vineri, 1 iunie 2018

Parlamentul freelancerilor



Domnul Nicolicea îl învinuiește pe deputatul Ion Stelian că este în stare de incompatibilitate și conflict de interese ca parlamentar, pentru că a înregistrat și transmis pe internet  prin telefon, momente din lucrările comisiei Iordache. Cică domnul Stelian ar fi desfășurat de fapt meseria de reporter privat, pentru obținerea de foloase, adica laicuri. Trec peste circul pe care partidul domnului Stelian îl tot face în Parlament mimând opoziția, prefer să dorm la astfel de manifestări, ca domnul Gutiu, și mă opresc la acuzele ”maestrului” Nicolicea, cel care se dă drept cel mai autorizat jurist al partidului aflat la putere, dar ce spun eu al PSD-ului, al României, poate chiar al UE. Domnia sa chiar menționează în criticile sale  la adresa ”amatorului” Stelian, că dacă ar fi fost și el jurist ar fi fost cât de cât îndreptățit să se pronunțe în facerea legilor, dar așa, ar trebui să rămână reporter.
Ei, nu că are tupeu domnul Nicolicea? Are, că are sprijinul a două partide, PSD și UNPR. Dacă aud că spune cineva că UNPR și Oprea nu mai există, mă supăr și îl pun să asculte refrenul  cântecului cu Jana florăreasa: ”Nu mai plânge Ginăăăă,  Oprea n-a muritââââ, el s-a transformatââââ, nu te-a părăsitâ.” Păi cu așa susținere națională, cum să nu îți vină să faci orice în Casa Poporului? Că uite și coana Luluța, Dumnezeu s-o țină din scurt,de când a pășit băsește, apoi săsește prin sufrageria națională nu îi mai ajungi la nas, cad portocalele pe lângă ea ca popicele, dar ea tot mare și tare.
Revenind la reproșul domnului Nicolicea nu pot spune decât că micimea sa are rezon. Parol! Chiar mă grăbesc să îl felicit pe domnul Nicolicea pentru că a deschis subiectul și a atras atenția ”opiniei publice” că Parlamentul nu doar că are freelanceri, adică liber profesioniști pentru cei care nu vorbesc limba statului lipit al Americii, dar este plin de incompatibili cu profesii care mai de care mai ciudate. Nu mă refer acuma la repetenți, lăcătuși, auto, frizeri, cârciumari să trăiți, piețari, lipitori de afișe, analfabeți cu diplomă, doctori în nimic, experți în securitatea conturilor din bănci, ci la alte meserii, neanunțate, netrecute în CV dar aducătoare dacă nu de conturi, măcar de funcții și sinecuri, dar și sprijin informativ și sistemic. Așa cum spunea domnul Nicolicea, prea mulți parlamentari desfășoară la negru meserii pentru care primesc sau nu bani, dar au beneficii de pe urma lor, chiar și laicuri. Trecând peste faptul că unii au cucerit Everestul român cu laicuri, sunt și alte beneficii și avantaje pentru cei care prestează meserii complementare. Domnul Nicolicea nu a spus, dar parlamentul pe lângă cei enumerați mai sus mai are papagali, gratargii, fripturiști, circari, gorniști, toboșari, turnători, lingăi, care câștigă mult mai mult din aceste merserii decât din cea pentru care au fost aleși, dacă i se poate spune profesie, căci eu i-aș spune ocupație mascată. Foarte puțini din cei care intră în Parlament fac cu adevărat ceea ce scrie în fișa postului, cei mai mulți își continuă, ca și capii lumii interlope, operațiunile de după gratii, gratiile parlamentare, numite aforistic imunități,  care de fapt sunt puse nu pentru a feri lumea din afară de ei ci pentru a-i apăra pe ei de lumea din afară.  Unii, și nu puțini, desfășoară nu una, ci mai multe meserii, sau ocupații în paralel cu cea pentru care sunt plătiți din taxele noastre, cu sau fără bani, dar în nici un caz degeaba, așa că se poate spune că foarte puțini, chiar foarte puțini sunt doar parlamentari. De aceea intervenția domnului Nicolicea merită salutată și mi-aș da și pălăria jos dacă ar spune câte meserii, pe lângă cea de deputat și jurist mai desfășoară domnia sa și pentru cine. Avem dragi români,  un parlament de freelanceri.
http://adevarul.ro/news/politica/nicolicea-ameninta-deputat-usr-transmis-live-facebook-exercita-profesiunea-reporter-putea-sa-siinceteze-mandatul
Parlamentul freelancerilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.