miercuri, 25 ianuarie 2017

Cina cea de tihnă


Showing respect to Good Farther
După ce şi-au cumpărat bilete anunţând cu surle şi trâmbiţe că au fost invitaţi la Ceremonia de investire a lui Trump, domnii Dragnea şi Grindeanu s-au tot fâţâit pe lângă toţi potentaţii zilei cu fotograful după ei să aibă şi ei cu ce să se laude. Cum erau prinşi lângă cineva mai de Doamne Ajută, cum pac la Facebook cu o fotografie titrată „ Dragnea a avut convorbiri cu … „ „Domnul Dragnea s-a întâlnit cu .. „ sau „ Eu şi Preşedintele Dragnea lângă .. „
Cine mai pune botul la astfel de reclame răsuflate, când toată lumea ştie că au fost acolo  neinvitaţi, reprezentând eventual doar partidul din care fac parte, în nici un caz Guvernul României sau Camers Deputatilor. De ce e nevoie să ne ploconim şi să facem sluj de fiecare dată când apare câte un şef pe undeva, fără să ne uităm dacă apropierea de persoana respectivă are cu adevărat o valoare reală sau doar poziţia lui este înaltă? Îmi spunea cineva că a urmărit a tv la o fază de toată jena când domnul Gâdea a avut ca invitat o somitate ştiinţifică, fost condamnat, nu mai contează şi nici nu ştiu pentru ce. Imbecilitatea constă în faptul că domnul Gâdea, nu l-a invitat pentru valoarea sa profesională ci pentru că fusese în celulă cu Gică Popescu, câteva zile. Domnul Profesor universitar nu fusese invitat să vorbească despre cercetările sale ci despre cele câteva zile petrecute cu Gică Popescu. Aşa şi fusese prezentat, drept colegul de celulă al „marelui Gică Popescu”.  Astfel de oameni ne prezintă şi ştirile despre  prietenia dintre Dragnea şi Trump, ca şi cum ar fi o binecuvântare să te duci să îi pupi mâna ca în filmele cu Al Capone.
Dar revenind la vizita în America a celor doi jongleri, domnul Dragnea  a ţinut să îl depăşească pe Gâdea, prezentând pe pagina sa de facebook o fotografie în care se putea întrezări mâna unui  Dragnea cocoşat, întinsă umil peste masă către Trump care stătea pe scaun, nici măcar nu schiţase o ridicare aşa formală, iar lângă el se ghicea că de văzut nu prea, ceva care semăna cu Grindeanu. Adevărul e că la un personaj şters nici fotografia nu putea fi clară. Ei bine, sub această fotografie, domnul Dragnea a scris Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.”
Cina cea de Tihnă 2
Mai sunt două fotografii acolo, din care una nici nu merită menţionată, iar în cealaltă se vede şi mai bine că Dragea şi Grindeanu erau de fapt pe undeva pe la altă masă şi veniseră şi ei să pupe mâna bossului care cu adevărat era la un dineu restrâns cu un grup de prieteni. Dragnea şi Grindeanu practic nu luaseră masa cu Trump, ei erau la altă masă, probabil la fel de stingheri ca şi Iohannis la Consiliul European,  ci doar dăduseră pe acolo să se bage în seamă şi să smulgă o fotografie două la repezeală, aşa ca să îl oftice pe Iohannis. Jenant, penibil ruşinos, umilitor, e puţin spus. Că au fost fotografii smulse la repezeală, din mersul trenului,  se vede şi după încadrarea lor, după calitatea şi claritatea imaginilor.
Nu trebuie să fii expert să îţi dai seama că aşa zisa întâlnire sau cină a fost doar o “trecere pe acolo” cu vorbe aruncate peste umăr în fuga calului o discuţie de maxim 2 minute, aşa de politeţe, ceva în genul „pupat Piaţa Universităţii”.
Showing respect to God Father
Nu mai spun nimic,  este de toată jena să minţi în halul ăsta şi să te lauzi cu nişte poze prinse în fuga trenului. Mentalitate de slugi.

Cina cea de tihnă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.