vineri, 18 septembrie 2020

Făcături



Aminteam în ultimul articol despre PLX 199 și printre altele și de convocarea Forumului Structurilor Asociative DIN MApN  pe data de 22.09.2020 de la sediul MApN.
Nici nu a apărut bine articolul cu informația și comunicatul dat de președintele în exercițiu al Forumului  privind convocarea Forumului, că au apărut făcăturile. Făcătură, în tradiția populară, înseamnă ”vrăjitorie”, farmec, vrajă, dar mai înseamnă și improvizație, iar prin extensie, manipulare, sau fake-news, că tot e ”în trend”.
Și cine putea să vrăjească opinia dacă nu maestrul cu patalama la mână al dezinformării și manipulării, cel care de 10 ani la fiecare 25 Octombrie sau 10 Ianuarie organizează făcături cărora le spune proteste El Lider Maximo, Dogaru. Imediat pe data de 17, sesizând că există pericolul ca asociațiile componente ale Forumului să se pună de acord asupra unui punct comun privind PLX 199 și să înlăture falsa informație că toți ar fi de acord cu formula adoptată în Comisia pentru Muncă, domnul Dogaru a scos o nouă  făcătură cu un articol plin de venin, dar mai ales plin de minciuni. Sub titlul ” MACIUCA MANIPULARII VA LOVI IN ZILELE DE21-23 SEPTEMBRIE 2020” domnul respectiv, căruia nu vreau să îi mai pronunț numele ca să nu mă murdăresc, istoric fiind începe cu istoria ”acțiunilor SCMD” și lupta  pe care o duce respectivul pseudo-sindicat cu …balaurii din capul liderului, căci cu altcineva nu am văzut să lupte ci doar să mimeze. Cu ce rezultate? Îi las pe simpatizanți să spună dacă au ce.
Dar scopul maculaturii prezentate nu era doar pur propagandistic, cât mai ales manipulator, așa cum spune și titlul. Se cunoaște zicala cu hoțul care strigă ”hoțul”. Ei bine, tot așa, manipulatorul strigă ”manipulatorul”.
Plecând de la anunțul respectiv, MANIPULATORUL își informează cititorii și pe oricine are timp să piardă cu dezinformările lui, în primul rând că o structură care să cuprindă dacă nu toate, măcar cât mai multe asociații ale militarilor, care să fie în măsură să prezinte un punct de vedere comun guvernelor și politicienilor, reprezintă  un pericol pentru pensionarii militari. Dar bineînțeles, dacă toate asociațiile s-ar pune sub ”umbrela SCMD” asta nu ar mai fi un pericol ci un lucru bun, pentru că ar fi el în fruntea lor. Zice personajul respectiv: Degeaba i-am avertizat noi ca asa zisa cuagulare a ”structurilor asociative” inseamna aducerea tuturor sub acelasi papuc, manipularea pana la moarte, praful de pe toba pentru cei multi si beneficii doar pentru complici!” Pentru tot românul , Unirea face Puterea, numai pentru Mircică nu.
Dar el nu se opune numai ideii de unire ci și tuturor celor care nu il pun pe el în fruntea lor.
De ce și pentru cine ar reprezenta Forumul un pericol? În primul rând pentru cei (din afara sistemului militar dar și din conducerea ministerului) care doresc să mențină dezbinarea între asociații pentru  a nu avea cu cine să lupte și a se folosi de unele cozi de topor și lideri care urmăresc scopuri personale girând anumite legi și proiecte ca ”având girul asociațiilor pensionarilor” cum susținea domnul Mocioalcă în una din ședințe dar și pentru unii dintre liderii de asociații care vor neapărat să fie ei numiți în fruntea rezerviștilor, să manevreze ei și biletele de tratament  și odihnă, și banii puși la dispoziție de lege, și propunerile de înaintare în grad, și să ocupe și funcții prin consilii și secretariate conduse politic dar cu ”acoperire” înstelată.Sunt toși acești lideri atât de avizi de putere încât nu le dă măcar prin cap să se întâlnească și să spună ”uite bă, Cutărică, tu ești responsabil cu biletele de tratament, eu cu înaintările în grad, iar Cutărel cu decorațiile”, ca în Cosa Nostra.  Dar nu, ei vor totul, fiecare se crede singurul luptător ”verdade”, toți când se uită în oglindă văd chipul lui Che Guevara.
