vineri, 8 martie 2019

Schimb de amabilități la Craiova



În data de 05.02.2019, o delegație formată din lideri ai filialelor asociațiilor  ANCMRR, AORR, Cultul Eroilor și ROMIL din Craiova, s-au deplasat, conform celor decise la nivelul respectivelor asociații la nivel național, la sediile partidelor care formează(oficial)  la această oră coaliția de guvernare, respectiv PSD și ALDE, deci fără UDMR și al Prefecturii, pentru a înmâna din partea respectivelor asociații două documente, cuprinzând o notă de protest și o listă de revendicări pe care asociațiile amintite mai sus dar și altele la nivel național, care nu au filiale în Craiova, le aduc (pentru a câta oară???) la cunoștință autorităților și partidelor politice. Aceste documente au fost  înmânate și în alte garnizoane, acelorași reprezentanți ai guvernării în întreaga țară unde există filiale ale asociațiilor semnatare.  Parcă văd că la viitoarea întâlnire a conducerilor asociațiilor respective cu reprezentanții guvernanților, aceștia din urmă vor cere lista nemulțumirilor și vor promite că le vor aduce la cunoștință șefilor lor care tot primesc astfel de documente dar le aruncă în coșurile de gunoi. Măcar de le-ar da la reciclat și tot ar fi un câștig.
Spuneam deci că reprezentanții asociațiilor respective s-au dus la sediile ALDE, Prefecturii Dolj și al  PSD.
La sediul ALDE au fost întâmpinați de un tinerel, exact cum îl descrie Alexandru Andrieș pe ”șefu” în cântecul său, adică ”suplu-durduliu, are și gușiță, are și cheliu”, un Cuc în devenire. Acesta s-a prezentat drept consilierul domnului Ion  Cupa, președintele filialei  ALDE-Dolj, a luat documentele și a promis că le va înmâna domnului președinte. Sper să nu se piardă până ajunge acesta prin urbe.
La prefectură delegația a fost primită de însuși prefectul județului, reprezentantul  guvernului în teritoriu. Spre cinstea lui, acesta a fost parolist, la ora stabilită, anunțată, pentru că aici vizita fusese anunțată, delegația a fost primită. Președintele Filialei ROMIL Craiova, i-a înmânat acestuia documentele cu rugămintea de a le transmite la guvern în speranța că se va primi și un răspuns. Ce mi s-a părut interesant este că domnul prefect Dan Narcis Purcărescu a declarat că este apolitic. Oare ce o însemna apolitic pentru politicieni? Cum poți spune că un om, numit reprezentant al unui guvern politic este apolitic? Păi oameni buni, guvernul duce la îndeplinire un program de guvernare al unui partid politic, iar prefectul pune în aplicare directivele guvernului în județ, deci ale partidului care a format guvernul.  Cum e prefectul apolitic? Cât timp o să ne mai mințim singuri ? Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, tovărășească,  în sensul că ai noștri i-au dat hârtiile, el le-a primit, a mulțumit frumos, am mulțumit și noi, totul cu calm și condescendență. Ba, chiar domnul prefect, l-a ”urecheat” amical pe președintele filialei ANCMRR care a lipsit la ultima ședință a Grupului  de Dialog  Social întrebându-l dacă mai este președinte. Domnul președinte s-a scuzat pentru absență și s-a folosit de ocazie pentru a se destăinui că din păcate nu mai este președinte al altui grup, al pensionarilor, datorită lipsei de reacție a generalilor de la București. Mare păcat !   Doar Mișu Naon, vicepreședintele ROMIL a deranjat confesiunile celor doi, încercând să explice și prin viu grai domnului prefect de ce eram noi acolo. Cred că oricum acesta știa, tocmai de aceea interesul său –ca și timpul- a fost foarte limitat. Nu am fost lăsat să imortalizez momentul din biroul domnului prefect, așa că m-am mulțumit, pentru confirmare, să ofer posterității ”anticamera” prefectului, ocupată de membrii delegației.
