miercuri, 27 februarie 2019

Noooooooooooooooooooo, așa ceva nu există!


Veniți de v-adăpați din vorba mea
Căci adevăr am a vă spune vouă:
 Roșcata vulpe, struguri  nu mai vrea,
Iar cucu stă în cuib, dar n-are ouă.
Doar atâta poți să spui după ce Frânarul a semnat decretul de numire în funcție a noilor miniștri ai guvernului Dăncilă. Am mai spus, nu sunt fan Olguța, chiar dacă în 2012 am votat-o pentru funcția de primar al Craiovei. Asta e deja istorie însă, activitatea ei ca ministru al muncii m-a vindecat de gărgăuni. Trebuie să mai admit că, așa cum am mai spus, umilirea ei de către Iohannis care a refuzat-o de 4 ori pe nominalizările de la transporturi și dezvoltare nu m-a deranjat, era bine-meritată, chiar dacă nu justificată, după modul în care ea la rândul ei a umilit armata și militarii. Poate nu e cea mai tare la engleză, poate cunoaște mai bine alte limbi, dar asta nu înseamnă că nu e capabilă să conducă un minister. Adevărul e că știe să își aleagă colaboratorii, să-i motiveze și să se folosească de oamenii capabili. Nu se pune sub nici o formă în discuție capacitatea ei de a gestiona situațiile de criză sau comunicare. Mă opresc aici pentru că nu mi-am propus să îi fac un laudatio, cine vrea să mă contrazică însă, are liber.
Dar ceea ce a făcut Iohannis depășește orice normă de logică, bun simț și respect față de români. Să o refuzi pe Olguța Vasilescu pe motiv că nu are experiență și nu este capabilă să conducă un minister, și să îl accepți și numești în locul ei pe Răzvan Cuc, este nu doar o glumă sinistră ci un dispreț total față de bunul simț și  români,  noțiunea de logică elementară și chiar cea de leadership.
Nimeni nu-i așa perfect, ca șefu
Nu trebuie să privești prea mult în ochii aprigi  și plini de determinare ai domnului Cuc, pentru a-ti da seama că este genul de lider intransigent, hotărât, plin de inițiativă, inventiv, dur dar sever, organizat, muncitor, dispus la efort. Vorba lui Alexandu Andrieș, ” Nimeni nu-i așa perfect, ca Șefu…”.
Privindu-l nu poți să nu te cutremuri. Nu ai vrea să ai de a face cu astfel de lider,  sunt convins că leneșii, chiulăii, incapabilii, profitorii, oportuniștii, vor fugi ca potârnichile  auzind că vine din nou Cuc la Transporturi. Păzeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
După cum se știe, acesta a mai fost ministru la transporturi, tot pe timpul președinției dulapului național, pe când erau prim miniștri, renegații Tudose și Grindeanu. Probabil faptul că a mai fost stătător degeaba la acest minister l-a determinat pe Iohannis să îi aprobe numirea. Păi dacă a mai fost omul prin biroul acela, e clar că știe ce are de făcut, știe unde e patul telefonul, pijamaua și cele două pahare, unul cu apă și celălalt gol, că poate i se face sete, poate nu. Acesta este motivul pentru care Iohannis a considerat că e mai bun decât Olguța, care habar nu avea unde sunt îngropate dosarele autostrăzilor și nici cine a dat șpaga pentru studiile de fezabilitate. Cuc știe.
Acuma să vedem de ce crede domnul Cuc însuși, că e bun de ministru. Pe CV-ul lui scrie că are  ”spirit de echipă, capacitate de adaptare la medii multiculturale, dobândite în urma deplasărilor la bursă în Marea Britanie și în SUA, o bună capacitate de comunicare”.
Frumos scris, dar iată ce scria Dragnea despre motivele îndepărtării lui din guvernul Tudose: ” ”Pentru faptul că nu a reuşit să comunice şi că nu a explicat cum a găsit Ministerul Transporturilor, şi-a asumat el răspunderea şi asta arată că este un om de onoare”.
Cum dracu vine asta? Deci este dat jos de pe funcție pentru că nu a reușit să comunice, dar el susține că are o bună capacitate de comunicare. Și totuși așa zisă ”demisie de onoare” despre care vorbea Dragnea, a fost contrazisă de premierul  Tudose, care în 2017  a declarat: „Şi-a dat demisia pentru că i-am zis eu: «băi, dă-ţi demisia»! Domnul Cuc a fost un exemplu de cum să fii ministru şi să nu faci nimic“.
Măi, așa ceva nu există!
