joi, 13 martie 2014

Ponta îmbălsămătorul şi USeLodia


ponta tariceanu
De ce nu recunoaşte Ponta moartea USeLodiei
Este cunoscut faptul că Victor Ponta este un sportiv. Se pare că nici un sport nu îi este străin, este copilot de curse, joacă ping – pong cu preşedintele, baschet cu Mircea Badea şi Poker „ on line” cu Antonescu. Poate în curând, cine ştie va juca lab-tenis cu Miron Cozma şi table cu Becali.  Nu mai comentez plecarea PNL de la guvernare, introducerea UDMR în noua echipă care va continua distrugerea ţării, nu mă miră, am spus de mult că se va ajunge aici şi că Antonescu nu va fi sprijinit de PSD la prezidenţiale. Interesant este cum decurg  meciurile  dintre Ponta şi Antonescu, respectiv  Ponta şi Băsescu. După ce a reuşit să-l aburească pe Antonescu şi să îl facă să accepte sacrificii peste sacrificii de dragul unui vis pe care Antonescu îl avea  zi şi noapte, Ponta a ajuns la momentul în care trebuia să îl convingă pe Antonescu că nu îl mai vrea şi să îl determine să iasă de la guvernare. Cu toate astea Ponta nu vrea să recunoască nici verbal şi nici oficial că USL nu mai există. El continuă să susţină că programul guvernului este acelaşi program USL, garnisit doar cu nişte ingrediente de moment aşa pentru a-i da un miros  de paprika. De ce nu vrea Ponta să admită crima comisă cu  premeditare, respectiv desfiinţarea USL? Din mai multe motive, printre care :
1.      Vrea să creeze impresia că el este om de cuvânt şi nu a dorit aşa cum nu acceptă, destrămarea USL. Acest mesaj este pentru cei care au votat USL şi au crezut să această formaţiune le va împlini visele. Păstrând în mintea acestora imaginea unui Ponta care nu acceptă şi nu declară moartea copilului face din el „ tăticul iubitor” ceea ce dă bine la alegători ;
2.      Nu doreşte să dea ocazia lui Băsescu să ceară schimbarea guvernului  sau mai bine zis desemnarea unui alt prim ministru. Articolele  102 şi 103 din Constituţie, deşi nu vorbesc despre schimbarea primului ministru şi nici despre demiterea acestuia, vorbesc totuşi despre „ programul de guvernare al guvernului „şi „votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului”. Ori dacă Ponta vine cu un nou program de guvernare aşa cum a cerut preşedintele, vorbim de un nou guvern, nu despre o remaniere, iar dacă este un nou guvern, cine a stabilit candidatul  pentru funcţia de prim ministru aşa cum spune art 103? Practic imediat ce guvernul va supune programul aprobării Parlamentului, preşedintele poate ataca  funcţia de prim ministru pe care trebuia să o propună el nu altcineva.
Din cauza asta, Ponta continuă să vorbească despre USL, despre programul USL şi anunţă că programul pe care îl va supune plenului Parlamentului este de fapt o completare a programului USL, deşi Antonescu, celălalt copreşedinte a anunţat în plenul Parlamentului că USL nu mai există. Ponta continuă să vorbească despre USL nu de dragul promisiunilor făcute în cadrul acelui program pe care iată, nu le mai respectă  de vreme ce a introdus la guvernare UDMR-ul, ci pentru că nu vrea să accepte că USL nu mai există şi că practic poziţia sa de premier nu se mai justifică. Degeaba a demisionat Antonescu de pe funcţia primită de la USL de preşedinte al Senatului, Ponta încă se consideră premier al USL. Dacă vreţi,  USL a devenit o a doua Elodie. USL a dispărut ca şi Elodia, dar Ponta, acest Cioacă politic nu vrea să recunoască că a ucis-o, se consideră  nevinovat, el spune că dacă nu există cadavru, nu există mort, deşi USELODIA nu mai există, deşi nu mai există nici un semn că ar mai fi în viaţă. Ponta tot scoate pe piaţă amintiri cu USL, pentru a încerca să convingă “ instanţa“ că aceasta există, deci el este nevinovat.  
