joi, 13 noiembrie 2014

O demisie în bătaie de joc – de ce trebuia demis Corlăţean

corlatean
Întrebare la Radio Erevan : De ce nu participă Ponta la confruntare cu Johannis? Răspuns: Pentru că îi e frică să nu fie întrebat când se duce la Vântu.
Fapte şi neoameni
La o săptămână după simulacrul de organizare a votului în diaspora, după ce toată România şi o parte a Europei a văzut cum de manifestă aroganţa şi nesimţirea la nivel de reprezentanţă diplomatică, după ce românii din afară şi din interiorul graniţelor şi-au exprimat nemulţumirea, domnul Corlăţean Titus, cel care îşi lăuda personalul din subordine pentru modul în care a organizat alegerile peste graniţă şi spunea că nu are ce să le reproşeze, a catadicsit să îşi prezinte demisia, o demisie pe care trebuia să o înainteze încă din noaptea numărării voturilor.
Cum însă la domnia sa onoarea nu există, iar bunul simţ este pierdut undeva printre cei 7 ani de lângă casă, Titus ne anunţă că demisionează nu pentru că s-ar simţi vinovat cu ceva ci pentru că bau-bau face presiuni asupra sa, să comită ilegalităţi şi nu vrea să târască ministerul în aceste ilegalităţi. “Nu pot accepta să încalc legea şi legalitatea, nu pot accepta ca instituţia să fie forţată să încalce legea pe considerente de interese politice electorale ale lui Băsescu şi Iohannis şi nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale de la turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate. Pentru că doresc să respect legea, am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe al României”
Ouăle lui Năstase au scos pui
Această declaraţie a lui Corlăţean este una din cele mai arogante dar şi mai proaste declaraţii politice şi arată că Năstase are urmaşi demni. Refuzând să îşi admită incompetenţa şi greşeala, fără să vrea, Corlăţean probează faptul că ceea ce s-a întâmplat în primul tur, nu a fost o greşeală ci un lucru intenţionat, pentru că:
• A declarat că nu are ce reproşa personalului din MAE privind votarea în diaspora “Vreau să asigur că instituţia Ministerului Afacerilor Externe şi-a făcut datorie în ciuda criticilor. Eu îmi asum ca ministru şi exprim regretul public pentru acele situaţii care au apărut, regretabile, chiar dacă nu voi obosi să spun în continuare că MAE a respectat exact competenţele şi prevederile legale. Dar este corect să-mi asum şi public şi să prezint scuze pentru situaţia din turul întâi”;
• A declarat că nu are ce să îşi reproşeze nici lui personal;
• Ponta la rândul său nu i-a reproşat nimic şi l-a ţinut în funcţie;
• Declaraţia dată acum, prin care dă vina pe Băsescu şi Johannis pentru faptul că îşi dă demisia, arată că de fapt pe el nu îl interesează ce s-a întâmplat la primul tur, nu consideră că a greşit cu ceva, totul a fost conform planului;
• Ponta însuşi spune că demisia lui Corlăţean a intervenit ca urmare a presiunilor politice ale lui Băsescu şi Johannis. Cu alte cuvinte nici domnia sa nu dă doi bani pe faptele concrete şi nemulţumirea cetăţenilor. Dacă mai adăugăm că doamna Olguţa Vasilescu are în calcul varianta unui război civil, avem în faţă întreaga imagine a unei demisii la mişto, provocatoare. Ar mira pe cineva să vedem acum oamenii pesedeului mărşăluind pe străzi pentru a-şi arăta ataşamentul faţă de “nevinovatul” Corlăţean?
• Domnul Corlăţean afirmă că, chiar dacă el îşi dă demisia, situaţia nu se va schimba, politica MAE şi a guvernului rămâne aceeaşi;
Corlăţean este EMO ?
Având în vedere toate aceste lucruri, nu înţeleg, de ce şi-a dat Titus Corlăţean demisia, ca să nu îl mai certe Băsescu? Păi nimeni nu i-a cerut demisia pentru că are freza pe dreapta, nici pentru că nu are moţ la bască şi nici pentru că este născut în Medgidia. I s-a cerut demisia de către cetăţeni, pentru că a organizat prost alegerile din primul tur în Diaspora ceea ce este un lucru constatat de chiar primul ministru şi văzut de o ţară întreagă. Întrebarea este de ce le-a organizat aşa? Dar cu un tupeu extra-ordinar, domnul Corlăţean ca şi susţinătorul său Ponta, se face că nu vede acest aspect şi dă vine pe Băsescu insinuând că nu vrea să fie forţat (cine îl forţează, dacă el se supune primului ministru?) să comită ilegalităţi. Unde am mai auzit eu asta? A, da, odată la Oprea, când şi-a dat demisia din funcţia de ministru de interne şi Băsescu i-a mai dat o stea şi mai recent la Meleşcanu, când a candidat pe partea dreaptă, dar cu staţie pe partea stângă. Dacă te iei după aceste declaraţii siropoase ale unor „victime” care demisionează pentru că Ionel şi Traian le pun piedică, ai spune că avem un guvern EMO.
Păi chiar aşa de slab de înger sunteţi domnule Corlăţean încât nu vă puteţi ţine brăcinarii în faţa lui Băsescu, vă tremură indispensabilii numai când îi simţiţi răsuflarea în urnă? Domnul Victor, domnul Victor pe ce criterii alegeţi domnule, miniştrii ăştia? Păi ăştia se sperie când le suflă un preşedinte suspendat la ureche dar se fac că nu văd mii de oameni care protestează? Introduceţi domnule Ponta ceva de deochi în meniul miniştrilor. Vedeţi, dumneavoastră l-aţi schimbat pe MRU pentru că îşi făcea provizii de unguente. Ştia el de ce.


