duminică, 28 iulie 2013

Săptămâna nebunilor


Săptămâna aceasta a fost săptămâna nebunilor. Trebuia să vină şi rândul lor. La câţi umplu străzile ţării, nu aveam cum să-i evit. Nu degeaba Eminescu spunea „să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni” Ştia el ce ştia, ştia el cine populează sferele înalte care conduc ţara noastră. Deci:  
1.      Televiziunile îşi arată din nou dragostea pentru „ senzaţional” şi fac din orice nebun subiect de presă cu care ne umplu casa ca şi când dacă nu am şti noi ce a făcut cutare sau cutare sărit de pe fix, nu am putea dormi. Diliul care a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică,  internat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi,  a fost supus, joi, unei noi expertize psihiatrice, el susţinând că a primit la spital o scrisoare de dragoste din partea unei admiratoare din ţară. Ei bine această ştire face prima pagină în media. Să nu-ţi vină  să sari în fântână?  Cine e mai nebun, nebunul, sau televiziunile care prezintă astfel de știri? Și cum se întâmplă în filmele cu nebuni, e de ajuns ca unul să arunce cu piatra în fântână ca 10 înțelepți să sară după ea. O televiziune ”găsește” știrea și toate celelalte aleargă să o preia să afle date în plus, pe principiul ”reporterul nostru știe tot”. Alo, Socola, vedeţi că mai sunt muţi clienţi care aşteaptă internarea.
2.      Zilele astea s-a desfăşurat la Tuşnad  sau  Tusványos, o „tabără de vară a studenţilor” tabără la care au participat câteva „figuri” importante din ţară şi de peste hotare. Aceste figuri  afirmă printre altele, că maghiarii din Transilvania îşi vor putea apăra interesele şi prin internaţionalizarea problemei regionalizării”,  sau tradus în româneşte, este timpul ca lumea să afle de „durerile populaţiei maghiare oropsite” din România. Ce se mai susţine acolo? Nimic nou, doar că unirea României cu Republica Moldova ar putea contribui la îndeplinirea năzuinţelor maghiarilor din Transilvania, deoarece unirea acestor două state ar putea constrânge România la alcătuirea unui sistem de stat federal”.  Ideea nu e nouă, şi nu e prima oară că o aud. Ea  a mai fost prezentată, dar sub o altă formă.  Prezentam acum câteva zile în alt material, vorbele lui Nicolae Dabija, scriitor moldovean, care spunea că după Revoluţie, într-o discuţie cu Silviu Brucan, acesta îi explica de ce nu era  agreat Adrian Păunescu : „Ia mai lasă-mă cu Păunescu! De ce vreţi voi să vă uniţi cu România? Nu vă putem primi pentru că asta ar însemna să pierdem Transilvania” . Deci cam aşa se pune problema reîntregirii României, reîntregire la Est şi rupere la Vest. Iar domnul Valentin Stan se pare că susţine proiectul. Îl ştiam eu nebun, dar nu chiar aşa.
