pentru care ati fost alesi in fruntea asociatiilor, dar am mari dubii privind reusita.

Cu respect ,

Col (rtr) Marin Neacsu ”

  • Am încercat să aflu care este situația PLX 199 și care ar putea fi reacția celor două comisii ale CD, respectiv președinților celor două Comisii, pentru muncă și pentru apărare. Se pare că deocamdată nici MApN nu a mai depus nici un document, dar e posibil să fi avut loc discuții cu conducerea PSD și a celor două comisii privind soarta PLX. Rămân la părerea că MApN urmărește votarea proiectului așa cum este acum avizat de Comisia pentru Muncă, și va trage cu dinții, pentru motivele expuse de mine în atâtea rânduri. Ce este însă interesant, este că domnul MOCIOALCĂ seful comisiei pentru apărare, S-A REÎNTORS la PSD și a ajuns primul pe lista senatorilor  la județul Caraș-Severin. Deci, soarta PLX cam este decisă, pentru că Mocioalcă este primul care a bătut palma cu MApN sau PNL privind acceptarea formei propuse de MApN, el a trimis varianta respectivă către Solomon. Partea și mai proastă, este că nici Babuș nu mai este interesat acuma să sprijine proiectul înaintat de Tudor, pentru că Mocioalcă a revenit în partid și nu se pot lupta între ei. El a acceptat să e sprijine atunci, pentru a fi împotriva lui Mocioalcă, care defectase la Ponta. Acum însă Mocioalcă revenind, au redevenit frați. Deci nu se mai poate conta nici pe el, cu atât mai mult cu cât MApN i-a convins pe o parte din membrii comisiilor că ceea ce dorim noi ar duce la o creștere cu 70-90 % a pensiilor, deci nu se poate susține nici moral nici financiar. Numai că documentul cu care MApN i-a convins conține toate cererile ale tuturor celor care au avut ocazia să negocieze ceea ce cu adevărat duce la o astfel de sumă. Șmecheri domnii din MApN, nu zic nu, știu să îmbârlige lucrurile încât să pară că ei au dreptate.  

Nici clasa politică, nici conducerea ministerului nu urmăresc altceva decât propriile interese și jocuri.

Adevărul e că tocmai lipsa noastră de unitate și multitudinea de variante de propuneri și proiecte, fiecare cu pretențiile lor, au dat și dau apă la moară și argumente celor care vor să ne țină în continuare în aceeași stare. Așa ne trebuie ! Cât mai răsfirați băieți, cât mai răsfirați, e pandemie, păstrați distanța fizică! !

Nu am scris ceea ce am scris pentru a ma justifica sau lauda cu ceva, nu am cui , nici de ce și nici cu ce. Am scris ca să înțeleagă toți de ce suntem unde suntem.

Cât mai răsfirați, băieți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.