luni, 20 aprilie 2020

Dar dacă…?


Au trecut deja 5 luni de la apariția coronavirusului și lumea nu s-a oprit din a discuta despre acest subiect și culmea este că cu cât este discutat mai mult cu atât suntem mai nedumeriți. Este absolut inexplicabil cum de o întreagă planetă de medici, specialiști, savanți, cercetători, minți luminate, bâjbâie de 150 de zile în căutarea nu doar a unui vaccin sau tratament ci și a cauzelor  și efectelor acestui virus mai misterios decât planeta Marte pe care unii vor să o populeze, mai ales acum după apariția misteriosului virus. Culmea este că există și o teorie a pandemiei universale  sau cum i-o spune, care susține că virușii (mai ales cei …necunoscuți)sunt aduși pe pământ de meteoriți din Univers. Alții susțin chiar că și vechile civilizații au dispărut tot în urma unui cataclism având origini extraterestre care nu e obligatoriu să fie arme nucleare, meteoriți imenși, sau planete scăpate de pe traiectorie.
Eu nu pot pricepe cum de nimeni, nici una din țările astea avansate  nu are un ”meseriaș” care să poată analiza efectele și de la efecte să treacă cauze iar de la cauze la remedii. Unde e renumitul doctor House? Există numai în filme ? Nu avem pe nicăieri un vraci, o Baba Vanga, un medic Sorbonist sau Harward-ist care să găsească răspunsul și antidotul pentru această ”răceală” fără cap și fără coadă? Aud că unele țări, printre care și marele jandarm universal, au decis prin liderii lor să ”relaxeze” măsurile și treptat, sau ”pas cu pas” să reintre în programul normal.  Păi cum să încetezi lupta împotriva cuiva despre care nu știi dacă când și cum va lovi sau reacționa? Dacă situația este așa de gravă, dacă au murit și mor oameni cu zecile de mii, cu miile, pe lună, la nivel global și nimeni nu știe ce le cauzează moartea, dacă toate teoriile apărute cum că ar lovi decât bătrânii, că tinerii sau copii nu se îmbolnăvesc, că perioada de incubație ar fi de 14 zile, că se ia doar prin  strănut sau tuse, că după ce l-ai făcut și nu ai murit ești imun, sau nu mai faci, nu recidivează, s-au dovedit a fi false și practic nimeni nu poate da un răspuns concret și definitiv pentru acest virus, CUM SĂ TRECEM LA RELAXARE?
Ce contează mai mult pentru guverne, conturile bancare ale multinaționalelor sau viața cetățenilor? Păi dacă oamenii mor, multinaționalele pe cine mai jecmănesc? Pe cei rămași, adică pe guvernanți nu ? Înseamnă că guvernanții care decid relaxarea sunt masochiști. Se aude că unii guvernanți au interzis cercetarea sau publicarea rezultatelor cercetărilor asuprea virusului. De ce oare? Ce e periculos în aflarea și publicarea acestor date? Sursa virusului , scopul său,  sau…cacealmaua?
Cu cât trece mai mult timp fără a se da un răspuns concret și clar, cu cât măsurile luate de guverne, declarațiile, vor fi mai alambicate, mai confuze, mai ilogice, cu atât teoriile existenței unor interese pur politice sau financiare dar și anti-cetățenești vor câștiga teren și există riscul unei revolte a maselor care sătule de atâtea restricții inutile și  lipsa unor rezultate palpabile sau răspunsuri viabile, vor renunța la a mai respecta aceste măsuri și vor decide să revină la viața normală, cu orice risc, pentru că dacă nici izolarea nu îi scapă de virus, atunci la ce să se mai izoleze? Există acest risc și mă tem că e vorba de timp , o scânteie care să declanșeze această reacție.
Unii lideri mai mult sau mai puțin mondiali deja se folosesc de ocazie pentru a își regla conturile cu adversarii politici sau economici. Trump a pornit la ofensivă împotriva Chinei , a OMS a oricui, numai să nu fie el luat la întrebări dar  de ce îi e frică nu va scăpa. Xi Jinping pune cenzură pe cercetările privind apariția și afectele virusului în Wuhan, ca să nu se afle că victoria mult clamată a avut de fapt mult mai multe victime la bază. Macron se face că nu vede ce e în Franța, el e preocupat de China, Africa, orice altceva numai ineficiența sa nu. Până și medicii au rupt tăcerea și demască proastele decizii politice și ”protocoale” care duc la decese cauzate de diagnostice și tratamente incorecte. Putin nu mai poate ascunde efectele  virusului în Rusia și convoaiele de salvări din fața spitalelor dar el cel puțin s-a asigurat de încă un mandat deci e liniștit, Angela merge mai departe.
