luni, 13 iulie 2015

Întoarcerea lui Ponta Vodă Turcitul

ponta Turcitul
Presat, dar fără presă
Victor Ponta s-a întors la Cotroceni. S-a întors aşa cum a plecat, aproape pe furiş, fără fotografii şi presă, acea presă care află când i se pun cătuşele unui găinar dar nu ştie când vine sau pleacă din ţară premierul. Nu că aş fi vrut să îl văd în cârje dar prea este vândută media asta de doi bani care numai interesul public nu îl serveşte. Când îi aud pe diverse posturi tv pe “marii” realizatori de emisuni spunând cum se luptă ei pentru a informa corect societatea, parcă îl aud pe Oprea vorbind de interesul naţional. Nici o diferenţă între ei şi renumitul patriot vopsit. Nici o diferenţă între papagalii de la tv şi cei care îşi expun penele  la Wimbledon la 40 grade Celsius, numai ca să fie remarcaţi şi să mai şocheze cu ceva. Când nu te mai poţi lăuda cu ciocanele te lauzi cu galoanele.
Nu e bine nici aşa nici aşa
După ce a fost certat că nu vine acasă, că a lăsat ţara de izbeşişte iar el stă cu cracii în sus prin Istanbul, că a fugit de DNA şi de demisie, iată că acuma Ponta este scopit pentru că a venit, că s-a făcut bine prea repede, că nu au apucat să îi destabilizeze partidul şi că nu a apucat Oprea să mărească şi pensiile parlamentarilor după ce a mărit salariile preşedinţilor şi premierilor. Probabil gândea domnul ospătar că îşi majorează propriul ciubuc, cine ştie. Deci căţeii au sărit să latre dar fără să muşte, la Ponta pemtru că a venit prea repede, ei sperau ca până vine să poată cineva să dărâme tot. Nu ştiu dacă erau şanse, dar acuma s-au cam diminuat.
Şansa lui Orban
Domnul Ludovic Orban spunea că singura şansă a lui Ponta este să îşi dea demisia. Singura şansă să ce? Eu credeam că spune că singura şansă a PNL să preia guvernarea ar fi să îşi dea Ponta demisia. Este penibil cât de impotent poate să fie PNL-ul, fostul mare partid care acum 3 ani, când nu se lipise de pleava din PDL, se lupta cot la cot cu PSD-ul pentru locurile în parlament şi primării, iar acuma efectiv milogeşte o majoritate de la partidele cele mai infecte din istoria României aşteptând ca DNA-ul, preşedintele Iohannis, Oprea, Ponta însuşi sau poate chiar soldaţii americani să îi pună şi pe ei la guvernare. Absolut penibil şi umilitor. De fapt nici nu poţi cere boaşe unui partid care este numai jumătate bărbat pentru că unul din vicepreşedinţi nu este Papa Ioan este Papa Alina. Cu aşa conducere, de unde virilitate?
Iataganul lui Oprea
Am văzut la TV cum a fost întâmpinat la sosire domnul Ponta. Apropo, mi-am adus aminte că spunea că nu va veni nici în cărucuior, nici în cârje, dar l-am văzut sprijinindu-se în oarece scule şi  nu ştiu dacă erau cârje sau suliţe. În schimb am observant că a fost întâmpinat cu Plumb şi ..iatagane, pentru că ce avea Oprea în spatele finului, nu era un amărât de pumnal, era un ditamai iataganul chiar dacă mascat sub colţurile gurii. Acuma înţeleg de ce tot trage Oprea de colţurile gurii în jos când vorbeşte: să nu se vadă iataganul.
