joi, 7 februarie 2019

RĂSPUNSUL MARMOTEI ”MApN” LA CONTESTAȚIILE PENSIONARILOR


L-am contactat pe domnul col.(rez)Petrea Stanciu, cel care într-un comentariu amintea despre niște răspunsuri primite de la casele de pensii ale MI și  MApN și l-am rugat dacă este posibil să le publice, pentru a putea fi folosite  de colegi în contestațiile lor și apoi instanțe, pentru că cele două răspunsuri demonstrează mai bine decât orice altceva faptul că :
  1. În România legile sunt făcute pentru a fi încălcate;
  2. În România, nu știe stânga, ce face dreapta;
  3. În România, o lege care se aplică mai multor categorii de oameni sau ministere, este aplicată diferit de la un minister la altul, de la un caz la altul;
  4. În România, ”specialiștii” care lucrează în ministere și aplică legile, de fapt nu aplică legile ci aplică voința șefului;
  5. În România, când se formează o echipă comună din ministere sau structuri diferite și se emite un ordin comun, fiecare membru al comisiei (structurii) îl înțelege și aplică cum îl taie capul, lucrul în comun este doar o metaforă pentru  sintagma ”pierderea timpului pe banii statului”;
  6. În România guvernanții, și cu ei și cei care le pun în aplicare politicile, au un singur scop, batjocorirea cetățeanului și încălcarea drepturilor acestuia;
  7. Și, caz particular, în România, în Ministrul Apărării Naționale, pe lângă ce dedicați meseriei, care există, fără îndoială, lucrează (în special în sectoarele financiar, management resurse umane și servicii secrete) o grămadă de trepăduși care se evidențiază prin batjocorirea semenilor lor și slujirea intereselor clasei politice, pentru că ALTCEVA NU ȘTIU SĂ FACĂ, NU SE POT REMARCA NICI PRIN MORALITATE, NICI PRIN COMPETENȚĂ.
Toate aceste lucruri au fost din plin confirmate de-a lungul timpului, reconfirmate cu ocazia apariției atâtor OUG-uri și legi care au îngenunchiat armata și au transformat-o într-o capră neagră (ca să nu spun altă vietate mai mare) mulsă în fiecare zi și sortită dispariției, totul culminând cu recentul scandal cu poziția  Șefului SMAp și înzestrarea armatei.
Prezint mai jos cele două răspunsuri primite de domnul colonel Petrea, din care oricine își poate da seama în primul rând cum răspund solicitărilor cei dela MI și cum răspund ”colegii lor” de la MApN.

Din cele două răspunsuri nu poți să nu constați în primul rând faptul că la aceleași întrebări puse asupra aceluiași fenomen, aceleiași legi și acelorași drepturi, cele două ministere răspund diferit atât ca soluție de rezolvare și ”interpretare a legii” cât și ca formulare și seriozitate.
În timp ce CPS a MI recunoaște și răspunde la obiect privind indexarea din 2016, precizând că aceasta se regăsește ( și se regăsește efectiv, fizic fapt dovedit prin creșterea reală a pensiilor în urma actualizării), cei de la MApN vorbesc pe nas, adică pe lângă subiect,  așa cum fac de obicei când trebuie să justifice un abuz, aducând în discuție elemente care nu au nici o legătură cu subiectul sau întrebarea pusă. În răspunsul lor, aceștia vorbesc despre ”Ordonanța57 .. cu modificările și completările ulterioare” de parcă nu ar ști că aplicarea art 14 din ordonanță NU ARE NICI OLEGĂTURĂ CU MODIFICĂRILE ȘI COMPLETĂRILE ULTERIOARE, pentru că aplicarea acestui articol are treabă cu datele existente LA DATA APLICĂRII INDEXĂRII, legea nu acționează retroactive.
Și ca să vedeți că domnii din MApN dau răspunsuri nu numai diferite față de alte ministere, pe baza aplicării aceleiași legi, iată un răspuns dat de Comisia de contestații unui coleg, la contestația pe același subiect, adică majorarea din 2016. După cum se vede, aici răspunsul diferă un pic, bătaia de joc este alta, omul întreabă de ce nu  a fost luat în calcul la actualizarea și majorarea cu 5% din 2016, iar Comisia.....
RĂSPUNSUL MARMOTEI ”MApN” LA CONTESTAȚIILE PENSIONARILOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.