La noi, eeeeeeeeeei, la noi situația este deocamdată ținută sub control din creion dar lucrurile se vor schimba. După ce votul  Parlamentul a mai dovedit odată că Iohannis încă nu îl controlează și că PNL nu are majoritate deci practic conduce neconstituțional, Iohannis a luat Foc. Până pe 14 Aprilie, ordinul de zi suna cam așa: ” luăm măsuri extreme, raportăm cazuri puține, testăm doar vipurile și ținem oamenii sub control cu ordonanțe și măsuri … militare.”  Dar după ce Parlamentul, la prelungirea stării de urgență  a decis că guvernul nu mai poate emite ordonanțe militare și că nu mai pot fi încălcate (NEJUSTIFICAT) drepturile fundamentale, Iohannis, cel care ceruse dreptul să se joace cu drepturile și libertățile cetățenești după cum voia mușchiul său, a sărit în aer. Păi cum adică, să nu mai poată face el ce vrea? Nu e el cel care schimbă guverne, propune prim miniștri la mișto, declară stare de urgență dar impune măsuri similare stări de asediu, decide ce măsuri sunt oportune și care nu, cu cine să își petreacă românii Paștele? Apropo, cine o fi reușit să își petreacă Paștele cu doamna Carmen, așa cum ne recomanda președintele? Imediat ce a auzit de votul din Parlament, sau mă rog, de pe lângă Parlament, Iohannis a sărit în sus și a venit să scuipe foc pe posturile TV împotriva PSD, ca și Trump împotriva Chinei. Dacă el nu mai poate să facă ce vrea, va fi vai de capul nostru, iar pesedeul este vinovat pentru tot ce se va întâmpla de acum încolo, pentru că el ne asigură că virusul se va răzbuna. Să te ții de acum raportări de cazuri, cum nu a mai văzut lumea. Dacă până acuma cazurile erau ascunse prin sertarele directorilor de spitale, a președinților CJ și directorilor de la DSP, de acum vor fi raportate și cele ” planificate”, ca  să justifice  măsurile pe care voia să le mai ia Iohannis și nu a mai putut din cauza opoziției Parlamentului.
 Pot pune pariu că se vor înmulți cazurile de infectați cu coronavirus, cazurile de nerespectare a carantinei și autoizolării, cazurile de agresiuni asupra forțelor de ordine, cazurile de chefuri la domiciliu și nerespectare a măsurilor de combatere a bolilor, ba chiar și abuzurile din toate părțile,  vor fi atacați  militari, nu polițiști, că ăia știu să intervină, militari,că nu au proceduri de acțiune în astfel de cazuri, dar și pentru  ca să fie impactul mai…. sentimental și toate vor duce la concluzia că e nevoie de măsuri mai drastice, de îngrădiri ale unor libertăți, de intervenție pe proprietățile private ale unor ”turbulenți”, toate trebuie să ducă la concluzia că ”îngrădirea dreptului președintelui și guvernului” de a da ordonanțe militare și de a … îngrădi drepturi, sunt neproductive, duc la haos,  de vină este PSD-ul, Parlamentul care nu l-a lăsat pe Klauss să dicteze. Bineînțeles că totul va fi asezonat cu un tratament disprețuitor la adresa cetățenilor, inclusiv a celor ”serioși” abia aduși în țară și introduși  în carantină, care vor fi tratați cu indiferență pentru a le crea motive de scandal. Pe lângă faptul că aceștia nu sunt testați nici la intrarea în carantină și nici la plecare, vor avea parte de tratamente… preferențiale care să le ascută cheful de scandal și astfel să arate tuturor că e nevoie de măsuri mai drastice, dar… nu ne lasă Parlamentul. Deja la Craiova, la una din locațiile unde a fost adusă a treia serie de ”repatriați”,  la două zile după sosire au început protestele, aceștia cer lenjerie curată, dreptul de a primi .. mâncare de la familii și de a da bani ”aparținătorilor” care mor de foame fără banii lor, trecând la amenințări pe față la adresa celor care păzesc intrarea  din față în locație, că de ieșit, ies prin spate. Asta ca să nu mai spun că unii patroni de astfel de locații își freacă mâinile că ”s-au scos” cu ”carantinații” încă o serie, două și și-au făcut norma pe tot anul, cu profit 300%.
Și privind tot acest circ politic, te întrebi fără să vrei, dar dacă… ?
  • Dacă că acest virus există doar în presă?
  • Dacă de fapt a fost fabricat și introdus un virus care practic nu este chiar atât de periculos, dar dă niște simptome mai ciudate suficient cât să arate lumii că e ceva dar de fapt  nu e ce se spune? Așa s-ar explica ordinele date de a se ascunde rezultatele cercetării asupra virusului, lipsa unui rezultat concret în 5 luni și ”apariția”atâtor medicamente și tratamente care ”ar ajuta” dar nu sunt… acceptate;
  • Dacă e un virus care –așa cum s-a planificat și spus- are efecte doar asupra celor care suferă de alte ”comorbidități” dând unele efecte , suficiente pentru a îi aduce în spital unde, CULMEA, nu mai sunt tratați pentru bolile de care suferă ci pentru COVID19, iar pe ei îi omoară lipsa tratamentului…obișnuit? Așa s-ar explica de ce au fost scoși din spitale ceilalți bolnavi, de ce testele se fac și rezultatele vin după ce unii bolnavi au decedat și nu mai poate verifica nimeni dacă este adevărat sau nu;
  • Dacă de fapt mulți din cei internați mor și din cauza infecțiilor intra-spitalicești care oricum făceau victime dar nu erau recunoscute, mai ales la noi iar acum sunt puse pe seama COVID19? Așa s-ar explica faptul că acuma sunt admise aceste infecții despre care până acum nu vorbea nimeni;
  •  Dacă la nivel guvernamental toată lumea știe că de fapt se urmărește un plan făcut cu mult timp înainte care să ducă la rărirea populației, în special a celor cu ”comorbidități” în special pensionari care și-au trăit traiul, și-au mâncat mălaiul și respectă cu strictețe linia lansată și dirijată de înalții comisari ai UE sau OMS dirijați la rândul lor de alții care le finanțează … mandatele? Doar așa s-ar explica

Dar dacă…?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.