vineri, 29 martie 2019

Avatarurile unui protest

 
Sincer, dar foarte sincer,nu aveam nici o intenție să scriu despre  activitățile unei asociații, (alta decât cea din care fac parte) nu doresc să critic acțiunile altor colegi, m-am epuizat suficient încercând să deschis ochii unora asupra inutilității agățării speranțelor în cuierul lui Dogaru, dar constat că acesta a făcut pui. Nici nu voi critica ceva în acest articol, voi prezenta doar, câteva aspecte și voi ridica câteva semne de întrebare, pentru că sunt câteva întrebări care își așteaptă cam de mult răspunsul iar cei care ar trebui să răspundă sau să dea informații, tac. Astăzi 27.03.2017, LADPM avea organizată o activitate de protest. Protestul a fost inițial planificat la una din intrările MApN dar organizatorii au fost anunțați că sunt interzise prin lege protestele în apropierea unităților militare. Nu ar fi fost nevoie de astfel de răspunsuri din partea oficialilor, dacă organizatorii ar fi citit legea. Apoi s-a încercat un protest în fața parlamentului, dar au primit răspuns că nu se poate asigura protecția protestului deoarece jandarmeria este angajată în alte activități oficiale, ca și cum se aștepta un aflux de câteva zeci de mii de oameni. Cum activitatea este organizată de LADPM în nume propriu, fără consultarea sau colaborarea cu celelalte asociații ale Forumului, probabil la activitate vor participa câteva zeci de rezerviști deși sincer nu sunt convins că știu de ce se duc și ce fac acolo, în afară de a marca o activitate soră geamănă cu protestele USR din Parlament. Din Informările postate de asociațiile ROMIL și ANCMRR rezultă că cel puțin aceste două asociații nu au fost nici consultate, nici invitate, nu au primit nici un document sau măcar întrebare, dacă doresc sau vor participa la activitate, singurele îndemnuri de participare, adresate tuturor rezerviștilor s-au făcut pe paginile cu circuit închis ale LADPM, deci strict pentru intimi. Dacă așa înțeleg unii să colaboreze sau să coordoneze activitățile Forumului, atunci trebuie să trag concluzia că de fapt se dorește desființarea, nu întărirea Forumului. Oricum, prin demisia domnului general Gropan de la conducerea Forumului, este clar că atât domnia sa cât și colegii din Ligă doresc ieșirea din acest organism care ori este o pălărie prea mare, ori nu îi mai interesează, acum că au ”reușit” să se vadă consilieri ai domnului consilier Tache.ă
Revenind la protestul de azi, trebuie să îi informez pe cei care doresc să participe, că s-a schimbat modificarea, nu mai este un protest, este o ședință ”deschisă” a biroului executiv al LADPM. Cel puțin așa anunțau ieri secretarul general și președintele Ligii, vorbind repet, în numele Ligii, NU AL Forumului.  Iată comunicatul publicat de cei doi:
          Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca in ziua de miercuri, 27 martie 2019, ora 09.30 va avea loc intalnirea saptamanala a Biroului executiv al Ligii.
            Pentru prima data din scurta istorie a Ligii intalnirea saptamanala a Biroului sau executiv va avea loc in strada, pe trotuarul din fata Ministerului Apararii Nationale, mai precis la intrarea in Catedrala Mantuirii Neamului. Ne manifestam speranta ca vom beneficia de sprijin Divin astfel incat vom reusi sa-i facem si pe colegii nostrii mai tineri care ne hotarasc soarta sa se aplece cu grija sporita asupra tuturor problemelor care acum ne framnta pe noi si care in scurt timp vor ajunge sa-i framnte si pe ei.
            Tot in premiera absoluta intalnirea saptamanala de maine va fi condusa de camaradul nostru Ilinca Dan care maine va strabate cateva sute de kilometri ca sa se afle in mijlocul nostru si sa ne fie alaturi in lupta pe care suntem fortati sa o ducem pentru a ne obtine drepturile legitime.
             Exemplul camaradului nostru ar trebui urmat de cati mai multi pensionari militari din garnizoana Bucuresti si din imprejurimi care nu au decat cateva statii de tramvai sau de metrou de acasa pana la locul intalnirii si nici nu se lupta cu problemele majore de sanatate cu care se confrunta camaradul nostru Ilinca Dan.
            Avand in vedere numarul foarte mare de invitati pe care ii avem la intalnirea de maine ordinea de zi se va stabili la fata locului urmand ca deciziile pe care le vom lua sa reprezinte un real plan de actiune al Ligii pentru perioada urmatoare.
            Aducem la cunostinta tuturor participantilor la intalnirea saptamanala a Biroului executiv al Ligii de maine ca tinuta militara este optionala.
            Conform uzantelor Biroul executiv al Ligii va va tine la curent cu evolutia lucrurilor”
Așa cum am promis, nu voi comenta, nu voi critica această activitate, dar nu am putut să nu constat cât de greu se organizează o activitate de protest și cât de ușor se poate transforma în ședință BOB așa cum acțiunile de protest ale PMP și USR din parlament se transform în circ,ca să nu mai spun că ședința nu are nici ordine de zi, adică dacă tot am zis că face ceva, hai să mergem și vedem acolo ce iese, dacă e acțiune de protest sau nu, dacă vine cineva sau nu, sau declarăm până la urmă că ne-a recomandat medicul o plimbare în pas viu. Dacă așa se conduce o asociație și se organizează un protest, ce ne mai miră că avem la apărare un ministru care a refuzat să facă armata, de un premier care nu știe să vorbească liber și de un președinte căruia îi trebuie 60 de zile ca să citească și să înțeleagă un document? La așa  demnitari, așa protestatari.
Și acuma câteva întrebări pentru coonducătorii ligii care dețineau -până la demisia domnului general Gropan – și președinția Forumului: â
  1. Ce este această activitate, un protest sau o ședință de birou?
  2. Dacă este un protest, de ce nu l-au organizat în numele Forumului cu ajutorul celorlalte asociații?Nu este un pic cam aiurea să te plângi că unele asociații nu aduc suficienți oameni, când de fapt nici măcar nu le ceri colaborarea?
  3. Cum înțelegeți să conduceți Forumul, prin ignorare?
  4. Dacă este un protest, ce anume solicitați și cui? Ce program aveți, ce revendicări, împotriva cui protestați?
  5. Dacă este o ședință de birou, de ce invitați acolo membrii altor asociații? Să îi racolați, să le spuneți că șefii asociațiilor lor nu sunt în stare să organizeze o ședință de birou în stradă?
  6. Unde este ROF-ul celebrului dar -încă- nepublicatului Consiliu? Aveți ceva idee dacă există și dacă da, ce cuprinde?
  7. Cât mai stați cu capul în nisip?

