marți, 28 ianuarie 2020

Moțiunea de centură


Jocuri  centuriste
Gata, PSD-ul a intrat în ”jocul” PNL, luând decizia de a depune o moțiune de cenzură zic ei, dar de fapt este o moțiune de ”centură” pentru că ce se întâmplă pe plan politic cu această moțiune este echivalent cu activitatea fetelor de pe centură. Să o luăm de sus în jos:
Iohannis, cel care 5 ani ni s-a plâns că nu poate face nimic cu un guvern ostil și că vrea ”guvernul lui” până la urmă a reușit să dea jos și cu Ponta, și cu Dragnea, și cu Viorica și până la urmă și cu PSD-ul și și-a instalat guvernul de marionete la Victoria. Numai că marionetele, ca marionetele, ca să facă ceva trebuie să fie trase de ațe, că o păpușă are în cap doar paie. Ce să facă paiele alea, ce poate să decidă sau să facă un pumn de paie? Nimic. Realizând că dacă va continua cu acest guvern până la alegeri, cu primarii PSD la butoane și cu valul de nemulțumiri care deja s-a ridicat și se mărește ca un tsunami cu fiecare zi,  VA PIERDE NU DOAR ALEGERILE LOCALE ȘI CELE PARLAMENTARE DAR ȘI STABILITATEA SA la Cotroceni, Iohannis a transmis ordinul de luptă : faceți orice pentru a forța anticipatele!
PNL-ul prin forțarea acestei moțiuni a probat nu doar că nu are nici măcar decența de a se declara incapabil și de a se remania sau .. demobiliza, dar nu are nici oameni care să fie în stare să guverneze. Dacă au ghinionul să mai vină și coronavirusul, sunt terminați. Poate asta ar fi soluția, să declare epidemie de coronavirus și să interzică adunările, inclusiv ale Guvernului și Parlamentului. Asumarea răspunderii pe buget nu a fost doar un act de … nesimțire ci și unul de neputință. S-a ajuns la concluzia asumării răspunderii nu atât pentru că le era teamă de criticile sau piedicile PSD ci pentru că nu voiau să îl scoată spre dezbatere și să se constate că nu sunt în stare nici măcar să îl întocmească fie și formal, cu sume… din burtă. Cîțu este efectiv paralel cu finanțele și partea proastă este că au plecat din minister, goniți de ei sau de bună voie, și specialiștii care făceau toată treaba prin minister, iar Cîțu este fiul ploii. De fapt, așa cum am mai spus, PNL-ul nici nu a ținut să ia comanda guvernului, pentru incompetența lor era suficient ca PSD-ul să stea acolo și să se certe pe ciolan între clanurile locale astfel încât până la alegeri să se decimeze singuri. Numai că Iohannis a ținut neapărat să aibă guvernul lui, ca să organizeze ai lui alegerile locale și parlamentare. Ce nu a știut nici Iohannis și nici Orban, este că chiar dacă chiar dacă devansează alegerile și chiar dacă le pun pe amândouă în aceeași zi, deocamdată, tot primarii sunt cei care mobilizează oamenii, iar la această oră PSD-ul are majoritatea în primării, deci până nu se schimbă hegemonia la primării, nu se va modifica nici majoritatea parlamentară. Singura direcție pe care Orban merge fără a se abate este aceea de a își pune toți oamenii în cap, toate categoriile sociale, toate profesiile. După polițiști, magistrați, urmează sănătatea pe care acum vor să o privatizeze, direcționând banii din contribuțiile la sănătate, către spitalele private. Una din consecințe, cea mai gravă este faptul că mai încet sau mai rapid, segmentul privat va înghiți sau va lua toți banii care trebuiau să meargă la stat, iar  oamenii de rând care nu vor avea bani să plătească diferența către clinicile private, vor muri ”în carantină” la domiciliu, sau pe străzi, prin salvări, între un spital și altul, dacă vor avea bani să plătească și salvările. Deci guvernul PNL o caută cu lumânarea, dar pe spinarea românilor, nu pe spinarea partidului.
PSD-ul în loc să profite de pauză, să  își vadă de propriile reforme și să schimbe cu adevărat ”guvernarea”, dar mai ales stilul și politica internă, face jocul provocatorilor de la guvernare și.. depune moțiuni de cenzură, pentru a forța anticipatele. Sunt de acord că alegerile în două tururi sunt ”mortale” pentru PSD, ca și pentru UDMR, dar câtă vreme există alte posibilități de blocare a proiectului privind alegerile în două tururi, trebuie să uzeze de ele. Numai că se pare că actuala conducere a PSD dorește să facă jocul lui Iohannis, iar dacă Grindeanu a început să urce în ierarhia PSD fie și doar declarativ, la nivel de imagine, înseamnă că se urmărește cu adevărat, din interior, anihilarea PSD. Nu îmi fac probleme, nu sunt nici pesedist nici penelist, dar dacă se urmărește eliminarea stângii din politică asta este cea mai mare greșeală. Echilibrul unui stat este dat de echilibrul dintre stânga și dreapta indiferent ce denumire ar avea ele pentru că un partid, un lider care nu are o opoziție solidă, sau un partid de care să îi fie frică, va ajunge să dicteze și să facă orice îi trece prin cap fără teamă.