În ceea ce privește competențele și … studiile, domnul Cuc a absolvit două facultăți private,  câteva cursuri a început un masterat la Academia Română  dar l-a abandonat sau a fost până la urmă.. ”exmatriculat” pentru că nu s-a prezentat la examene. Probabil domnia sa credea că e ca la privată, mergi te așezi, faci o treabă mare, te ridici și pleci în aplauzele asistenței. A declarat că nu a reușit să își ia masteratul pentru că nu l-a lăsat … cariera politică. Mai știu eu pe cineva care nu a avut timp să facă copii pentru că și-a urmat cariera politică, ca și cum îi cerea cineva să îi conceapă în primărie sau în timpul ședințelor de partid. Probabil că și grija față de cariera politică a fost unul din motivele pentru care a fost acceptat de președinte.
Dacă ar fi fost însă după Tudose, domnul Cuc ar fi rămas cuc pe bară, pentru că dacă vă amintiți, domnul Tudose își făcuse obiceiul ca la fiecare ședință de guvern la care asista presa, să ia la mișto câte un ministru. Unul dintre preferații săi era tocmai ministrul Cuc. Iată cum îl altoia domnul Tudose: ” „Domnule ministru, acum patru luni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit mandatul celui de la TAROM şi mi-aţi spus că vă asumaţi şi că aveţi încredere în el, aşa este? Mulțumesc! 104 milioane pierderi pe şase luni, CFR Marfă pierderi, CFR Călători pierderi. Înţeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeţi în direcţia bună. Nu ştiu ce vedeţi bun în asta. Ştiţi că cei care au fost desemnaţi de dumneavoastră în urmă cu două luni ca responsabili din partea Ministerului pe diverse tronsoane de autostrăzi să se ducă acolo nu au fost niciunul”. Și lista ar putea continua, dar ajunge un par la un car de oale.
De fapt domnul Cuc ar putea fi campion al demiterilor. A fost demis sub 3 prim-miniștri, Cioloș, Toader și Grindeanu. Păi cine mai are experiența lui ?
Păi  de ce măi Werner?
Ei bine, acest om, a fost găsit potrivit de președintele Iohannis pentru a duce funcția de ministru al Transporturilor. Să nu fi cunoscut domnul președinte toate astea? Mă îndoiesc, Cotroceniul colcăie de consilieri și șușotitori care raportează totul despre oricine, găsitori de noduri în papură care să justifice mofturile prezidențiale, nici nu trebuiau să caute, era totul la vedere. Și atunci de ce a acceptat Frânarul această numire? Răspunsul vine de la sine, ca un schior pe pârtie: pentru că este exact omul de care are nevoie Iohannis pentru ca guvernul să nu performeze iar România să intre în colaps. În felul acesta, la viitoarele alegeri el e convins că va fi ales pentru că poporul va fi sătul de incompetenții din PSD, votând incompetenții din PNL. Calcul pur politic, calcul meschin care nu are nimic de a face cu interesul cetățenilor, economia, stabilitatea financiară, economică sau politică. Totul este făcut la ambiție, indiferent de consecințe, scopul politic și personal să fie atins, în rest nu contează nimic. Așa crede președintele Iohannis că se conduce o țară, mimând intransigența prin blocarea funcțiilor cu lunile, păstrarea corupților din propria clică în justiție, dar urmărind de fapt haosul.
Se mai pune întrebarea de ce l-a nominalizat Dragnea. Păi tocmai pentru că știa că Iohannis îl va accepta. De ce era sigur? Pentru că știa că Iohannis nu poate spune că mister Cuc nu are experiență, de vreme ce mai fusese de două ori ministru la Transporturi și știa și că performanțele lui Cuc au fost nule, deci… lui Iohannis îi va conveni, pentru că să fim clari, Olguța nu pentru incompetență a fost refuzată. Deci tuturor le-a convenit faptul că Cuc este… ministrul perfect care nu va mișca un deget nici în sus, nici în jos, că doar e obișnuit cu asta. Cum spunea Tudose? ”Domnul Cuc a fost un exemplu de cum să fii ministru şi să nu faci nimic“.
Ați spune că așa ceva nu există. Ba există!
https://www.digi24.ro/stiri/economie/ce-spuneau-dragnea-si-tudose-despre-ministrul-cuc-acum-doi-ani-1085383
https://newsweek.ro/economie/ministrul-transporturilor-razvan-cuc-exmatriculat-de-la-doctorat
https://www.economica.net/tag/alexandru-razvan-cuc-demis-ministerul-transporturilor_219411

Noooooooooooooooooooo, așa ceva nu există!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.