joi, 7 martie 2019

NOTĂ DE PROTEST

 
Propun șefilor asociațiilor militare să analizeze și să trimită către toate partidele politice, toate structurile puterii de stat, Guvern, Președinție, Senat, Camera Deputaților, un protest față de actul josnic al celui care se afla în tribună la Ceremonia de Repatriere a B 812 Infanterie Bistrița cerând demisia acestuia și revenirea la conducerea MApN de către militari de profesie, nemânjiți, nealiniați, neafiliați și nedominați politic.
Cer colegilor militari, ca dacă asociațiile nu se vor implica sau apelul lor nu se va concretiza prin demiterea actualului ministru, să ne vedem în București, în fața ministerului și să nu plecăm de acolo decât odată cu ministrul. DACĂ NICI ACUMA NU LUĂM ATITUDINE, SĂ NU MAI CEREȚI RESPECTAREA ALTOR DREPTURI, CĂCI NU LE MERITĂM.
PROPUN URMĂTORUL TEXT:
”Militarii în rezervă din ARMATA ROMÂNIEI nu pot trece cu vederea cel mai jignitor gest al unui politician român la adresa ARMATEI ROMÂNIEI, și nu ne ferim să spunem că este și cel mai josnic. Problema este cu atât mai gravă, cu cât gestul este făcut de cel care a fost nominalizat  de actuala coaliție să conducă destinele ARMATEI. În data de 01.03.2019, aflat la Bistrița pentru a participa la Ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 812 Infanterie, numitul ministru Gabriel Leș a considerat, în timp ce prin fața sa defilau trupele recent întoarse din misiune din Afganistan, că este mai potrivit momentului să își verifice și urmărească apelurile și SMS-urile pe telefon, decât să îi salute sau măcar privească pe cei care îi acordau un onor nemeritat. Gestul său este INCALIFICABIL, deoarece pe lângă faptul că încalcă Protocolul stabilit pentru astfel de situații, protocol ce trebuie respectat cu strictețe de toți cei prezenți, cu atât mai mult de înalții oficiali, denotă o totală lipsă de respect la adresa militarilor care defilau, a unității care îl primise cu cel mai înalt onor, hainei militare, ARMATEI ROMÂNE și se constituie într-o ofensă de neadmis la adresa nu numai a Armatei Române ci și a României, a însemnelor naționale, pentru că haina militară, drapelele militare care erau purtate pe timpul defilării, decorațiile care erau prinse pe acele drapele și pe piepturile militarilor, gradele militare,  REPREZINTĂ tot atâtea ÎNSEMNE NAȚIONALE pe care domnul Gabriel Leș le-a întinat, jignit, disprețuit și ofensat prin gestul său. Toți militarii în rezervă, și suntem convinși că și cei activi, se consideră ofensați prin această atitudine, acest gest al actualului ministru și considerăm că nici o scuză nu poate șterge această ofensă. Ca urmare, CEREM IMPERIOS DEMITEREA DOMNULUI LEȘ ȘI VOM ANALIZA CU CEA MAI MARE ATENȚIE, DACĂ ACEST DEZIDERAT NU SE VA ÎNDEPLINI, ÎNAINTAREA UNEI ACȚIUNI ÎN INSTANȚĂ, PENTRU ÎNCĂLCAREA  Art. 236 Ofensa adusă unor însemne, CARE MENȚIONEAZĂ CĂ ”Orice manifestare prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Manifestarea prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.” Solicităm totodată dumneavoastră, și întregii clase politice să studiați cu toată seriozitatea revenirea la  conducerea Ministerului Apărării Naționale a militarilor de profesie pentru a evita pe viitor numirea la conducerea acestui minister vital pentru supraviețuirea neamului, a unor ageamii sau leșinați care nu au ținut în viața lor în mâini  o armă, decât poate un pistol cu apă.
Dacă nu vom primi răspuns la acest protest în următoarele zile, vom declanșa mișcări de protest cerând demisia nu numai a ministrului apărării, ci a întregului Cabinet. Nu putem lăsa ofensa adusă Armatei, nesancționată. ”

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!


NOTĂ DE PROTEST

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.