marți, 28 noiembrie 2023

ATÂÂÂÂT!

Un …rromân se suise într-o zi ploioasă  pe acoperiș să astupe o gaură prin care îi intra apă în casă.Gaura era veche, dar în purul stil românesc amânase reparația găsind mereu altceva mai bun de făcut. Acuma ploua cu găleata și îi ploua în pat. Un vecin, văzâdu-l, îi spune că nu e momentul să se suie pe acoperiș, că poate aluneca, dar el nu, că acuma îi crapă buza. Conform legilor lui Murphy și Newton, evenimentul prezis de vecin are loc, rromânul cade, dar norocos,  fără a-și rupe nimic iar vecinul râdea în hohote. Ninja al nostru se ridică de jos și cu o mină serioasă, zice: ” Ce râzi mă ca prostu? Ce, casa mea, cobor pe unde vreau.”

Această anecdotă mi-a venit în minte citind răspunsurile date de conduceresa MApN și comandantul Regimentului 74 Patriot la incidentul de la Capul Midia. Se pare că e în firea românului să transforme fiecare căzătură într-un act de bravură, căci iată ce spune ”domnul comandant”, după ce una din cele 3 rachete lansate a refuzat să plece : Dacă totul ar fi fost perfect, probabil că nu știam de această capabilitate. Iată că putem să transformăm lucrurile negative în niște oportunități.” Și mai spune același comandant: Eu văd acest incident ca pe o oportunitate. E un test care mi-a confirmat încă o dată că sistemul e foarte bun.”

Mai spune cineva din conducerea ministerului că în caz real, incidentul nu ar fi avut nicio consecință. Nu pot crede că poate cineva să afirme așa ceva. În caz real, acea rachetă ar fi trebuit să intercepteze o rachetă plecată spre Deveselu. O țintă ratată înseamnă un obiectiv lovit. Dacă asta înseamnă ”NICIO CONSECINȚĂ”atunci invit conducerea armatei să își mute familiile în Deveselu.  

Sincer, mă bucur că am reușit să ies la pensie și nu pot fi numit contemporan cu acest vașnic ofițer care consideră că acest incident ne demonstrează că sistemul este foarte bun. Sunt convins că și Putin va trimite scrisori de felicitare guvernului României pentru reușita achiziționării acestui sistem despre care eu spuneam încă de acum 7 ani nu doar că face din noi o țintă prioritară a Rusiei ci și că practic nouă nu ne este de niciun ajutor și că eficiența ei este nu doar discutabilă ci practic ineficientă. De altfel, când în Camera Reprezentanților SUA s-a pus problema urgentării trimiterii sistemului în România, CASA ALBĂ a trimis un punct de vedere care nu recomanda acest lucru tocmai din cauza ineficienței sistemului:

”Casa Albă a transmis Camerei Reprezentanților a Congresului Statelor Unite că se opune accelerării instalării de noi capabilități antiaeriene la baza militară americană de la Deveselu din România, arătând că, deocamdată, eficiența lor nu a fost încă dovedită și, în plus, nu sunt cunoscute potențialele consecințe neintenționate pe care acestea le-ar putea avea asupra populației din zonă.”

Cu toate acestea, și după ce acest punct de vedere a fost confirmat de un ”incident” de tragere reală, responsabilii MApN ne spun că nu e nicio problemă, că a fost o ”lipsă de comunicare” între sistemul de lansare și rachetă. De fiecare dată când autoritățile o dau în bară,  totul e din cauza unei lipse de comunicare care, iată, se manifestă și între rachetă și sistemul de comandă. Cum știm noi să acoperim rahatul și să pretindem că sub celofan este un ecler.”Eu văd acest incident ca pe oportunitate…”Oare acest comandant, crede că toți suntem idioți? Poate vede acest incident ca pe o  oportunitate de avansare cum probabil se va întâmpla și cu maiorul/angajat care a aruncat grenada între subordonați. În ultimul timp avem parte numai de astfel de incidente pe care conducerea MApN  le tratează cu seninătate dând explicații de doi bani deși situația încadrării, instruirii, dotării armatei este dezastruoasă. Dacă și acest incident este considerat un succes de conducerea armatei, atunci nu pot decât să cred că starea în care se găsește ARMATA ROMÂNIEI la această oră este nu doar rezultatul ci obiectivul conducerii armatei și sper din toată inima că odată, cândva, cineva îi va judeca pentru trădare pe toți cei responsabili.

Mai mult, pe pagina de FB a MApN evenimentul este prezentat ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic, toată lumea e fericită că ”rebela” nu a plecat, putea să cadă în capetele ”încoronate” prezente la ”revelion” căci așa e prezentat evenimentul de DIRP,ca un revelion, cu petarde, și pahare cu șampanie. Doamne, iartă-i că nu știu ce fac!

Am înțeles că vom mai da, dacă nu deja am dat încă 2 miliarde de dolari pentru niște tancuri Abrams pe care SUA nu le mai dorește pentru că războiul din Ucraina a dovedit că sunt inutile, greoaie, scumpe și tințe sigure, așa că le dă dar nu pe degeaba ci pe sume uriașe pe care doar fraierii de români le pot cumpăra pentru că România este condusă de slugi, nu de lideri adevărați. Suntem gata să plătim în avans miliarde de dolari pentru a primi în termen de 10 ani tehnica care la momentul plății, nu al achiziționării, este dovedită ineficientă. Doar noi românii suntem în stare de așa ceva. Din cele 7 sisteme Patriot plătite acum 7 ani, până acuma am primit doar 4. Sunt convins că la fel se va întâmpla și cu tancurile dar cui îi pasă?

La tv se vehiculează o reclamă despre prețurile la nu știu ce supermarket: ” atât de ieftin? Atââât” . Eu aș spune ”ATÂT DE PROȘTI ? ATÂÂÂÂT!”

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/dorel-de-la-mapn-sau-problema-tehnica-prima-tragere-cu-patriotul-romanesc-a-bifat-si-un-prim-incident-explicatiile-mapn-2580817

https://www.profit.ro/stiri/politic/document-trump-se-opune-instalarii-de-noi-capabilitati-antiaeriene-la-deveselu-nu-stim-cat-de-eficiente-sunt-si-cum-ar-afecta-populatia-din-zona-17092403

https://www.facebook.com/mapn.ro

 

ATÂÂÂÂT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.