duminică, 20 noiembrie 2022

Un incident și mai multe semne de întrebare

Acum 12 ore, presa din ”lumea bună” vuia la știrea că rușii au lovit Polonia în localitatea Przewodów, aflată la granița ucrainiano-polonă, cu două rachete,  provocand moartea a două persoane și avarierea unui tractor cu remorcă.

Polonezii dădeau vina pe ruși și nu mai era mult și cereau aplicarea articolului 5 din Alianță. Reamintesc celor ce nici pană acuma nu au citit faimosul articol care ”apără” România de dușmani, că acesta nu prevede interventie militară a NATO ci luarea măsurilor pe care fiecare țară membră le consideră potrivite, ceea ce e cu totul altceva.

Bineînțeles toți micii sateliți mai ales cei din vecinătatea graniței de Est a NATO, au luat foc, ”vai vai ne atacă rușii”. Consilii de Securitate, situații de urgență, bomba nucleară, al treilea Război Mondial, nimic nu lipsea din meniu, gospodinele schimbaseră canalele uitând de „Aripi frânte”, dezastru.  Vuvuzeaua Zelensky, cel care cere noi măsuri și ajutor din partea Galaxiei, ori de câțe ori visează el ca e atacat, nu a ratat ocazia de a avertiza pe participanții la G20 că atacul cu rachetă din Polonia ”nu este nimic altceva decât un mesaj transmis de Rusia G20”, că există ”un stat terorist printre voi, de care trebuie să ne apărăm.” Aferim! Gura păcătosului adevăr grăiește. Dar îmi place cum se exprimă: ”stat terorist printre VOI, de care trebuie să NE apărăm”.  Incorpore. Mare actor omul ăsta, și ce replici, nici textierul nu e de aruncat.

Biden, tartorele, a dat-o cotită, că vor investiga, că să vedem, că nu știm ce e, lăsând fraierii să se perpelească și să învinuiască balaurul.

Polonezii mergeau pe varianta lor, rușii spuneau că rachetele  nu sunt ale lor, ”experții”noștri din media spuneau că a fost Batman, și Batman -Batman, nimic altceva.

Erdogan a spus: „M-am întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz. Există impresia generală că această rachetă nu este de fabricație rusă și această declarație deschide calea către anumite fapte, astfel încât nu ar trebui să insistăm că această rachetă a fost lansată din Rusia. Aceasta ar fi o provocare”. Știa vulpoiul ceva  dar făcea și el pe Neghiniță.

Și tocmai când era gata să intervină și brava armată română cu militari activi, din  rezerva de stat și din retragere  și să se scoată de la naftalină toate uniformelele din dotare,  inclusiv cele donate,  cu praf de Nasiriya pe ele,  aflate la păstrare în muzeul unor renumite asociații, hopa și bomba : rachetele  nu prea fuseseră trase de ruși, stați să vedeți, că ”un avion NATO care zbura marți deasupra spațiului aerian polonez a urmărit racheta care a aterizat și a ucis doi oameni”.  Mă întreb, o fi fost FORTE 11 sau  FORTE 10, că până acuma 10 zile mișunau pe lângă Sevastopol. Ce inspirați au fost că și-au schimbat traseul, la timp.  Păi dacă ei au urmărit traseul de marți, LIVE, cum se spune, și știu clar cine a tras și de unde, de ce o mai dau cotită, că să vedem, că mai cercetăm? Bine, de la Biden nu mă aștept nici să știe dacă s-a sculat de dimineață fără să îi spună cineva, dar nu e nimeni lângă el să îi țină și lui paltonul?  Și de ce au anunțat doar pe cei din NATO și nu întreaga lume? Nu pot să ajung  decât la concluzia că nu le convine realitatea și mai bine să mintă prin omisiune, decât să admită că nu rușii au tras. Și dacă nu rușii, atunci cine ? Păi cine mai trage prin zonă cu rachete, care nici nu sunt rusești?  Probabil pe undeva prin vreun Cincu ucrainean, niște militari de diverse naționalități, sper că nu francezi că ar fi prea de tot, poate voluntari din Legiunea străinilor, se instruiau ”la cald” și au confundat Estul cu Vestul, le-a luat-o busola razna și pac în Polonia. Nu voiau polonezii bombe nucleare? Voiaaaau! Uite că le-au căzut două pe cap, dar nu nucleare, convenționale, așa, de probă.

