vineri, 29 iunie 2018

Atenție la nebăgarea de seamă



Nici astăzi nu s-a discutat în Camera Deputaților Ordonanța59. Din câte am înțeles nici militarii noștri nu au spart ușile și nu au umplut nici măcar balcoanele, darămite curtea Parlamentului. Concluzia care se trage este că le convine ca ordonanța să fie votată așa cum a propus-o Olguța și țipă pe ici pe acolo, doar așa pentru impresie artistică. Eu mă și speriasem, mai ales după apelul furibund al domnului Dogaru care scotea fum ca tractorul și amenința că luni, adică azi, va umple Parlamentul de secemediști reprezentativi. Ei aș! Gargară! Mâine, din câte am înțeles, nu ar fi în program legi, pen că e alte cestiuni mai arzătoare la ordinea zilei, cică s-ar discuta numai urgențe dar  și OUG 59 este tot Urgență și  tot pe lista de urgențe era băgată nu ? Se crede că cel mai sigur ordonanța se va discuta miercuri, când se votează moțiunea. Aud că mâine, marți, militarii nu ar mai avea acces la balcoane, cică ca pedeapsă pentru ce au făcut  niște tineri useriști care s-au manifestat ca pe caldarâm. Așa suntem noi învățați, unul face, altul trage.
Deci toată rezervimea este ”focusată” pe ziua de miercuri, mâine e șpriț pauză.
Dar eu am așa  o strângere de inimă și nu știu de ce îmi vine să zic că mâine, marți, când nu se așteaptă nimeni, OUG 59 va fi și discutată și votată, în regim special, cu viteza cu care a trecut și prin Comisia de Muncă. Are cineva curaj să pună pariu? Eu așa am un hanci și am și spus câtorva cunoscuți să stea totuși pe fază la Parlament că e posibil să o furăm ca de fiecare dată, așa pe repede înainte. Cei care aveți posibilitatea, mergeți totuși la Parlament, să aveți ce să povestiți nepoților.
Dacă nu mai putem intra cu ajutorul domnului Lupescu, atunci este cazul ca stimații generali să apeleze la alți parlamentari, eventual la ”distinsul” Căprar cu care se fotografiau și pe care îl lingeau în ureche unii, să vedem dacă îi ajută să fie prezenți în sală. Hai, pe cai …
Iată Programul de lucru al celor 3 zile :
Luni, 25 iunie
14.00 – Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor
– Şedinţa Comitetului liderilor grupurilor parlamentare
15.00 – 16.00 Activitate în cadrul grupurilor parlamentare
16.00 – până la încheierea prezentării moțiunii de cenzură ŞEDINŢA COMUNĂ A CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI SENATULUI – Prezentarea Moțiunii de cenzură inițiate de 152 de parlamentari
la încheierea prezentării moțiunii de cenzură – până la finalizarea dezbaterii moțiunii simple ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR
– Dezbaterea moţiunii simple iniţiată de 50 deputaţi (MS 7/2018)
Marţi, 26 iunie

ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR
10.00 – 12.00 Dezbateri asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi
12.00 – 12.30 Pauză
12.30 Vot final
la încheierea
ședinței
de vot final
– Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor
– Şedinţa Comitetului liderilor grupurilor parlamentare
13.30 – Şedinţa comună a Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, cu participarea liderilor grupurilor parlamentare (la Camera Deputaților).
14.00 – 18.00 ACTIVITATE ÎN COMISIILE PARLAMENTARE
Avizarea unor proiecte de legi şi propuneri legislative; documentare şi soluţionarea unor probleme repartizate comisiilor; studiu individual.
Miercuri, 27 iunie

ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR
8.30 – 10.00 Declaraţii politice
10.00 – 11.30 Dezbateri asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi
11.30 – 12.00 Pauză
12.00 Vot final
la încheierea
ședinței
de vot final
– Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor
– Şedinţa Comitetului liderilor grupurilor parlamentare
14.00 – până la finalizare ŞEDINŢA COMUNĂ A CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI SENATULUI
Dezbateri și vot asupra Moțiunii de cenzură inițiate de 152 de parlamentari
Nu știu de ce cred eu că mâine între 10 și 12 se va discuta Ordonanța, pentru că este băgată în Ordinea de zi pe aceste 3 zile, la nr 39, spre adormirea vigilenței prostimii.
39. Pl-x 310/2017 Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu (PL-x 310/2017) – lege organică Adoptat de Senat – 25.09.2017
Raport – Comisia pentru muncă (Adoptare) – distribuit – 28.11.2017 şi Raport înlocuitor(Adoptare) – distribuit – 7.06.2018
Procedură de urgenţă
Cameră decizională

Când mergi la circ și vezi un magician, dacă vrei să vezi cum lucrează, nu privi niciodată ce îți arată el, privește ce îți ascunde, sau ce vrea el să pară lipsit de interes.În 89, în timp ce ochii lumii erau ațintiți asupra Revoluției din România, America invada Panama. Nu a fost o coincidență.
http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.Agenda
http://www.cdep.ro/pls/caseta/ecaseta2015.OrdineZi?oid=1745
https://www.stiripesurse.ro/decizie-de-ultima-ora-usr-nu-mai-are-voie-cu-invita-i-in-parlamentul-romaniei_1273140.html


Atenție la nebăgarea de seamă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.