sâmbătă, 18 noiembrie 2023

Patrick își pune cenușă în cap

 

Patrick Mouratoglou, fostul manager/antrenor/si ce o mai fi fost al Simonei Halep a ieșit la rampă după un an de zile, pentru ”a-i lua apărarea” Simonei Halep. După un an de zile în care a tăcut ca mortul în păpușoi, deși normal ar fi trebuit să fie primul care să iasă pe post din prima secundă a incidentului cu roxadustat și să spună în primul rând cine din echipa lui i-a este responsabil direct, apoi să spună că Simona Halep personal nu are niciun amestec și nu a cunoscut faptul că i s-a administrat această substanță intenționat sau accidental, apoi să declare că el personal și firma sa, controlau absolut tot ce însemna Simona Halep și tenis (dacă nu chiar mai mult????) deci ei sunt cei responsabili și vinovați de cariera sportivă și rezultatele Simonei Halep deci nu Simona trebuie anchetată, judecată și pedepsită, s-a trezit și Mouratoglou să se spovedească dar așa de ochii lumii.  Orice individ sau persoană fizică sau juridică cu onoare și simțul responsabilității, ar fi procedat așa. Nu și Mouratoglou. Acesta nu doar că nu a recaționat așa în secunda doi, dar nu a spus nimic pentru a o ajuta pe ”eleva sa” sau a duce la aflarea adevărului nici în prima secundă, nici în prima zi, nici în prima lună, ci abia după un an și nici atunci complet ci ”șmecherește” adică atât cât să zică lumea că a recunoscut, dar el de fapt nu a recunoscut că el și firma lui SUNT vinovați, el a spus doar că ”SE SIMTE” responsabil pentru faptul că Simona a primit ”un medicament contaminat”. Multă lume s-a întrebat și se întreabă de ce a tăcut Mouratoglou până acuma și de ce a dat aceste ”explicații” acuma, sau ABIA acuma.

Adevărul îl cunosc el și apropiații lui, ceilalți pot face doar speculații. Unii spun că a făcut-o pentru a o ajuta pe Simona în procesul de la TAS dar se pune întrebarea de ce nu a vorbit sau făcut astfel de declarații și când a fost judecat procesul de la ITIA?  A considerat că nu e nevoie sau i-a fost frică că dacă face astfel de declarații vor fi cercetați compania sa și el personal și  găsiți vinovați? Acuma nu riscă nimic, TAS va judeca modul în care a judecat ITIA, nu cazul de dopaj în sine, deci va decide dacă s-a judecat corect suspendarea în baza probelor avute, nu se va judeca cazul în sine. Deci Mouratoglou a deschis gura când a fost sigur că el nu intră în discuție, fără să îl intereseze de fapt soarta Simonei care s-a decis în anul scurs. Frumos  nu ?

Culmea este că foarte puțină lume a îndrăznit să se lege de el înainte de a ieși el pe post să spună ce a spus, deși toată lumea știa ceea ce a spus dar și ce nu a spus el, respectiv cazurile de ”îndopare” a Serenei cu substanțe prohibite și derogare de la regulile aplicate altor sportive, cât i-a fost ”elevă” și nu numai. Este știută în lumea tenisului relația”specială” dintre el și Serena, ca și ”scutirile” obținute de echipa sa pentru Serena privind consumul unor ”medicamente” mai neortodoxe. La Serena a mers, s-au putut da derogări, era MAREA SERENA, cetățean SUA și nu i se putea refuza nimic.Nu știu dacă în cazul Simonei, care în ultimul an devenise foarte fragilă fizic, psihic, medical, s-a încercat obținerea de astfel de scutiri, dacă i s-a spus ce i se dă sau i s-a spus ”ia de aici că știm noi ce facem” dar nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva s-a încercat aceeași manevră ca în cazurile Serenei sau s-a mers ”pe burtă” contându-se pe faptul că nu va fi verificată sau se va mușamaliza.