După Prefectură a venit rândul sediului PSD. Aici, să fiu sincer, intrând în clădirea care adăpostește conducerea partidului celei mai respinse consiliere onorifice de prim-ministru, privind zidurile crăpate care păreau că se năruiesc la primul strănut (am zis strănut, nu…. sărut), am fot atât de speriat încât am uitat și să mai fotografiez. Adevărul e că nici nu aveam ce. Abia acum înțeleg cât de greu trebuie să le fie să vină la muncă celor din conducerea PSD Dolj și câte pericole îi pândesc la trecerea fiecărui copil pe trotinetă pe lângă locul lor de muncă. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Propun ca aceștia să fie scoși la pensie după un mandat de 4 ani (dacă  îi mai prind), pentru că stresul prin care trec lucrând în acea imensă cocioabă este echivalent cu al locuitorilor  din Fâșia Gaza. Probabil din cauza aceasta, la muncă se aflau doar câteva tovărășițe de la secretariat, care au primit documentele și au promis că le vor da tânărului ginerică Manta când va veni, în week-end. Uite așa de al dracu, o să vin în week-end să văd dacă e pe acolo, dar io cred că nu va veni, nu are el curajul ăsta și nici timp. Păi ar trebui să fie în luna de miere, mai ales că tânăra miresică tocmai și-a negociat două posturi, unul de consilier, altul de purtător de vorbe că doar e specialistă în limbariță nu ? Mai vedem. Mă întreb acum și eu ca olteanu,  să fie oare o simplă coincidență starea în care se află sediul PSD Dolj cu cea în care se află partidul și guvernarea, sau se trag una pe alta în jos? Oare ce se va întâmpla mai întâi, cade samarul sau moare măgarul? Cadeeeeeeeeeeeeee, dă-te bă că cadeee!
În rest, ce să mai vedem? Vom vedea că nu avem ce să vedem.
Nota bene: Cele două texte nu conțin nici o referire la recentul dispreț manifestat de Leș-inatul de la MApN, la adresa militarilor, Armatei, Însemnelor naționale, cu ocazia activității de la Bistrița, domnii generali din conducerea asociațiilor au ajuns la concluzia că e prea din scurt și e nevoie de mai multă analiză, urmând ca o notă de protest și reacție față de acest gest să se stabilească ceva mai târziu, probabil după ce subiectul nu va mai interesa pe nimeni. Păi cum să ceri demisia unuia care tocmai te-a decorat?  Până una alta, alții s-au grăbit să profite. Domnul deputat  Dumitru Lupescu, parlamentar USR, cu care de altfel am cooperat destul de bine, poate unul din puținii militari-parlamentari care a mai mișcat ceva pentru drepturile noastre, văzând că asociațiile se codesc, le-a luat cașcavalul, preluând textul Protestului pe care îl postasem pentru a fi analizat și însușit (dacă era cazul) de către liderii asociațiilor militarilor. Domnul deputat(că de acum, gata a devenit deputat cu drepturi depline),  a preluat textul și l-a postat ca declarație politică și  popularizat în cadrul unui comunicat de presă personal. Ei? Nu că e bine? Așa fac și guvernanții cu pensiile noastre, iau  de la noi și pun la ei. De-aia  zic eu ca nu e bine să ne facem partid al militarilor, că ne dedulcim la obiceiuri politice și începem să ne furăm unii pe alții. Păi de unde fraților, de unde să mai furăm și noi?
 A, să nu uit, nu am văzut nici la tv, nici pe FB, nici în mediul on-line nici o reacție a nici unui general din cei care condimentează partidele”generalilor” nici de la UNPR, nici de la PNR, nici de la ALO, care se declară apărători ai intereselor militarilor, onoarei și Patriei, spunând un cuvânt măcar despre măgăria Leș-inatului. Nici unul. Dar toți vor votul militarilor și pun pariu că se vor spurca la alegeri între ei, de numa-numa. Ptiu! Am intrat, ca să nu greșesc, și am verificat paginile partidelor sus menționate. Nimic! Doar pe pagina partidului Neamul Românesc,  domnul Chelaru, în aceeași uniformă militară cu 4 stele, ne anunță la ora 13, că este român, unionist, european, proamerican, dar nu împotriva Rusiei. Nu e rău, are dreptul să fie ce vrea, dar mă așteptam să spună măcar un cuvințel – că le are cu cuvintele-  de acolo de la înălțimea  funcției pe care a avut-o, despre gestul nesimțitului ministru. Nu a avut timp, e în campanie electorală. De altfel pe pagina de FB a PNR nu vezi altceva decât îndemnuri de a vota partidul, cu uniforma domnului Chelaru și link către cererea de înscriere în partid. Mă tem că o să ne vină acru de atâta dulce.
Asta avusei de spus.

Schimb de amabilități la Craiova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.