3.      Citim în presă că fostul şef al ANAF, Şerban Pop este cercetat de DNA. Prin comunicatul DNA aflăm că “Prin intermediul echipelor de control, învinuitul a intrat în posesia unor documente şi, cu toate că era ţinut să păstreze confidenţialitatea asupra activităţilor desfăşurate, în luna aprilie, Şerban Pop i-a prezentat inculpatului Sorin Alexandrescu informaţii, ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la derularea controlului dispus de conducerea Gărzii Financiare, dar şi cu privire la documente a căror publicare ar fi compromis imaginea publică şi credibilitatea persoanelor juridice supuse controlului Gărzii Financiare”. Deci se consideră drept infracţiune faptul că cineva a făcut public un document care considera că este o afacere ilegală. Păi este ceva în neregulă aici. Contractul dintre RDS şi Corleone face din câte ştiu eu obiectul unui alt proces care lâncezeşte. În orice ţară normală ar trebui ca mai întâi să se judece dosarul acelui contract şi abia după aceea, dacă se dovedeşte că este ok contractul, fostul Şef al DNA poate fi învinuit de divulgare de informaţii, căci dacă se dovedeşte că sunt probleme cu contractul, domnul Şerban Pop a acţionat legal. Dacă nu sesiza neregula putea fi ridicat pentru complicitate sau tăinuire. O să spuneţi că trebuia să informeze procuratura, nu presa. Păi ce se întâmpla dacă informa procuratura? Se vede acum . Ar fi fost învinuit că nu a păstrat confidenţialitatea şi apoi de denunţ calomnios, pentru că fapta nu era dovedită, cum nu va fi  acum. În plus, neexistând proba documentului, nici nu avea cu ce să justifice că a avut dreptate. Deci domnul Şerban Pop NU POATE FI NICI MĂCAR ANCHETAT PÂNĂ NU SE FINALIZEAZĂ PROCESUL CONTRACTULUI DINTRE RDS ŞI DUMITRU DRAGOMIR, FAPTA LUI ESTE LEGATĂ DE ACEL PROCES, NU DE CEL DE ŞANTAJ. După judecarea acelui proces se va vedea dacă trebuia sau nu să facă public documentul. Că l-a dat întâi la presă, este nu din vina lui ci din cauză că nu a avut încredere în procuratură care, iată, dovedeşte că el a avut dreptate să nu aibă încredere în ea. Dacă contractul va fi declarat litigios, atunci domnul Pop este nevinovat, el era obligat să îl facă public prin toate mijloacele. Dar noi trăim într-o ţară de nebuni, punem căruţa în faţa cailor.Îl condamnăm pe unul care a făcut public un document presupus fraudulos, înainte de a cerceta dacă documentul era fraudulos sau nu, dacă a comis o infracţiune sau s-a achitat de o obligaţie cetăţenească. De fapt astfel se dovedeşte că se doreşte intimidarea celor care ar mai avea de gând să informeze presa cu măgăriile care se fac sub ochii autorităţilor. O nebunie de justiţie!    
4.      O altă nebunie: Steaua are meci retur la Skopje, cu Vardar, la macedoneni acasă, după ce în tur bătuseră cu 3-0. Meci lejer, fără încărcătură, Steaua juca cu rezervele, meci ca şi câştigat, calificare rezolvată. Conform regulilor UEFA la antrenamentul dinaintea partidei presa avea acces, dar nu la Steaua. Domnul MM Stoica , îşi încordează muşchii ca să arate el că acum el conduce Steaua, el e tartorele şi face ce vrea muşchii lui. Atitudine de om nematurizat, dacă nu nebun, pentru că trebuie să fii nebun să te pui aşa de-a curmezişul, când ştii (dacă ai minte) că regula e regulă şi vei fi sancţionat dacă o încalci. Degeaba spune că a fost provocat, Steaua va fi sancţionată şi cum era ON PROBATION  după cazul valiza, nu ar fi exclus să fie suspendată din cupele europene şi ceea ce nu a reuşit oierul să reuşească „boierul”.Unul e la puşcărie, celălalt unde să se ducă, nea Eminescule?
