miercuri, 29 iunie 2022

Echipe sau adunături?

 

Motto : „România are corupţie. Uneori, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii” -Vasile DÎNCU

Cu diferite ocazii, atunci când se instalează o nouă echipă de conducere sau câte un ”lider” sau ”mister” promite marea cu sarea, presa se grăbește să ne anunțe că ” cutărică a sunat adunarea” și trebuie să ne așteptăm la fapte nemaivăzute. Mai mult, mai auzim și expresii de genul” cutărică a dat militaria jos din pod” pentru a ne informa că gata, trecem la lucruri serioase. Asta se ”întâmplă” în toate  domeniile de activitate.

A candidat Iohannis la Cotroceni și toți ”românii” lui, se bucurau, gata România va fi condusă ”nemțește, totul va merge ZEISS.

A venit Ciucă la conducerea guvernului și răspândacii de partid s-au grăbit să titreze, să doctoreze  că gata, de acum totul va merge ”ca la armată”, vom avea o ”conducere militară” pentru că guvernul va fi condus de un general.

România aderat la NATO și de acum dormim liniștiți, ne apără articolul 5, armata a devenit   brusc și iremediabil o armată de ”profesioniști”. Toți soldații au căpătat  deprinderile  lui Rambo și ”capabilitățile” soldatului universal.

La conducerea naționalei de fotbal a venit băiatul generalului Iordănescu, Edi, și având la bază experiența,  icoanele și gradele tatălui, România va învinge tot, poate chiar cu sprijinul articolului 5. Și lista ar putea continua.

De fapt ce avem ?

Iohannis și-a adunat și impus în funcții o echipă de slujitori, unii cu rol de vuvuzele, alții de lustruitori, alții răsplătiți pentru sprijinul acordat cu diferite ocazii, procese, alții impuși de cei care l-au cocoțat acolo unde a ajuns. O adunătură de incompetenți al căror unic scop este să profite cât pot.

Guvernul, impus de alții de la cap până la picioare, este de fapt  un conglomerat de nulități care numai echipă nu se poate numi, în care principala grijă e să consume fondurile puse la dispoziție și să își numească apropiații prin sistem ca să mărească averea familiei.

Parlamentul, o adunătură de afaceriști de cartier care și-au cumpărat locurile pe listele de candidați cum a putut fiecare, care cu bani, care prin șantaj, care prin intervenții și presiuni, amenințări.

Armata, ce să mai vorbesc, nici ținuta sau uniforma militară nu mai este uniformă, regulamentele nu mai sunt unice, fiecare structură are propriile reguli impuse de ”baștanii” din fruntea lor, fiecare își pune amprenta personală și își impune voința precum arendașii pe moșiile boierești. Ministrul apărării își încurajează cadeții spunându-le că meritocrația nu funcționează, și că  ”România viitorului trebuie să v-o construiţi, până la urmă, singuri.” Nimic mai cinic. Adică el, ministrul apărării nu poate decât să constate că România e coruptă, că în fruntea ei, a ministerelor, inclusiv al apărării, ajung idioții, el nu are nici o intenție să schimbe ceva, că doar nu o fi prost să se schimbe singur din funcție, iar ei, copii de 14 ani trebuie să facă totul pentru a schimba ceva. Ceea ce nu le-a spus  Dîncu însă este că nu vor putea face nimic, pentru că idioții de azi, copii idioților de ieri, își vor impune la conducere proprii copii, idioți din tată în fiu.

Despre ”echipa”de fotbal a României, ce să mai spun? Aia nu e echipă, e o adunătură de copii, nepoți, protejați  de fotbaliști, și acolo intrările, promovările se fac pe același sistem. Noi nu mai avem demult o echipă națională de fotbal, avem adunături de pretinși fotbaliști al căror unic scop este să câștige cât mai mulți bani, să se vorbească despre ei, să își facă ”imagine” și să se plimbe cu ”bolizi” prin fața fufelor.  

Ne conduce un ”neamț”, avem în fruntea guvernului un ”general”, ne apără ”articolul 5”, liderul generației fotbalistice este băiatul ”regelui”, deci practic peste tot suntem conduși de adunături de înfumurați, etichete și ”branduri” lipsite de valoare, avem toate motivele să fim mândri… și liniștiți.

Am devenit între timp ”competitivi” și la nivel politic, suntem ”căutați”, mai marii Europei ne dau târcoale, au venit, s-au adunat la ”Marea Neagră” iată, suntem importanți pentru Europa, avem viitorul asigurat. L-am auzit pe marele analist Radu Tudor ud de emoție să ”suntem cineva”, România este importantă pentru Europa, pentru pacea mondială, datorită poziției geostrategice. E adevărat, nu contăm economic, nu contăm militar, nu contăm în niciun domeniu, suntem fii ploii peste tot, dar avem o poziție strategică de invidiat. E la fel de adevărat că holera ucrainiană poate intra în țară pe acolo pe unde intră și vasele cu grâu dar nu e nicio problemă, ca și România, nici Holera nu mai e ce era pe vremuri. Acum avem antibiotice, dacă doctorii sunt înștiințați, aceștia știu ce să prescrie. Așa ne spunea azi dimineață o doamnă doctor la TVR1. E adevărat, holera este mai periculoasă pentru cei cu alte boli cronice și cu sistemul imunitar slăbit, dar doctorii știu ce trebuie să prescrie.  Ceea ce nu ne spunea doamna doctor este câte medicamente nu se mai găsesc pe piață, cele mai căutate și de negăsit fiind exact antibioticele și medicamentele necesare celor cu boli cronice și sistemul imunitar slăbit.

Una peste alta, România tinde să devină o adunătură de vietăți, că îmi este greu să spun oameni. Oamenii ar trebui să aibă un simț civic, responsabilități, conștiință, inteligență care să le permită să analizeze și să reacționeze.

 Noi însă nu, noi suntem o masa, o adunătură amorfă de ”samsinguri” care se târăște. Am în minte imaginea puilor de broască țestoasă care după ce ies din ouă se târăsc instinctiv spre ocean grăbite să rămână în viață, inconștient, dar dorind să trăiască. La noi până și acest instinct al supraviețuirii a dispărut. Orbecăim fără rost, ne călcăm în picioare unii pe alții, dar ne lăsăm călcați în picioare de idioții ajunși la putere prin corupție. Nu, nu mai suntem un popor, nu mai formăm o echipă suntem o adunătură…

PS Felicitări Ungariei. Nu pentru că a învins Anglia cu 4-0 la ingleji acasă, asta poate să o facă orice echipă de fotbal care știe fotbal și vrea să câștige, nimeni nu este imbatabil, ci pentru că își apără și protejează teritoriul, cetățenii deși și ei sunt vecini cu Ucraina deși și ei au obligații NATO, deși și ei sunt membri UE deși și ei sunt ”protejați” de articolul 5. 

 

Echipe sau adunături?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.