vineri, 13 ianuarie 2017

SMURD pentru delfini


SMURD pentru delfini


delfini
Nu aş fi abordat acest subiect dacă nu s-ar fi aglomerat ştirile cu date despre animăluţele de companie. Pentru mulţi, animale de companie înseamnă cătei, pisici, iepuraşi, porcuşori de Guineea, papagali. Pentru alţii, animăluţe de companie înseamnă orice animal care poate fi ţinut în casă sau în curte, incluzând raţe, zebre, crocodili, măgari, zburătoare, târâtoare, rumegătoare sau de orice altă categorie. Pentru fostul deputat  Cernea de exemplu, delfinii nu sunt animale în sensul general acceptat, ei sunt persoane non umane. Să fiu sincer, dacă e să privim în structura Parlamentului a clasei politice în general şi a guvernanţilor, constatăm  că avem acolo o gramădă de delfini, dar şi o sumedenie de animăluţe de companie în special târătoare sau târâturi, că nu mai ştiu cum se spune.
Constanţine, ţine seama …
Nu mai departe de ieri, domnul Daniel Constantin fostul animălut de companie al lui Dan Voiculescu, adică persoana umană care îl acompania  pe Varan peste tot şi zâmbea frumos în faţa camerelor anteniste, s-a trezit spunând ceva despre posibilitatea renunţării la cota unică de impozitare. De, crescuse omul în faţa propriilor ochi, acuma e viceprim-ministru şi a crezut că poate să spună şi el ceva din capul lui. Numai că întrebat de presă ce crede despre declaraţia lui puppy Danuţ, domnul Dragnea l-a readus scurt la poziţia de origine,  spunând: „Domnul Daniel Constantin ar trebui să-și vadă de problemele de la Ministerului Mediului.” Dănuţe tată, mergi matale prin arhivele parlamentului,  reia proiectul lui Cernea de unde a rămas, trece-l prin Parlament şi apoi deschide gura. Până atunci, ciocul mic, chiar dacă eşti la putere.  Hai că se poate!
Sorin câine de circ
Cu aceeaşi ocazie cu care i-a arătat lui Daniel unde îi e locul, domnul Liviu l-a plantat şi pe Sorin  Grindeanu,  o altă persoană umană cu pretenţii de delfin.( N.A. Delfin, în  istoria Franţei era considerat cel care urma să moştenească tronul).   Domnul Dragnea   a ieşit pe posturi să vorbească despre unele măsuri ale guvernului, despre controale asupra activităţii unor ministere, despre Ordonanţe de Urgenţă,  fluturând sabia lui Zorro  în mâna stângă. În ce calitate?  Aceste măsuri, proiecte, activităţi  care ţin de activitatea guvernului, ar fi trebuit anunţate sau propuse de primul ministru în funcţie, nu de şeful de partid. Acuma să nu mă credeţi atât de infantil, încât să nu ştiu cine conduce de fapt guvernul, dar măcar aşa, de ochii lumii, să îl fi lăsat pe domnul Grindeanu să anunţe el ceea ce voia Dragnea să facă, să dea măcar aşa,  o tentă  de  credibilitate poziţiei lui Sorinel. Nenea Liviu însă nu, el ne arată cu această ocazie, clar şi fără echivoc, rolul, dar mai ales locul lui Sorin Gringeanu. Iar Sorinel acceptă şi se face că conduce, dând şi el din buze din când în când, în momentele în care Dragnea îşi îngrijeşte hamsterul. Nu e mai puţinn adevărat că Sorin e învăţat cu poziţia asta încă de pe vremea când creştea la umbra lui Ilie Sîrbu  şi  se sponsoriza de la Bega Grup. Sorine, aport!
Tudy, regele puppy
Pentru cei doi, dar şi pentru alţii ca ei, care umplu băncile parlamentului şi cabinetele puterii, un băiat finuţ, cu nume predestinat a clocit şi vrea să pună în practică un proiect măreţ. Domnul Tudor Ionescu, Tudy pe numele de puppy, pe care cei care îl cunosc îl cunosc drept fostul iubiţel al Oanei Zăvoranu, a decis să înfiinţeze un SMURD pentru animalele fără stăpan. Cât era Bucureştiul plin de maidanezi, Tedy a stat cuminte în casele Oanei. Acuma, când au fost omorâţi toti şi mai sunt 2-3 pe ici pe colo, ( cei mai mulţi prin cercurile politice, dar şi prin presă, servicii, adică peste tot pe unde e nevoie de ei,) pe Tedy l-a apucat grija lor, în lipsa de alte preocupări. O să moară de oftică domnul Cernea, că nu i-a venit lui ideea, că uite, acuma avea şi el un adăpost asigurat, pentru că pe lângă servicii SMURD pentru animăluţe fără stăpân sau cu stăpâni autoritari aşa caaaaaaaaa….,   domnul Tudy are în vedere şi un hotel al primăriei Bucureşti, unde să adaste companionii abandonaţi, ai căror stăpâni nu au grijă de ei, sau sunt arestaţi.  Pentru cei interesaţi, domnul Tudy poate fi găsit la Primărie. Doamna Primar în schimb,  poate fi găsită prin Gara de Nord. Fiecare cu preocupările lui.. de imagine, bine înţeles.
Proiectul e supus dezbaterii publice, deci oricine îşi poate da cu părerea în cap.  Eu tocmai mi-am dat …
PS: Apropo de abuzuri, aud că domnul Iohannis i-a chemat la el pentru a cere lamuriri privind bugetul pe 2017 pe primul ministru şi pe cel al finanţelor, fiind „îngrijorat”. Ciudat, dar  nu am auzit să îi fi chemat la el pe doamna Kovesi şi pe domnul Coldea pe care totuşi îi numeşte şi de care răspunde direct. Să înţeleg că nu îl îngrijorează soarta justiţiei? Pe de altă parte, nu reuşesc să găsesc articolul din Constituţie care face din el inchizitorul guvernului. Am găsit numai art 87 care spune că dacă simte nevoia să vadă ce face guvernul poate să participe la şedinţele lui şi chiar să le  prezideze. Ăstuia nu îi mai ajunge tarlaua e bun de pus la plug. Prost cine se duce… nu cine îi cheamă.Hai Bubico, hopa sus, hopa sus la nenea Iohannis. Brravooooo! Cine e mic şi bea lăptic?
ttp://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21485037-hotel-primariei-pentru-animalele-companie-smurd-politie-veterinare-propuneri-dintr-proiect-municipalitatii-bucuresti.htm
http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21485037-hotel-primariei-pentru-animalele-companie-smurd-politie-veterinare-propuneri-dintr-proiect-municipalitatii-bucuresti.htm
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21500506-culise-detalii-relevante-din-cariera-politica-lui-sorin-grindeanu.htm

SMURD pentru delfini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.