joi, 7 iunie 2018

Cui îi mai pasă?



Lucrurile au luat-o razna de mult în România. Deși pare simplist și lipsit de sens, sau de răspundere pentru cineva anume, situația nu poate fi aruncată pe spatele unuia sau altuia, de vină sunt toate partidele care au condus și conduc România, toți președinții pe care i-am avut, toți prim miniștrii și miniștrii care au adus țara în situația în care se află acum. De ce? Pentru că ei au dus-o pas cu pas unde este acum, îndrumați sau nu de alții,plătiți sau nu, dar susținuți de toți cei care au dorit să ne aducă la stadiul de blastulă. De vină suntem și noi, cei care de tot atâția ani votăm aceiași măscărici. Dar noi am mai avea o scuză, ne-a trebuit ceva timp să vedem ce fac și să înțelegem că orice partid ar veni la putere, țara merge în aceeași direcție: către dezastru. Dar acum, acum când e clar și pentru un orb că ne scufundăm, ce așteptăm? Cui îi pasă?
Decizia CCR privind demiterea Luluței a luat mințile lui Iohannis și acoliților săi. Ludovic Orban, măscăriciul de serviciu al președintelui strigă sus și tare că președintele nu trebuie să se supună acestei decizii. Dulapul național, laș ca întotdeauna, tace ca mutu și se face că nu știe că despre el e vorba, deși normal ar fi fost să iasă și să spună ce are de gând să facă. Lașitatea lui asmute și mai mult taberele. Posturile tv slugarnice celui ce îl susțin pe Iohannis nici nu mai țin cont de legi, Constituție, normalitate, caută argumente, oricât de anticonstituționale ar fi ele, să împiedice măsura. Împricinata, Luluța, cea care s-a făcut de râsul lumii după atâtea cazuri în care a luat-o peste bot de la  instanțe pentru caricaturile de dosare instrumentate, dar mai ales după începerea cercetării favoriților de Prahova, face pe proasta, și face bine, adică cu talent, adoptând și ea poziția mutului dar punându-și portocalele care i-au mai rămas prin coș, să protesteze și să se declare ei amenințați dacă le cade propteaua. Adică, dacă un  procuror este găsit vinovat și înlăturat din funcție, este un atac la democrație. Dar când procurorii au ridicat și scos din funcție un membru al CCR, pentru că așa au vrut mușchii lor, de ce nu a făcut nimeni scandal? Acum partida prezidențială consideră că este normal și democratic să atace decizia CCR și pe membrii acestora, pe motiv că ar face jocuri politice, dar în 2012 când lumea a ieșit în stradă și a spus că CCR a făcut jocul lui Băsescu păstrându-l în funcție printr-o minută ilegală,  în ciuda votului cetățenilor, toată clasa politică care acum vrea să curgă sânge CCR, a sărit în sus că se urmărește un atac asupra statului de drept, că moare democrația în România și a cerut intervenția Europei. Acum aceiași oameni cer sprijinul celor pe care îi slujesc, pentru a da jos aceeași structură care făcuse același lucru în 2012, dar în favoarea lor. Și toate astea se întâmplă sub ochii noștri, cei care am trăit și trăim cele mai tâmpite evenimente pornind din 89 încoace, sub numele aceleiași democrații. Când Ceaușescu a fost dat jos și condamnat de o instanță  soră geamănă, sau mai bine spus mama instanțelor de azi, nu a sărit nimeni, nici din țară, nici din Europa, să condamne bătaia de joc și atacul asupra statului de drept. Dar acum când trebuie schimbat un procuror care a făcut de râs noțiunea de justiție, se revoltă toți cei protejați de această ”justiție”. Să facem o simplă enumerare a  câtorva din faptele doamnei Kovesi :
  • Episodul sufrageria
  • Episodul Coldea
  • Episodul Ghiță
  • Episodul Portocală
Sunt numai cele mai cunoscute și tot atâtea motive de demitere. Că Iohannis nu vede, nu e de mirare, că doar ea l-a scăpat de dosarele cu retrocedarea bunurilor tuturor asociațiilor naziste, cu casele luate prin declarații false, cu traficul de copii, și cine știe câte alte asemenea. Dar să iasă lumea în stradă pentru a susține o asemenea caricatură de procuror, mi se pare de neînțeles.
Nu contest faptul că judecătorii( dintre care unii sunt și ei judecători doar cu numele) din CCR sunt numiți politic, indiferent cine îi numește, că toți sau aproape toți au schelete pe care le țin alții în fișete, că toți votează cum le cer cei ce i-au numit, dar asta se întâmplă de la înființarea CCR și asta se întâmplă și în CSM și în DNA și în ICCJ și în SRI, și în MI și în toate structurile care au un amestec sau interferează cu viața politică. Până și amărâții de generali și comandanți de brigadă au fost numiți cu sprijin politic, și unitățile militare au fost înființate sau desființate la ordin politic, pentru ca unii primari să poată fi primiți cu onoruri militare sau unii preafericiți  să beneficieze de fanfară la sărbătorirea zilei de naștere. Dar cui îi mai pasă?