În spovedania sa, Mouratoglou practic nu o absolvă pe Simona de vină, practic încearcă să se absolve pe el, spunând că ”nu aveai cum să știi” că suplimentul cu colagen ar putea fi ”contaminat” cu o substanță interzisă. Mai spune el că ”…asta mi-a deschis ochii, înțeleg că i se poate întâmpla oricui, așa că trebuie să fii 100% sigur în ce privește companiile pe care le alegi, ca asta să nu se întâmple”. Deci el, marele Mouratoglou școala sa de tenis, abia acuma au aflat că trebuie să verifice 100% alimentația și medicamentația elevilor lor, până acuma au făcut-o după ureche. Foarte subtil, mai spune el că ”oricui i se putea întâmpla asta”  dar uite că i s-a ”întâmplat”lui.  Pe de altă parte, domnul Mouratoglou nu explică ce legătură are cu Konstantino Koveos și John Koveos patronii minifirmei Quantum  de la care a cumpărat suplimentul  pentru Simona, patroni care întâmplător  sunt tot greci,  și de când durează colaborarea cu ei, ce alte medicamente a procurat de la ei și cui le-a  dat. Ar fi trebuit o anchetă specială pe care să o ceară Mouratoglou, cel care a fost înșelat de firma Quantum și i-a adus grave prejudicii de imagine nu ? Dar nu, Patrick nu s-a îndreptat împotriva lor, s-a mulțumit să spună că a ”învațat” că trebuie să verifice 100% ce cumpără. Soarta și cariera Simonei nu contează pentru Mouratoglou.

După declarația prin care Mouratoglou se ”simte” responsabil, dar NU ESTE VINOVAT, au început să iasă mulți cu declarații, în special foste glorii sportive autohtone dar și din afară. Mitică Dragomir cel care ”le știe pe toate” se bagă și el în seamă insinuând dar fără a spune ceva, Năstase arată cu degetul spre Țiriac, iar de afară Rune, fostul elev al lui Mouratoglou, care fusese ”adoptat” de grec după suspendarea Simonei, s-a rupt de școala lui Patrick din motive doar de el știute dar care probabil au avut legătură și cu ce s-a întâmplat cu Simona.

Mouratoglou și-a făcut o socoteală proastă prin ”spovedania” sa, crezând că lumea va aprecia ”mâna de ajutor” pe care i-a întins-o Simonei înainte de procesul TAS, sperând  că lumea a uitat sau nu va lua în seamă brânciul pe care i l-a dat Simonei cu ”suplimentele” sale, deși eu personal am mari dubii privind modul în care roxadustatul a ajuns în organismul Simonei. De fapt nici ITIA nu a crezut în explicațiile”contaminării” suplimentului,  motiv pentru care au suspendat-o și mai ales pe o perioadă mare.

Oricare ar fi adevărul privind forma și modul de ingerare a roxadustatului de către Simona, din greșeală sau nu, cu știință sau nu, așa cum am mai spus, ea are marea ”vină” de a nu fi ales managerul potrivit sau de a fi ales omul nepotrivit, iar dacă idila despre care vorbesc ”sursele” ar fi reală, atunci ea e cea care ar trebui să tragă concluzia că nu e bine să ai niciodată 100% încredere în cineva. Oare o fi învățat Simona ceva?  

Oricum eu am învățat că nu poți avea încredere în Mouratoglu nici când își pune cenușă în cap.

https://www.instagram.com/p/CzMTma0t4kc/

https://www.digisport.ro/tenis/lovitura-de-teatru-mouratoglou-a-rupt-tacerea-dupa-suspendarea-simonei-halep-practic-eu-i-l-am-adus-ma-simt-responsabil-2658051

https://www.mediafax.ro/life-inedit/serena-williams-are-o-relatie-amoroasa-cu-antrenorul-ei-10970072

https://www.capital.ro/sotia-lui-patrick-mouratoglou-mesaj-pentru-halep-d-abia-astept-sa-dau-ochii-cu-ea.html

https://iamsport.ro/sporturi/tenis/firma-care-a-produs-suplimentul-contaminat-luat-de-simona-halep-ofera-explicatii-contradictorii-nu-mai-facem-produsul-din-2018-are-garantie-3-ani-id4505.html


Patrick își pune cenușă în cap

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.