Iată cum s-a desfășurat ”ședința de birou” a LADPM.
Publicată de Pompierii Rezerviști pe Miercuri, 27 martie 2019
UPDATE- DE FOARTE MARE IMPORTANȚĂ
Astăzi în timp ce biroul executiv al LADPM se convoca în fața Catedralei și se lăuda că sunt singurii care fac ceva pentru drepturilor militarilor, o parte din liderii asociațiilor membre ale Forumului, (mai puțin LAPDM, bineînțeles)s-au întâlnit cu o parte din conducerea PSD, incluzând aici pe Lov, Fifor, Teodorovici, Budăi, Ciolacu și il Capo di tuti capi, Liviu Dragnea cu hernia lui cu tot. Știri pe Surse anunță că ”
”A fost abordată tema pensiilor militare, din perspectiva discriminărilor între cadrele militare care au ieșit la pensie în ani diferiți, având funcţii şi grade egale, dar şi acelaşi număr de ani lucraţi.
Situația este similară cu cea din sistemul public de pensii unde, prin noua lege a pensiilor, s-au rezolvat aceste inechităţi. S-a stabilit formarea unui grup de lucru comun care să elaboreze o nouă lege a pensiilor militare în cel mai scurt timp.”
Informația este corectă, mai puțin cea privind o nouă lege a pensiilor militare. Din alte surse sunt informat că nu s-a pus această problemă, doar cea a amendării ordonanțelor 57.50,114, și modificarea bazei de calcul.
Fără a spune că gata, mai ales cunoscând stilul politicienilor români indiferent de culoare, s-a rezolvat problema rezerviștilor, nu pot să nu remarc faptul că ESTE PRIMA OARĂ CÂND DRAGNEA ACCEPTĂ SĂ SE ÎNTÂLNEASCĂ CU REPREZENTANȚII ASOCIAȚIILOR MILITARILOR, ceea ce înseamnă că a fost ceva ce l-a ridicat din pat, iar eu cred că nu grija față de rezerviști. Nu dezvolt acuma subiectul, o voi face în alt articol, acuma doar am informat. Voi continua zilele următoare cu detalii, unele chiar de necrezut. De exemplu, cine credeți că a fost însărcinat să coordoneze grupul de lucru? Vă las să ghiciți. Poate pe unii îi miră lipsa ministrului Leș. Să nu vă mire. De pe surse am auzit că a fost sunat, dar era la o activitate foarte importantă cu Consiliul proaspăt înființat și nu a răspuns la telefon din respect față de militari.
Vă voi ține la curent. Și ca să nu se supere nimeni, anunț că am încredere în bunele intenții ale lui Dragnea, cât și în ale lui Leș. Vin alegerile oameni buni și, așa cum spuneam, în condițiile unui absenteism feroce, de data asta 300000 de voturi contează enorm pentru oricine,inclusiv pentru PSD care este mai dezbinat ca oricând.
https://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea-a-revenit-in-for-a-s-a-intalnit-cu-militarii-i-le-promite-o-noua-lege_1337301.html

Avatarurile unui protest

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.