Asta se întâmplă de 29 de ani și mulți oameni, o parte din media, cea neaservită a tot spus asta, dar toți s-au făcut că plouă, pentru că  știau că mai devreme sau mai târziu, când ei vor fi la putere, le va veni rândul să profite, să își impună voința și să se adăpostească sub umbrela acestor instituții de forță, nu democratice. Nici una din aceste structuri nu este democratică, asta o știe orice român, totul este putred, corupt, plecând de la procurori, judecători, care se consideră Dumnezei, până la ultimul Piedone din poliția locală a unui orășel de provincie. Aud că domnii procurori vor să se ”elibereze”, că vezi doamne se simt amenințați. Ei amenințați? De cine? Dacă pleacă Luluța nu mai sunt liberi? Dar nu realizează că susținând acest lucru se autoincriminează? Păi ce, toată justiția română stă într-un singur om? Luluța conduce justiția în România? Ei toți își pierd libertatea, serviciul și drepturile dacă mama portocalelor pleacă? E grav, e foarte grav, pentru că semnatarii recunosc astfel că depind de ea, că ea îi ține acolo unde sunt iar dacă ea pleacă, ei îți pot pierde .. funcțiile, poate și libertatea, pentru că serviciile pe care i le-au adus ei i-a ținut acolo. Dar cui îi mai pasă?
Iar românii, aceiași români care pretind că anul ăsta își serbează centenarul Unirii, au toate șansele să serbeze cea mai mare dezbinare dirijată din afară, dar înfăptuită prin cozile de topor din interior. Cel mai vinovat din toți însă este președintele Iohannis care pune interesele personale -și poate și altele străine- în fața intereselor nației, făcând un joc laș, murdar, antinațional. Îi convine sau nu, deocamdată decizia CCR nu poate fi încălcată, este cea mai înaltă instanță chiar dacă clownul Orban declară că există o instanță mai mare decât CCR, ”poporul” adică un referendum. A uitat domnul Orban că referendumul este o consultare fără putere juridică, are rol consultativ iar Parlamentul, ca și CCR –ul în 2012, pot ține sau nu cont de părerea populației? Și atunci, de ce atâtea cheltuieli? Cine le plătește? Tot prostul de român. Ar trebui să plătească cel care pierde și atunci să vedem cine mai cere. Cui îi mai pasă?
Ce va face Iohannis? Ca și până acum își va bate joc de români. Va aștepta ca alții să îi rezolve situația, poate Ambasada SUA, poate UE, poate muther Merkel, poate ONG-urile, poate rezistenții(ups, am uitat că e tot una cu ONG-urile), poate Soros, ( ups, iar am uitat, e tot una cu ONG-urile și cu rezistenții) poate Dragnea, care acum are ocazia să joace cea mai mare carte, anunțând că orice decizie ar lua Iohannis nu se pune problema suspendării (e maestru în această direcție) dar numai dacă va primi garanția achitării în toate procesele. E în stare, e exact de aceeași teapă cu Iohannis, îl doare în fața Belinei de români. Acești doi indivizi i-au depășit pe Ponta și Băsescu. Ne ducem pe un drum fără întoarcere, dacă un președinte de stat stă ascuns în palat atunci când toată țara îi așteaptă reacția și decizia care nu poate fi decât una singură, oricât de neplăcută ar fi, altfel aruncă în aer Constituția. Că trebuie făcute modificări ale Constituției, este adevărat, chiar dacă nu așa cum ar vrea unii și alții. Că trebuie restructurate toate instituțiile statului? Da dar nu văd cine le-ar schimba când toți decidenții sunt la fel. Că trebuie să intrăm în rândul LUMII și să scoatem procurorii din tagma magistraților? DA, pentru că suntem singura țară în care procurorii se trag de șireturi cu judecătorii, ba chiar îi trag ei pe judecători, că judecătorii nu își pot permite. Dar cine să facă astea, când toată clasa politică, toate instituțiile sunt corupte? Repet, mă tem că suntem pe un drum fără întoarcere. Cine să facă toate astea? Cui îi mai  pasă?