Azi presa s-a mai moderat. GMedia spune că Sursa din cadrul NATO nu a spus cine a lansat această rachetă și nici de unde anume a zburat.

Informațiile colectate, inclusiv urma rachetei lăsată pe radar, au fost împărtășite cu NATO și Polonia.”

Dar scopul a fost atins,  ”incidentul” s-a întâmplat la momentul potrivit, pe timpul summit-ului G20 din Indonezia, Zelensky i-a informat, a transmis mesajul, era nevoie de o nouă ”condamnare”.  Drept urmare,  membrii G20 au dat o declarație la final în care au informat lumea, că „deplâng în termenii cei mai fermi agresiunea rusă împotriva Ucrainei”.

Asta îmi amintește de un incident petrecut acum eheheeee, mulți ani, prin 94 în Kuwait, în misiunea UNIKOM. Era pe la finele lui Decembrie, în Ianuarie urma să se discute în Consiliul de Securitate al ONU dacă se mai păstrează sancțiunile  împotriva Irakului, inclusiv misiunea ONU, în trei ani nu se întâmplase nimic care să recomande menținerea măsurilor. Și brusc, pe 29 decembrie,  noaptea, ca hoții, cineva, nu se știe cine, a  executat foc asupra unei mașini ONU care patrula în zona kuwaitiană,  ca direcție dinspre  Irak, dar de pe teritoriu kuwaitian.  În documentele oficiale s-a spus că s-a tras DINSPRE Irak, asta trebuia să rețină lumea. Nici nu se stinsese ecoul cartușelor, la propriu, nu la figurat,  că presa kuwaitiană, șeful poliției de graniță, care avea sediul la peste 200 km, erau la locul faptei. Eu, care eram la 1 km de locul incidentului și am plecat către locul unde militarul român, aflat în mașină și rănit ajunsese, deși am plecat imediat ce acesta a anunțat prin stație că este atacată mașina, când am ajuns i-am găsit pe toți acolo, presă, șefime oficiali. Când am ajuns eu acolo aceștia tocmai dădeau interviuri spunând că irakienii au atacat o mașină a ONU. Când aflaseră, când ajunseseră și cu ce, că nu era niciun supersonic parcat în zonă? Atacul și-a făcut treaba, în Ianuarie,  Consiliul de Securitate a votat menținerea și chiar înăsprirea sancțiunilor împotriva ”balaurului”de atunci, Irak.

Dacă asta se făcea în 1994, într-o misiune a ONU, nici nu vreau să știu ce se poate face acuma.

Nimic nu mă poate opri să îmi amintesc aspecte care seamănă cu ceea ce parcă retrăiesc.

Coincidența între întrunirea Consiliului de Securitate al ONU și întrunirea G20 de acuma este stranie, iar eu, am mai spus,  nu cred în coincidențe.

Dar pe lângă acest aspect mai este unul pe care iarăși nu îl abordează nimeni.

Este oficial, NATO A URMĂRIT LIVE TRASEUL RACHETEI cu un avion de supraveghere, probabil unul din cele două Northrop Grumman Global Hawk care sălășuiesc prin zonă de ceva timp. Cine e curios să afle ce știe să facă  ustensila  asta, să  caute pe Goagăle.

Bun, deci un avion de cercetare/supraveghere și culegere de informații a văzut tot.

