vineri, 6 ianuarie 2017

D’ale românilor

„Ca românu nu-i niciunu, dai în toţi, nu ţipă unu”. Dar când nu îi dai ţipă de se aude peste graniţe. Kaşai Românu! Unele televiziuni au prezentat la început de an o ştire despre cetăţenii unei comune botoşănene care l-au colindat pe primar în noaptea dintre ani cum l-au colindat poliţiştii pe Băse la Cotroceni. Neavând caschete, sătenii au venit cu ce au avut prin bătătură şi dacă nu interveneau mascaţii, îl împodobeau ca pe bradul de nuntă. Colindul era motivat de nerespectarea de către primar a promisiunii de a le orgazmiza un revelion la căminul coltoral. Pe aceste considerente sătenii, unii mascaţi, alţii gustaţi, au urat până li s-a uscat gâtul, apoi au plecat cu traista goală. Nu ştiu ce promisese primarul, nici din ce partid erau urătorii, nici dacă erau din cei care trăiau din ajutoare şi nu aveau de unde să frigă şi ei un cârnat şi să pleznească o sarma de cerul gurii, dar pentru că se purtau strigătele revoluţionare, au scandat cu mânie proletară „hooţii, hooţii!” Să fiu sincer aceste scandări m-au pus pe gânduri şi m-au făcut să mă întreb cine sunt cei care strigau şi ce anume îi supăra de fapt. Să mă iesplic: Se ştie, chiar şi DNA –ul încearcă să dovedească chiar şi unde nu este cazul, că de regulă spectacolele, zilele „de naştere” ale localităţilor şi revelioanele sunt ocazii minutate pentru edili, să o mai pună de un chiolhan, de o spălare de bani, de o sponsorizare mascată, de o recompensare pe sub mână, pe scurt de un gheşeft , un furt în toată regula, din banii comunităţii. Ei bine, primarul care a refuzat să bage mâna în fondul primăriei de dragul unor sugative, ar trebui premiat, nu învinovăţit că a furat ceva, dar la noi, orice ai face, dacă nu place boborului, eşti hoţ şi atunci când nu furi. Nu m-aş mira ca printre cei care l-au făcut hoţ pe respectivul primar, să fie tocmai unii din stimaţii săi consilieri din partid, supăraţi că nu au avut ocazia să-şi tragă şi ei măcar o navetă de bere din fondurile de revelion. În fine, nu merg mai mult cu supoziţiile am spus că nu m-ar mira, nu că ar fi aşa, dar mi se pare total absurd să faci hoţ pe cineva care nu a cheltuit şi nu a băgat mâna în fondurile obştei. Păi dacă el e hoţ că a refuzat să bage mâna în banii comunităţii sau să îi cheltuie aiurea, când probabil nu are încă asfalt prin comună, ce să mai spunem despre cei care aruncă cu ei la fiecare şedinţă de partid? Ăia sunt „băieţi buni”, că iau şi ei, dar ne dau şi nouă de o cinzacă. D’ale românilor. Sau dă-le românilor că e mai nimerit. D’ale românilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.