Zgonea îl bate pe Antonescu şi cu bască şi fără bască
Tragicomică a fost intervenţia domnului Zgonea acest grivei al lui Ponta, care după demisia lui Antonescu, (pe care Ponta îl blamase că nu e om de cuvânt şi nu şi-a dat demisia când a promis),  iese pe post şi îl ceartă pe Antonescu că şi-a dat demisia, că îi e frică, că nu e stabil emoţional: ”Crin Antonescu fuge de orice responsabilitate. A fugit de la guvernare, a fugit din USL şi acum fuge şi de la şefia Senatului. Nu poate fugi însă de electorat”
De ce oare era aşa de supărat domnul Zgonea? Îi era aşa de drag domnul Antonescu  şi l-ar fi vrut preşedinte la senat? Ei aş! Da de unde? Pe el îl durea faptul că lumea putea să îi ceară şi lui demisia,  dar mai ales a lui Ponta căci prin această demisie Antonescu a demonstrat sau a semnat  certificatul  de deces al USL.
„Programul de înviorare” al lui Ponta
În încercarea de a apăra imaginea unui  USL decedat dar îmbălsămat de Ponta (cum a fost El Cid Campeador care în ultima bătălie deşi  decedat  a fost legat mort călare şi a gonit oastea maurilor care văzându-l  au fugit de spaimă), Ponta  îmbălsămează USL-ul prin acest program  pe care îl declară program de „ înviorare” nu de guvernare un fel de anexă al programului USL şi prin propunerea  lui Tăriceanu pe funcţia lăsată de Antonescu. Din nou Ponta neagă evidenţa, se face că nu vede că Tăriceanu nu mai este de mult preşedintele PNL, nici  nu mai face parte măcar parte din PNL deşi sub nici o formă din USL, căci e independent. Toată lumea vede asta, numai Ponta vrea să ne facă să credem că Tăriceanu este numit preşedinte al Senatului ca urmare a programului de guvernare USL şi ca reprezentant al dreptei din USL. Asta demonstrează fără nici un dubiu, că pe Ponta nu realitatea îl interesează, pentru el faptele sunt fire de nisip, realitatea este cea pe care o susţine el, chiar dacă ea nu există.
Ponta înscrie
Prin  numirea lui Tăriceanu în fruntea Senatului Ponta vrea să înscrie un coş de 3 puncte:
1.      Un punct împotriva lui Antonescu, prin numirea unui fost PNL-ist oponent al lui şi eventual, o alăturare faţă de Tăriceanu a altor membri PNL. Ponta ştie că la votul din Parlament, unii membri PNL vor vota pentru Tăriceanu, nu pentru că au ceva cu Antonescu, ci pentru că îl apreciază pe Tăriceanu. Ei bine, asta vrea şi Ponta, ale cărui televiziuni vor supradimensiona aceste voturi şi îl vor întărâta pe Antonescu împotriva lor  făcându-l să îi scoată din partid şi să micşoreze astfel forţa PNL;
2.      Un punct împotriva lui Băsescu  căruia îi va spune că „iată, USL-ul există, avem un liberal preşedinte la Senat aşa că nu e cazul să nominalizezi un alt premier”;
3.      Un punct  în faţa alegătorilor de dreapta care suferă încă după decesul USL, pentru că astfel le arată el că nu i-a uitat, îi iubeşte şi de dragul lor a sacrificat postul pe care îl revendicau cei din PC sau chiar PSD;
Ponta minte cum respiră
Cine are timp să creadă toate aceste gulgute? Cât de proşti crede Ponta că sunt Românii ? E drept, sunt destui care să creadă, dar să nu uite că din nou, Ponta se contrazice singur. Acum susţine că guvernul său,  majoritatea parlamentară  au  o componenţă de centru dreapta prin tehnocraţii aduşi în guvern şi prin Tăriceanu. Ba mai mult susţine-împotriva unor  voci din partid şi USD, că nu poate  fi preşedinte al senatului decât un liberal, pentru că aşa cere programul USL. Să râzi până se sparge UDL-ul şi alta nu.
A uitat domnul Ponta ce a semnat ? A uita domnul Ponta că acum o lună Daniel Constantin a postat acordul semnat în 2012 de şefii partidelor componente ale USL în care la punctul 3 se spune că : “După următoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Preşedinte al Senatului revine Partidului Conservator“? Scurtă minte are domnul Ponta sau proşti ne crede.