5.      Mare bucurie mare la Cotroceni după ce doamna Kovesi şi colegii din suptordine şi-au arătat şi ei muşchii la Antena 3, punând-o sub acuzare. Îmi amintesc de săraca Irina Loghin, care pe la începuturile democraţiei fiind şi ea parlamentar cu numărul, îşi dădea cu părerea pe la TV şi întrebată cum vede faptul că Rasdaq înşeală oamenii, ea a răspuns candidă „dacă Rasdaq a furat, să facă puşcărie!”Dacă Irina Loghin  avut o scuză, nu văd ce scuză are madam Kovesi şi procurorii DNA care vor să învinuiască o persoană juridică de şantaj. Cât de nebun să fii să faci aşa ceva ? Cum poate o instituţie să fie învinuită de şantaj ? Ce să faci cu ea? Să o bagi în puşcărie? Aaaaaaa, vrei să o defiinţezi, să îi iei dreptul de emisie, cum s-a întâmplat cu OTV? Dar asta se poate face fără DNA, e suficient să pui căţeii de la CNA pe ea. Dar nu, aici se lucrează la intimidare, se doreşte închiderea gurii Antenei 3. Dar ce vină au maşiniştii, operatorii, sunetiştii, electricienii,şi toţi ceilalţi care lucrează la un post de televiziune, dacă un realizator sau altul critică puterea sau chiar să spunem că face o faptă penală? Să fie pedepsit cel care o face, nu cei care nu au nici o legătură cu asta. Mergând pe linia nebuniei generale, domnul Lăzăroiu, cel cu Albă ca Zăpada, postează şi el  facebook „la mişto” o fotografie cu o prezentatoare de la  Antena 3 după gratii. Sunt convins că s-a distrat teribil pe seama glumei făcute, ca un copil care a pus piedică unui alt copil care se uita la „prietena” lui şi savurează sângele care curge din genunchii celui căzut. Prin această postare domnul Lăzăroiu a dovedit că nu are minte nici cât MM  Stoica şi că se pricepe la .. trucaje. Nu cred că mai era nevoie, se ştia.
6.      În PRM  este nebunie mare. După ce a fost exclus din partid de o majoritate zdrobitoare a reprezentanţilor filialelor, domnul Vadim Tudor a organizat un congres personal şi s-a reinstalat în funcţie. Rebelii au organizat şi ei alt congres care se va desfăşura sâmbătă  şi vor să îl  pună şef pe Gheorghe Funar. Vadim încercând prin orice mijloace să împiedice alegerea lui Funar, îl declară nu numai scos din partid, ci şi  „DEMENT CU MINTEA ZDRUNCINATĂ”. Nu ştiu care din ei este mai nebun, dar se pare că în PRM nebunia e la ea acasă, conform declaraţiilor celor dinăuntru ei, care trebuie să ştie ei ce spun. Nici nu mai contează ce se va întâmpla sâmbătă, nebunia va continua oricum.
7.      Ziarul Ring ne informează că „Medicii psihiatri atrag atenţia că tot mai mulţi români care muncesc în străinătate se întorc acasă cu tulburări psihice grave. Psihologul Hanibal Dumitraşcu susţine că acest fenomen este cauzat de lipsa de adaptabilitate şi de situaţiile de umilinţă în care sunt puşi aceştia.” Ei ce spuneţi? Nu e aşa că suntem nebuni ? Deci românii se zdruncină pentru că sunt nevoiţi să se umilească în Spania şi ca să scape  trebuie să vină acasă. Sunt nebuni de-a binelea. Păi umilire mai mare ca aici nu găsesc ei pe toată coaja terestră. Dacă umilinţa înnebuneşte, atunci da, România întreagă e nebună.
8.      Şi totuşi nebunia nu e întreagă fără o dovadă. Dovada, vi(d)e(o), o dă tineretul PDL-ist. Dovedindu-se bravi urmaşi ai epocii de aur, s-au gândit ei să facă un mic clip din ciclul „Odă conducătorului iubit” şi au compus un „O tannenbaum” de ziua cârmacei Merkel. Trecând peste realizarea artistică sub orice critică şi ideea venirii recitatorilor de undeva din pădure pentru a-şi expune slova, idee absolut nebunească, textele şi clipul în sine au darul de a te trimite cu gândul la Socola. Eu cred că băiatul ala cu bomba de la Iaşi este sănătos pe lângă cei care au făcut acest clip care a şi fost scos de altfel de pe you tube, aşa cum a fost scos şi trucajul lui Lăzăroiu de pe FB. Să le fi venit mintea la cap sau a fost doar o rătăcire de moment?

Săptămâna nebunilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.