luni, 5 mai 2014

Hăi, bini!

 
DELFINII CU HIBINI
Ştiri culturale
Trupele americane sosite prin porturile româneşti au fost întâmpinate cu tradiţionala ospitalitate românească. Soldaţii americani au fost impresionaţi de ceea ce au găsit în România, de frumuseţile Mării Negre. Şi ale Dobrogei. La crearea acestei stări euforice au participat şi prieteni de suflet ai României, la fel ca şi la parada militară de la 1 Decembrie la care au participat şi armate străine. De data asta, americanii au fost impresionaţi de un frumos program artistic organizat de ruşi cu sprijin arăbesc, un minunat cântec, HIBINI cântat de o fetiţă. Se spune că fermecat de HIBINI în arabă,   Chibiny in rusă,  sau ci  bini în Moldavă,  pînă şi sistemul de interceptare AEGIS de pe Donald Cook a căzut pe spate. A fost delir! Delfinii americani veniţi la un schimb experienţă şi de mine cu cei ai ruşilor, au cerut lui Obama să îi doteze cu bikini cu CHIBINY, iar o parte din soldaţii americani au cerut să plece acasă ca să ducă şi familiilor lor CD-ul cu frumoasa melodie, până nu instituie ruşii dreptul de copy-right şi pe melodie şi pe Donald Cook.
Un prieten, pune Stop acestui zvon însă, şi afirmă că de fapt “melodia ar fi cântată” de o fetiţă moldoveancă, că CHI BINY ar fi de fapt un salut de bun vinit adresat de moldoveni, poate cei din armata rusă, prietenilor americani sosiţi în marea Neagră la brudeschaft, într-o dulce engleză moldoviniască. În traduşere libieră sau mai bini spus pronunţie moldoviniască, ar vini cam “hăi, ci bini că aţ vinit!” dar spus aşa şmiechirieşti, elipstik di priedicat: CI BINI!”
Alţii spun însă că de fapt  datorită suprapunerii campaniilor, cea românească  pentru alegerile  europarlamentare şi cea americană pentru alegerile din   Ucraina, unde au loc alegeri de tipul “alege- s-ar praful” ca la noi în 89,  americanii au fost întâmpinaţi cu tradiţionalul slogan de campanie  “Să trăiţi BINI ! “
Dar să revenim la varianta “oficială”. Ascultaţi şi dumneavoastră melodia şi spuneţi că nu a avut dreptate AEGIS să rămână blocat de frumoasele acorduri.


Hăi, bini!

3 comentarii:

  1. http://stops-caleidoscop.blogspot.com/2014/05/hibini-bikini-breaking-news-constanta.html
    sTOPs sau NICU STOPEL este pseudonimele mele ... Cu astă ocazie vă trsmt ... și un sTOPpsism: PRIETENUL BUM LA COLABORARE SE CUNAȘTE !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicu Stopel wrote:
    HI BINI .... BINI ... EȘTI FOARTE CITIT dar KHI nu se PRONUNȚĂ CHI ci HI (am 10 la rusă ... și ani și notă) !!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am facut oferta, asteptam acceptul si conditiile si modalitatea.

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.