Ei Bine, El Lider Maximo nu numai că consideră că Forumul nu face bine la pensionari, dar mai și inventează. Din știrea conform căreia pe 22 se întâlnește Forumul, el face una demnă de baronul Munchhausen. Cică de fapt Forumul a fost convocat de Ciucă, pe data de 21, ca să semneze … ”adeziunea”  la amendamentele introduse  de MApN și MAI iar pe 22 e altă ”adunare”, a comisiei pentru apărare care ar vota proiectul având acordul Forumului: ”Luni, 21 septembrie, ministrul marioneta al Apararii i-a convocat la minister, la orele 13.00, pe toti presedintii ”structurilor asociative” adica ai ONG-urilor care, juridic, nu au nici o treaba cu lupta pentru dreptate sociala, sa semneze ca fiind ale lor, amendamentele M.Ap.N.-ului la PLx 199/2020. Pentru ca cele 3-4 flasnete care au executat ordinul pana acum, n-au convins! La sindrofie va fi prezent si un important deputat, caruia i s-a promis gradul de general in retragere, pentru 1 Decembrie 2020.
Marti, 22 septembrie, mizeria incropita acolo, va fi bagata spre asumare, ca ”raport”, pe gatul deputatilor din Comisia de Aparare. Iar miercuri, 23 septembrie, va fi bagata pe gatul tuturor deputatilor, spre votare in plenul Camerei.”
Bă ești prost?  Păi dacă anunțul și comunicatul privind convocarea Forumului este pentru data de 22, cum să se întâlnească pe 21?
Vrea istoricul de renume mondial să insinueze că de fapt membrii Forumului cu bună știință și deliberat își mint atât proprii pensionari mimând întâlnirea cât și pe ceilalți care nu sunt membri ai forumului? Da, asta vrea. De ce ? Pentru a discredita orice acțiune a Forumului din start, pentru a crea neîncredere în rândul militarilor rezerviști și pentru a îi face pe cei nemulțumiți să se înscrie în SCMD. SCMD a intrat în campanie. Atâta vreme cât întâlnirea va avea loc pe 22, așa cum a fost anunțat de președintele Forumului și nu pe 21 așa cum bălmăjește Mircică, scopul dezinformării e clar și din păcate își atinge scopul în unele segmente, pentru că unii pensionari, membrii ai Forumului dar care nu văd cu ochi buni fie acțiunile președintelui Forumului fie sprijinul acordat de ministrul Ciucă prin punerea la dispoziție a unei săli pentru desfășurarea întâlnirii, deja au ”sărit la cap” și au început hărțuirea pe diverse pagini de ”socializare”.
Este posibil ca profitând de prezența liderilor Forumului la convocare, Comisia pentru Apărare de la Camera Deputaților  împinsă, sau rugată de cei care au interes să fie aprobată actuala formulă a PLX 199(vezi cazul Raețchi) să pună luni, sau marți  în discuție proiectul? Da, este posibil, să nu uităm că s-a mai întâmplat odată, pe timpul lui Fifor, pe 21.11.2017 când în Comisia pentru Muncă a Camerei deputaților se vota pe lista suplimentară OUG 59, la o zi după întâlnirea lui Fifor cu membrii Forumului. Deci imposibil, când există ”voință politică”, nu este, dar este exclus ca acest lucru să se întâmple,(așa cum insinuează parșiv și mârșav istoricul de renume mondial) cu știrea sau voia membrilor Forumului, deși nu ar fi exclus ca unele ”personaje” să poată fi capabile de o asemenea trădare, dar nu FORUMUL ca structură. Însă până acuma deocamdată, pentru săptămâna viitoare nu este planificată nici o ședință a Comisiei pentru Apărare iar azi e vineri.
Și atunci despre ce vorbește împricinatul? Despre vise, sau ”informații pe surse? Dacă sursa lui este Tache atunci îi recomand să se lase de meserie. Ar fi două variante, ori este dezinformat, ori.....
Făcături

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.