Una peste alta acest joc de-a șoarecele și pisica, cu uite guvernul nu e guvernul, pe lângă faptul că nu le aduce nici celor două partide nici un avantaj, face un foarte mare rău românilor care sunt cei care plătesc toate oalele sparte. Și reorganizarea ministerului de interne și greva din justiție și cuplarea clinicilor private la sursa de venituri a bugetului de stat, și împrumuturile nejustificate,  neanunțate dar răsuflate pe surse, și jocul de-a mărirea alocațiilor și pensiilor, nu fac altceva decât să creeze nemulțumiri și probleme românilor. Politicienii, partidele indiferent de culoare se distrează sau blufează pe aceste subiecte, iar uneori, cu un tupeu de-a dreptul nesimțit, declară că ”românii vor”ceea ce visează ei. Nu să aș fi vrut să mă întrebe cineva, dar nici nu am auzit să fi fost întrebați românii dacă nu cumva se supără dacă le cresc pensiile, dacă îi deranjează creșterea alocațiilor, cu atât mai puțin probleme legate de alegerile viitoare. Și atunci despre ce vorbesc  oamenii ăștia?
Toate acest manevre se fac numai din interesul lor, al papagalilor care se fac că ne guvernează, adevărul e că nici ei nu știu ce să mai facă, să se păstreze măcar în picioare la viitoarele alegeri.
Va fi moțiune ?
Va fi moțiune de cenzură? Posibil. Culmea este că guvernul Orban o cere, o milogește, o forțează. De ce ? Ca sa forțeze anticipatele. De ce vrea Orban ACUM anticipate, deși se părea că nu le voia la alegerile prezidențiale? Pentru că a realizat că cu cât stă mai mult la guvernare, cu atât va pierde mai multe voturi la alegerile din primăvară și mai ales la cele din toamnă.  Așa că e obligat să își pună picioarele în ghips.
Vrea PSD-ul moțiune? Ei nu prea ar vrea, lor le convine starea actuală, indiferent cât ar suferi sau pierde românii, mai au încă suficienți secretari de stat, oameni prin ministere care pun piedici pe ici pe colo, au primarii care vor trage cu dinții pentru ei, nu pentru partid la locale, lor le-ar conveni măcar să își păstreze actualii primari. Din această cauză, nici nu își vor schimba propunerile de primari,vor merge cu cei vechi, mai ales acolo unde nu au … certitudinea victoriei,  pentru că dacă vor propune alți primari, cei vechi nu vor mai trage pentru a câștiga primăria, oricât de fideli s-ar declara ei partidului. Dar pe de altă parte, sunt nevoiți să se facă că depun moțiune,ca să nu zică alegătorii că îi lasă pe peneliști să facă ce vor. Așa că se vor face că depun moțiunea. Pesediștii mai sunt forțați să depună moțiune și de udemeriști care au sărit în sus pe subiectul alegerilor în două tururi, care i-ar face să piardă primăriile chiar în Covasna pentru că dacă acum pot câștiga o primărie și cu un 20-30% având în vedere că celelalte voturi sunt împărțite între celelalte 7-8 partide, la un concurs în 2, maghiarul contra românului, sunt puține comune unde maghiarii au peste 50% votanți și unde ar mai putea câștiga. Deci ar pierde în turul 2. Practic acesta este motivul pentru care se depune moțiunea, aici este cuiul lui Pepelea.  Celelalte subiecte sunt subiecte de presă și sunt introduse pentru a obține o reacție din partea presei și a masei de manevră.
Va trece moțiunea?
Părerea mea este că nu, pentru că practic nimeni nu o vrea. Nu vor nici liberalii abia instalați la butoane, nici proaspeții numiți secretari de stat, cu dosarele lor penale cu tot, (vezi cazul Marius Bălu), nici parlamentarii (indiferent de partid) care sunt la primul mandat, pentru că și-ar pierde pensia, nici chiar udemeriștii. Nu vor nici pesediștii, pentru că la ora asta încă nu sunt pregătiți să retreacă la guvernare, mai ales pe bugetul stabilit de PNL și în criza asta. Deci cu toate declarațiile și cu toate că PNL-ul vrea să treacă (dar numai cei mari, nu și cei mici care s-au înfiripat și ei pe ici pe acolo și au simțit un pic de vânt în vele) iar PSD depune moțiunea, eu cred că aceasta nu va trece, spre disperarea lui Iohannis. Nici nu vreau să îi văd fața când (dacă) va cădea moțiunea, că și așa nu e plăcută nici în zilele normale. Singurii care vor să treacă moțiunea, sunt udemeriștii, pentru că odată cu guvernul Orban va cădea și angajarea  privind alegerile în două tururi.
Ce se întâmplă dacă trece moțiunea?
Dacă Moțiunea trece, se trage concluzia că guvernul nu mai are susținerea Parlamentului (de fapt nici nu o are, motiv pentru care conduce prin OUG și asumări, adică exact ce a promis că nu va face) și atunci președintele este obligat să treacă la consultări și să caute un partid care să își asume formarea unei ”noi”  majorități acesta să facă o propunere pe care președintele să o accepte și să o propună la rândul lui Parlamentului iar acesta să o voteze. Deci trebuie să:
Continuarea  pe Cuiul Catarii 

Moțiunea de centură

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.