Îngrijorarea lui Băse
Fostul preşedinte Băsescu, după ce s-a plâns de casă, de salariul prea mic, a şi primit de la Oprea, vasalul său fidel cel care este în stare să pupe mâna şi fundul oricui, chiar şi acoperit de lignit, numai să îi cadă o stea pe umăr, s-a dat la Ponta pe motiv că vrea să facă moschei în România. Cu ce sunt mai periculoase moscheile decât bisericile cu Crucea lui Bphomet nu ştiu. Cert este însă că s-a trezit şi el acuma să facă pe patriotul şi să vorbească de ameninţările islamului când până acum vorbea de ameninţările mogulilor şi cedarea de suveranitate. Bineînţeles, vaietele lui au găsit ecou, nu cât ar fi dorit, dar încă mai avem moderator tv care i se inchină. Problema este că semnalul lui Băsescu nu a prins acolo unde ar fi sperat el, adică la partenerul strategic deşi toată lumea s-ar fi gândit că acesta o să ia foc. Cum adică, partenerul strategic îşi aduce armatele aici iar noi încurajăm religia “duşmanilor“ mondiali? Dar ce, care e problema? Irakul nu mai poate hrăni luptătorii Statului Islamic pregătiţi, instruiţi şi organizaţi de fratele strategic. În plus, deja s-a prins lumea că România trimite armament în Irak pentru membrii acestor grupări, mai ales de când oficialii irakieni au dat cărţile pe faţă aşa că dacă nu mai putem exporta armament “teroriştilor” arabi instruiţi de SUA, e mai bine să îi aducem pe ei aici să se instruiască în bazele americane şi cu ocazia asta am scăpat şi de învinuirea de trafic de armament. Ingenios nu? După închisori CIA pentru “terorişi” o să facem şi baze militare şi moschei cu ajutorul aceloraşi parteneri strategici, că e din ce în ce mai rău să fie aduşi din Irak, sunt  prea multe filtre non americane pe drum. Aşa că nene Băse, nu ai nimerit-o,  Ponta nu s-a legat la cap aşa că a vrut el, cum nici Ţifras nu s-a pus contra Germaniei aşa că a vrut el. Mai studiază, mai studiază şi ai grijă că ai putea fi prins între Merkel şi Obama şi o să îţi iasă hăhăitul pe nas. Apropo, cine crede că americanii şi-au tras baze în România de dragul românilor,  e picat de pe lună. Unde aţi văzut soldaţi americani să apere altceva decât interesele americane? Unde? Aşteptaţi încă puţin şi veţi vedea cum înfloresc investiţiile americane în zonă, cum se vor exploata brusc zăcăminte declarate epuizate, cum vor fi “ naţionalizate” firme non americane şi “retrocedate” partenerului strategic, cum vom deveni o forţă de muncă ieftină pentru firmele strategice prietene cu pază americană la poartă. Atenţie la zona Cincu este de importanţă strategică pentru partenerul strategic.
Tradiţie respectată
Întoarcerea lui Ponta o fi fost ea .. un pic forţată faţă de cât îşi planificase personal să mai huzurească prin Sarai, dar nu este întâmplătoare, este necesară intern şi extern. România va juca un rol major, aşa cum spuneam de mult, în jocurile politice zonale şi menţinerea celor doi poli interni unul la un palat şi unul la altul este nu doar acceptată ci chiar necesară, aşa cum pe vremuri sultanii, când puneau un domnitor în scaun, ţineau un contracandidat ori la Edirne ori la Istambul, başca o beizadea-două la “studii”. Nimic nu s-a schimbat de atunci. Am fost suntem şi vom fi o sursă de miere aur şi sare, fete pentru serai şi carne de tun pentru războaie. Cine îşi face iluzii şi crede în “bătăliile interne”, refacerea partidelor, în lupta împotriva corupţiei şi sprijinul extern american sau german pentru însănătoşirea vieţii politice româneşti, drimează, ca să mă “cosmopolitesc” şi eu. Nici unul din cei care au făcut şi fac jocurile prin România nu are nici un interes să ne ridicăm, lor le place să ne ştie aplecaţi, căzuţi, umili şi neajutoraţi, învrăjbiţi şi dezorientaţi, săraci şi disperaţi. Numai aşa ne pot stăpâni. Nici Băsescu, nici Ponta, nici Iohannis nu au făcut altceva decât să facă jocurile celor care i-au pus şi menţinut la putere.
Întoarcerea lui Ponta Vodă Turcitul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.