miercuri, 28 octombrie 2020

Întâlnire la Camera Deputaților

 

Așa cum rezultă și din Comunicatul președintelui Forumului Structurilor Asociative din SNAOPSN, ieri, 13.10.2020 o delegație a membrilor ROMIL, în frunte cu președintele asociației s-a intâlnit la Camera Deputaților cu vice-președintele Comisiei pentru Apărare Ordine Publică și Siguranță Națională, a Camerei Deputaților, domnul deputat Radu Babuș.

Pentru cei care nu știe, domnul Babuș este cel care la ”revizuirea” raportului comun trimis de Comisia pentru Muncă a constatat că ”nu bate harta cu țăranul”, adică nu bate ce au votat inițial în Comisia al cărei vicepreședinte este cu ceea ce a venit dinspre domnul Solomon și se spunea că ar fi fost votat și în Comisia pentru Apărare. Ca atare, a refuzat să îți de acordul pe acel proiect și la supunerea la vot s-a votat amânarea votului, până se pun de acord și asociațiile și ministerele, și comisiile. Pentru acest gest -pe care eu l-am considerat și încă îl consider salvator, s-a împiedicat votarea proiectului în forma propusă de MApN, forma care ne-ar fi luat și ce mai aveam prin pensie. Mulți, unii din necunoașterea legii sau neînțelegerea i, alții din obediență față de reprezentanții ministerului s-au repezit să trimită kilograme de carne în frigiderul domnului deputat și ale celor care l-au sprijinit sau aprobat. Noroc că toți aveam frigiderele pline.

Întâlnirea a fost mijlocită de senatorul Radu Preda din Craiova care la rândul său a fost contactat de un domn Colonel în rezervă din Craiova, membru ROMIL Așa cum se specifică în comunicatul președintelui Forumului care este și președintele ROMIL, la întâlnire s-a discutat soarta PLX 199 și perspectivele de viitor. S-a discutat pe marginea amendamentelor introduse de MApN scoțându-se în evidență neajunsurile acestora. Nu s-a putut trece prin tot proiectul, dar concluzia a fost că proiectul în actuala formă este inacceptabil. S-au discutat variante de îndreptare a neregulilor, ipotetice, cu riscuri cu tot, în condițiile în care toți cei prezenți erau conștienți că mingea se află în teren străin, sau că sunt mai multe variante și cursuri de acțiune dar și interese și puncte de vedere, inclusiv în rândul pensionarilor militari. Discuția a fost tranșantă și deschisă, fără încercări de aburire sau false amabilități.

Domnului deputat i s-a înmânat proiectul de PLX pe care Tudor Marian l-a înaintat spre studiu, completare și îmbunătățire tuturor asociațiilor membre ale Forumului, încă din luna August, din câte îmi aduc eu aminte, și asupra cărora, din știința mea un singur reprezentant a trimis obiecții, de principiu, dar neargumentate și fără alte propuneri, în rest nu au fost obiecții. De fapt și la întâlnirea de la minister din 22 august, au fost doar 3 voci care au susținut, tot fără argumente susținerea proiectului MApN, ceilalți tăcând efectiv iar tăcerea a fost luată de fiecare cum a vrut. De fapt întâlnirea de ieri s-a pliat pe o propunere lansată de domnul Bălăceanu, ca fiecare sociație să încerce să sensibilizeze parlamentari în direcția atingerii obiectivelor noastre în ceea e privește acest PLX. Spuneam că documentul înaintat este același înaintat asociațiilor din Forum, ca și tuturor membrilor celor două comisii și postat aici, pe data de 31iulie. Nu îl mai postez, postez doar linkul către el, menționând că proiectul este același dar au fost adăugate doar argumentele împotriva proiectului propus de MApN și pentru acceptarea proiectului propus de Forum. Au fost adăugate neajunsurile la art 110 indice 1, adică cel care se spune că ar acorda ceva dar de fapt dă cu o mână aspectele și ia cu două.

Domnul vicepreședinte a promis sprijin pentru a se ajunge în final la un proiect care să ofere cu adevărat o reparație aspectelor semnalate, nu să ia.

Recomand și altor pensionari militari, din alte zone, să își contacteze deputații, în special cei din cele două comisii care trebuie să dea aviz proiectului și să le înmâneze proiectul din linkul de mai jos, pentru a fi susținut în cele două comisii. Cum ne vom mișca, aș vom primi.

Mulțumiri celor care s-au implicat, nu dau nume că se va trezi careva, în necunoștință de cauză, să trimită pachete cu carne expirată.

https://in-cuiul-catarii.info/2020/07/31/propuneri-si-amendamente-la-proiectul-legii-199-17719

Întâlnire la Camera Deputaților

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.