Licuricii își freacă palmele, au reușit să ne colonizeze, să ne desființeze armata, să ne distrugă economia, să ne exploateze resursele, să ne învrăjbească încât nu m-ar mira să văd zilele astea român mușcând la propriu din român. Știți ce este culmea? Cică firma austriacă Schweighofer, cea care simțind cutremurul și-a vândut pădurile, ca să nu mai poată fi învinuită de defrișări, este cercetată pentru că a cumpărat lemn tăiat ilegal. Unul din directorii firmei declara că nu ei sunt de vină, ci autoritățile (pe care ei le mituiseră, unul dintre cei care le-au pus palma, nu fără interes, fiind chiar domnul Iohannis) pentru că nu au luat măsuri să îi verifice și oprească pe cei de la care ei au cumpărat. Și bomboana pe colivă o pune faptul că un alt austriac, vezi Doamne îngrijorat de soarta pădurilor din România, vrea să fie pedepsită România pentru afacerile nașilor lui Iohannis. Cui îi  mai pasă?
Aud că în încercarea disperată de a scăpa de decizia CCR, slujbașii din Penitenciare, prin sindicatele lor s-au trezit tocmai acum să îi reclame pe Todiraș pentru abuzuri. Uite,vezi cum apar la suprafață sforile? Cred că nici Toader nu știa cine dirijează sindicatele din penitenciare. Acum știe. Păi dacă tot vorbesc de abuzuri, de ce nu vorbesc sindicaliștii din penitenciare de abuzurile pe care le comit ei asupra condamnaților, că s-ar scrie romane timp de 10 ani non stop dacă s-ar apuca cineva. Domnilor  sindicaliști penitenciariști, una din două, ori sunteți vânduți, ori total lipsiți de orientare.  Dar cui îi pasă?
Mai aud că România a fost condamnată la CEDO pentru închisorile CIA din România de pe vremea lui Băsescu, care declarase că nu există așa ceva în România. Păi Nu ar fi cazul să se deschidă o anchetă pentru a se afla cu a cui aprobare, la a cui cerere și cine se face vinovat de aceste fapte? Nu, pentru că s-ar ajunge peste ocean și s-ar supăra Ambasada SUA pe noi, iar dacă se supără portarul de la Ambasada SUA pe noi, sau poate chiar și a celor cu care a făcut Dragnea afaceri suspecte, cine ne mai sprijină? Așa că noi plătim, dăm bani deținuților care s-au plâns, Băsescu behăie pe la televiziuni, domnul Klemm ne dă lecții de democrație, CEDO ne dă condamnare după condamnare, iar noi ne uităm la tv, dăm laicuri, ne scuipăm pe facebook unii pe alții fără să știm măcar pe cine. Luluța are și ea un amestec aici deoarece a declarat cu gurița ei că așa ceva nu a iezistat în România ei.  Dar cui îi pasă?
PS: Și ca turul să fie complet, în plin conflict instituțional cauzat de orgoliul nemăsurat al unui ”mărginit” din Sibiu, individul lasă românii să se sfâșie între ei ca proștii, iar el pleacă în mutherland să primească 10000 de euro pentru o treabă bine făcută. păi ce să facă cu ei, că pe lângă banii primiți de(la) Schweighoffer, cei 10000 E sunt bani de hârtie igienică. Dar așa ne trebuie!
Domnul președinte s-a manifestat de ziua copilului în Germania și s-a oferit să doneze banii primiti de la structurile de specialitate germane, unei asociații, un ONG, care se ocupă de copii, dovada a legii lui Lavoisiere că în natură nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se spală. Domnia sa declară : „Am decis să nu iau eu aceşti bani, ci să îi donez pentru un scop caritabil. Am găsit o fundaţie – Fundaţia «Un copil, o speranţă», care are rezultate foarte frumoase şi va primi această sumă de bani”.Mă dădură lacrimile. ”Un copil, o speranță” oare se referă la speranța unei noi adopții? Nu m-ar mira să aud că fundația se ocupă și de adopții, eventual în Canada. Pas cu pas !Întrebare: când a găsit domnul Iohannis fundația respectivă, că se pare că nimic nu e întâmplător și nici așa de….la plesneală.Doamna CARMEN IOHANNIS ESTE PRETINĂ CU DOAMNA MIRUNA TUDORACHE, FONDATOARE FUNDAŢIEI «UN COPIL, O SPERANŢĂ» (U.C.O.S.) din Sibiu. Așa spun gurile rele, și mai spun și că Werner, în calitate de primar,a favorizat această fundație încă de acum 11 ani, prin Hotărârea nr. 292 din 27.09.2007 pentru prelungirea cu titlu gratuit a imobilului din Sibiu, Aleea Streiu, nr. 8, unde funcţionează fundaţia. Ei, iată cum a găsit domnul Iohannis această fundație.
http://evz.ro/inchisorile-secrete-cia-in-romania-sri-a-primit-bani-de-la-cia-pentru-a-permite-utilizarea-unor-locatii-secrete-ca-centre-de-interogare-si-tortura-adevarul.html
Cui îi mai pasă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.