Corlăţean, un ministru incompetent sau mincinos?
Bun aşa. Pe de altă parte, Titus se autoproclamă incompetent singur. El demisionează pentru că consideră că dacă rămânea nu ar fi fost în stare să menţină ministerul pe linia de plutire şi ar fi fost forţat sau împins, sau „telepatizat” să comită cine ştie ce acte de terorism. Păi un ministru care declară singur că a demisionat pentru că altfel ar fi fost constrâns să comită ilegalităţi dar fără a demonstra sau proba cine şi cum l-ar fi obligat la aşa ceva, este ori incompetent ori mincinos. Ca să vedem cum este, hai să îl întrebăm pe domnul Corlăţean dacă a avut aşa o estimare a românilor ieşiţi peste graniţă, necesarul de cabine, ştampile, secţii de votare, sau măcar al localităţilor cu o populaţie românească mai densă. Aud? Cine trebuia să întocmească această situaţie încă înainte de turul 1 ? Cine trebuia să estimeze dacă organigrama în personal, materialele imprimatele, cabinele, sunt suficiente? Nu cumva domnia sa cot la cot cu cel care se consideră ministrul românilor de pretutindeni o sinecură clownul regelui? Nu avea la dispoziţie un ditamai ministrul al românilor de pretutindeni cu care să lucreze şi apoi să înainteze din timp o cerere către AEP, BEC parlament, guvern, pentru a avea baza legală şi la nevoie a scoate o OUG cu toate aprobările şi lămuririle necesare? Ce ne spune acum domnul Corlăţean ? Ne spune că abia după ce a primit precizările din noaptea de 7/8 Noiembrie a înţeles şi el cum stă treaba cu votarea în diaspora şi acum se află într-un proces de „evaluare consolidată”.Eu îl întreb aşa, româneşte, ca la Grojdibodu, când a avut un caz grav în familie, îi era bolnavă pisica, capra, vaca, ce a făcut a aşteptat să dea ochii peste cap ca să meargă cu ea la doctor, să vadă ce are, ce îi trebuie şi dacă e cazul să îi facă copârşeu ? S-a apucat de copârşeu după ce a fost îngropată pisica sau, a luat măsuri din timp? Păi dacă acasă ia măsuri din timp, de ce la serviciu nu a luat? Nu l-au lăsat părinţii?

