sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Ghiţă, Zgonea, datul cu capul şi spălarea la faţă

P8151350-MOTION
De când cu pierderea alegerilor de către PSD, membri de partid se dau cu capul de pereţi. Unii acasă, în baie, în faţa oglinzii, unii în cadru “intim de partid”, între pretini, altii în media. Cei care nu se dau singuri, ca şeful PSD Satu –Mare, încearcă să îi dea sau să îi determine să se dea cu capul de pereţi pe pe alţii. Asta încearcă Şova, Marean şi altii, dar eu cred cred că în curând vor fi daţi ei cu capul de pereţii partidului şi vor găsi astfel uşa.
Sunt însă prin acest partid şi din cei care nu ar recunoşte în viaţa lor că au cap şi nici pereţi şi tot ce fac şi spun se subordonează acestui spirit. Aceştia sunt actualii “GREI “ ai partidului iar greutatea lor vine din capetele de plumb.
Giţă (b)oierul
Bunăoară mister Ghiţă cel apărut în PSD ca Kohannis în PNL (atenţie Victore, învaţă de la alţii, e mai lejer decât să înveţi de la tine) s-a supărat tare mult pe români încât a ieşit la “ora de ştiri” să se mire şi să ne spună că nu se astepta ca “două partide noi apărute, Partidul Facebook şi Partidul Diaspora” să influenteze decisiv alegerile.”Ironic domnul Ghiţă, ironic şi ofticat căci, iată, domnul Ponta nu a  ajuns la Cotroceni deci nici el nu poate ajunge la şefia PSD aşa cum dorea dacă rămânea scaunul liber. Bum-Bum-Bum se aude prin pereţii domnului Ghiţă cu toată surdina capitonajului şi bruiajul sistemelor de securitate.
Valerică repetentul
Un alt cap de plumb, cel al colegului lui Mihai Viteazu, lăcătuşul Zgonea, încearcă să convingă populaţia sătulă de mişcările sale nocturne, că el doreşte din tot sufletul ca legea aia nenorocită a amnistiei, pe care nu ştiu cine încerca să o bage pe sub mână în maşina de vot a partidului la miez de noapte într-o marţe neagră, să fie scoasă din circuit şi să fie picată, aşa cum cerea profesorul Johannis. Bineînţeles Johannis ca profesor putea folosi termenul “a pica”, probabil picase şi el ceva elevi la examene, dar pentru Valerică verbul a pica trezeşte amintiri dureroase, că nu e de ici de colo să pici doi ani de facultate. Domnul Zgonea,  un creştin ortodox înfocat, ca şi şeful său de partid, încearcă probabil să introducă o nouă sărbătoare în calendarul ortodox, că doar nu degeaba a pompat guvernul atâţia bani în BOR în ultimele luni: Valerică încearcă “ spălarea la faţă,” în speranţa că lumea privindu-l nu va mai vomita. În fine este culme demagogiei să încerci să votezi pe ascuns o lege iar după câteva luni să vii şi să afirmi că îţi dai demisia dacă colegii de partid nu pică legea. Bum-Bum-Bum-Bum, se aude din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, cu toate încercările STS de a masca şi disimula activitatea.

Ce nu face omul ca să îşi păstreze scaunul
Dar şi Ponta se spală la faţă. Speriat de votul şi palmele primite de la români, domnul premier a dat liber la sacrificări pentru a arăta populaţiei că el ce spune aia face, că se înţelege cu Johannis şi că aşa va merge de acuma înainte treaba dacă este lăsat premier. Drept urmare a dat ordin membrilor de partid să respingă legea amnistiei şi să aprobe tot ce cer procurorii în cazul parlamentarilor cercetaţi. Acuma nu mai aminteşte nimeni de prezumţia de nevinovăţie, acuma imunitatea nu mai este europeană, acuma nimeni nu mai plânge de dragul celor vizaţi. DAR NIMENI.   S-o ia dracu democraţie, arde cămaşa se dărîmă şandramaua, cui îi mai pasă de principii? Ca să vezi ce minuni poate face un vot. Ponta este în stare nu să aprobe, ci chiar  să ceară întemniţarea lui Sârbu, numai să nu mai pună cineva problema demisiei sale, să convingă cetăţenii că el cu Johannis fac o pereche perfectă, poate divorţează de Daciana şi îl ia pe sas de nevastă,numai  să facă lumea să uite că acum două zile îi cerea demisia. Iar românii muşcă momeala.
Până și mazărea a început să vorbească nemțește și se înrudește cu sașii. De mâine parcă văd că pe primarul Constanței o să îl cheme  Erbse. Poate nu știați.
Dacă mai continuă concursul de dat cu capul o să avem în curând un cutremur major dar nu în zona Vrancei. Atenţie, cad capete!

Ghiţă, Zgonea, datul cu capul şi spălarea la faţă

Un comentariu:

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.