Asta e corect chiar dacă nu politic, dar ceea ce mi se pare mie incorect este altceva și nu pot să nu mă întreb:

  1. De ce ucrainienii care au tras unde nu trebuia, nu au luat măsuri să își distrugă loviturile plecate sau să anunțe ei pe ”frații polonezi”, ” băăăăă, vedeți că v-am trimis din greșeală un colet, trimiteți-l înapoi!”
  2. De ce marele partener invincibil și infailibil, din sfera sa înaltă,  nu a  anunțat imediat Polonia sau bazele NATO, sau chiar  pe ucrainienii care au ”răpus” nu știu câte sute de rachete rusești, că niște purceluși năzdrăvani zboară aiurea pe cer și  să îi doboare ?
  3. De ce, după ce pucelușii au ”aterizat” (îmi place expresia folosită de media, ”rachetele au aterizat”), nu au anunțat ceea ce știau și au lăsat să se propage în toată lumea, știrea că rușii au atacat Polonia? A urmărit cineva ca Polonia să răspundă imediat atacând sau declarând război Rusiei?
  4. Ține cineva cu tot dinadinsul  ca războiul sau conflictul să se extindă?
  5. Nu cumva ”incidentul” a fost premeditat urmărindu-se,  dacă nu mondializarea conflictului, cel puțin învinuirea, în acest caz,  pe nedrept a Rusiei? Dacă e așa, de câte ori s-a mai întâmplat asta ? Câte minciuni nerecunoscute sau nedescoperite au mai fost folosite? Asta nu e tot o ”bombă murdară”?
  6. Are de gând cineva să își asume răspunderea și să ceară scuze atât Poloniei cât și Rusiei pentru moartea celor doi oameni ?
  7. Și ultima întrebare: Cine ne apără pe noi, în caz de atac, dacă cineva, din greșeală sau intenționat, ne trimite două colete identice, sau mai multe, pentru că noi nu avem cu ce, ne bazăm pe articolul 5, iar strategicul nu face altceva decăt să privească de sus, și la propriu și la figurat, cum mor românii. Cum ne apără NATO, doar anunțându-ne după ce rachetele își fac efectul? Ce s-a întâmplat, nu au putut interveni sau nu au vrut? La asta trebuie să ne așteptăm și noi nu ? Parafrazândul pe Carol I, mai întreb și eu, DEVESELU, DEVESELU CE SPUNE?

Poate cineva din conducerea statului, a guvernului, a armatei, să răspundă măcar la ultima întrebare?

PS: Să fiu sincer, parcă îmi pare rău că s-a fâsâit totul așa repede că aș fi vrut să îi aud pe experții noștri generali cum își dau cu părerea pe diverse canale,  alde Mândrăceanu și toți cei care cântă în strună, contracost bineînțeles, gubernanților și  televizionarilor care fac reportaje despre ținute militare  folosite înainte de a se fabrica.

Update: Între timp, Biden a anunțat că cele două rachete sunt  de apărare,  ucraineene. Așa se explică de ce nu au fost distruse sau interceptate de NATO, sistemele NATO acționează doar împotriva rachetelor ofesive, mai ales rusești.

Pe de altă parte, între pozițiile rusești și  Przewodów   sunt peste 1000 km. Să fi urmărit americanii rachetele 1000 km fără să facă nimic ? De ce ? Ca să se facă de râs?

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/doua-persoane-ar-fi-murit-dupa-ce-o-racheta-ruseasca-ar-fi-lovit-teritoriul-poloniei-stat-nato.html

https://www.stiripesurse.ro/volodimir-zelenski-discurs-in-fata-liderilor-g20-racheta-din-polonia-este-un-mesaj-pentru-marile-puteri_2658410.html

https://www.stiripesurse.ro/surpriza-in-declaratia-finala-a-liderilor-g20-pe-tema-razboiului-din-ucraina_2658320.html

https://www.stiripesurse.ro/ingrijorari-ca-razboiul-s-ar-putea-extinde-consiliul-national-de-securitate-al-poloniei-se-reuneste_2658365.html

https://www.stiripesurse.ro/presedinte-turcia-racheta-ruseasca-polonia_2658225.html

https://www.g4media.ro/un-avion-nato-a-urmarit-zborul-rachetei-care-a-explodat-in-polonia.html

https://stirileprotv.ro/stiri/international/surse-reuters-biden-a-transmis-ca-explozia-din-polonia-a-fost-cauzata-de-o-racheta-de-aparare-ucraineana.html

Un incident și mai multe semne de întrebare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.