Cine a încălcat legea şi de ce?
Acum să revenim la legalităţi. Domnul Corlăţean ne-a spus în prima zi după votare că el nu are atribuţiuni pe linia organizării secţiilor de votare în diaspora, că BEC-ul este cel care face legea. Iată ce spune Legea 370/2004, la articolul 12:
„ (1) Pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României se organizează una sau mai multe secţii de votare pentru alegătorii care se află în străinătate la data alegerilor.
(2) În afara secţiilor de votare prevăzute la alin. (1), pot fi organizate, cu acordul guvernului din ţara respectivă, secţii de votare şi în alte localităţi decât cele în care îşi au sediul misiunile diplomatice sau oficiile consulare.
(3) Organizarea şi numerotarea secţiilor de votare din străinătate se stabilesc de către ministrul afacerilor externe, prin ordin. În termenul prevăzut la art. 11 alin. (4), ministrul afacerilor externe aduce la cunoştinţa publică numerotarea fiecărei secţii de votare din străinătate, precum şi locurile de desfăşurare a votării.”
După cum poate observa orice român care nu este ministru de externe, de organizarea şi numerotarea secţiilor de votare în diaspora se ocupă MINISTERUL DE EXTERNE, nu BEC, aşa cum spunea mister Corlăţean. Astea fiind spuse, tot ce s- a întâmplat în primul tur a fost din cauza PROASTEI ORGANIZĂRI, MISERUPISMULUI DOMNULUI CORLĂŢEAN care însă nu are ce să-şi reproşeze, nici Ponta nu are ce să-i reproşeze. Concluzia care se trage este că AŞA AU VRUT DOMNII PONTA ŞI CORLĂŢEAN SĂ FIE. Deci avem de ales între incompetenţă sau rea voinţă.
Abecedare pentru miniştri lui Ponta
Trebuia să vină BEC să îi spună domnului Corlăţean că el este cel care se ocupă de organizarea secţiilor de votare peste hotare? Dar ce, domnia sa nu ştie să citească? Păi să ceară un abecedar de la ministrul educaţiei de anul acesta, ultima cucerire a ştiinţei. Cum, nu avem abecedare anul acesta? Cine îi spune domnului Remus Pricopie că dacă nu dă copiilor abecedare, ajung miniştri ca Corlăţean? ( cacofonie inevitabilă)
Că între turul unu şi doi nu se fac modificări, că nu are timp acum să înfiinţeze alte secţii, nici nu contează, toate aceste lucruri trebuiau făcute înainte, dar domnilor din PSD, mai bine spus iepurilor din PSD le-a fost frică că dacă o fac, domnul Johannis va avea 1% în plus la vot şi astfel Viorel nu se mai putea lăuda cu peste 40% aşa cum ceruse partidului. Fumurile şi frica de care vorbea Hrebenciuc au făcut ca acel posibil 1%, poate 2% din turul 1care ar fi votat cu Johannis în diaspora, să se transforme în 10% în turul doi pentru că circul ce a urmat şi încă se joacă a sculat mulţi morţi din somn, dar nu din cei ai domnului Dragnea ci din cei care dorm pe ei de 15 de ani şi nu mai ies la vot. Aşa să mă audă Dumnezeu! Să iasă românul la vot şi să voteze ce vrea el, dar să voteze. Parcă văd că o să avem turul 3 pentru că nici unul din candidaţi nu a reuşit să obţină 50 % din numărul de voturi exprimate.
Iată de ce, adevăr zic vouă, Titus Corlăţean ar trebui ca înainte de a mai scoate capul în lume, să treacă la colţ pe coji de nucă, să o ia de jos de la A buchie şi să cetească taică până i se înnoadă lacrimile sub barbă, iar nenea Victor să îi întoarcă paginile dar nu cu copy-paste că îl vede Băsescu.
Corlăţeanu trebuia demis pentru modul în care au fost organizate alegerile în diaspora în primul tur, nu să se facă că îşi dă demisia pentru ceea ce nu ar vrea să facă în turul doi.
Ceea ce a ni s-a prezentat privitor la demisia lui Corlăţean este parodie nu demisie.
Propaganda PSD reclamă faptul că propaganda ACL se foloseşte de  problemele din turul 1 pentru a culpabiliza actuala putere şi îşi trimit oamenii să protesteze pe străzi. Păi proşti ar fi să nu o facă, şi ei ar fi făcut la fel dacă era invers, ca să nu mai amintesc cât au vorbit şi încă mai vorbesc cei din PSD  despre  votul din diaspora din 2009. Ceea ce este important este că cei care protestează, indiferent ce sau cine îi împinge, au dreptate.
http://www.realitatea.net/titus-corlatean-isi-va-anunta-retragerea-din-functia-de-ministru-de-externe-surse_1566506.html

O demisie în bătaie de joc – de ce trebuia demis Corlăţean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.