De fapt domnul Ponta se foloseşte de domnul Tăriceanu aşa cum s-a folosit şi de adormitul Antonescu până ce acesta s-a trezit si a realizat că nu are nici o şansă la prezidenţiale şi că Ponta s-a folosit de el.  Oare Tăriceanu când îşi va da seama sau nu îl interesează, el are alte vise? Să nu spună că crede că USD sau PSD îl vor susţine pe el la prezidenţiale. Să fie Tăriceanu atât de orb ? El chiar crede că România va avea un preşedinte orb  după ce a fost condusă de un  Băsescu ? Proverbul spune că în ţara orbilor chiorul e împărat, nu că în ţara chiorilor  orbul e preşedinte. Mai spune domnul prim ministru în încercarea sa de a-l aburi pe Tăriceanu şi pe alegători sau simpatizanţii USL care refuză să vadă că USL puţea a mort dinainte  de a se naşte, că “Dacă viitorul preşedinte va fi de centru-stânga, social-democrat sau de profil, cum îl consider eu pe Sorin Oprescu un om de centru-stânga, atunci obligatoriu trebuie să existe în conducerea Guvernului, adică premier, un om de centru-dreapta”
Reţineţi ce vrea să ne facă să credem domnul Ponta: El este gata să îl sprijine pe Oprescu la preşedinţie. Dacă Oprescu sau ori care alt social democrat sau de centru – stânga va câştiga sprijinit de USD sau PSD, el Ponta, nu va dori să fie premier, va fi de acord şi va ceda locul de premier  unui Liberal sau să zicem alt pesonaj, de centru dreapta, chiar dacă prezidenţialele sunt câştigate  PSD iar el va avea majoritatea în Parlament. Arătaţi-mi o singură persoană care ar crede minciuna asta.
Prim ministru sau preşedinte?
Mai spune domnul Ponta cu aceeaşi ocazie, că nu vrea să candideze la preşedinţie, chiar dacă femeile din PSD nu mai pot de dragul lui. Oare minte?  Evident că pe undeva nu minte, adică e mult mai bine la Guvern, ai bugetul statului în mână, îl împarţi cum şi cui vrei tu, ai miniştri care îţi pupă tălpile şi pe care îi poţi schimba sau băga în puşcărie când vrei tu,  când te-ai plictisit de ei sau apar probleme cu justiţia, ai proiecte şi fonduri europene pe care le împarţi prin structurile guvernamentale cum vrei şi cui vrei, ai pământul ţării la dispoziţie şi dacă ai noroc să ai un preşedinte supus, cuminte, eventual cu multe bube în cap cu dosare prin sertarele rudelor  tale de la justiţie, totul e super, poţi sta prim ministru până se schimbă banii.Să nu uităm că prim ministrul numeşte şi prefecţii, şefii de deconcentrate, practic toată administraţia.Şi mai luaţi în calcul şi că odată ajuns preşedinte, Ponta pierde şi şefia partidului, aşa că  dacă ajunge preşedinte se fac libere două funcţii, cea de premier şi cea de preşedinte de partid. Atunci e normal să fie împins de “prietenii din partid“ să candideze la presedinţie.
Dar nici să fii preşedinte şi să ai un premier ca Boc nu cred că e de aruncat. Personal cred că un Boc mai portivit decât Zgonea, nu ar găsi Ponta nicăieri. Oricare alt premier ar putea pune probleme, dar singurul care nu ar ieşi din curte nici dacă ar avea lanţul dezlegat poarta deschisă şi o haită de căţele în călduri pe stradă,  ar fi Zgonea.
Singurul lucru neconvenabil ca prim ministru este faptul că poţi fi schimbat mult mai uşor decât dacă eşti preşedinte. E suficientă o majoritate parlamentară şi gata, ai căzut la prima moţiune. Nasol. Dar la această oră, domnul Ponta are majoritatea necesară, indiferent cu cine o face, poate chiar şi cu verii Becali după ce îi scoate din puşcărie odată cu Gică Popescu pe care toată lumea îl vrea afară deşi el încă nu a făcut cererea de graţiere, poate cu LPF unde a ajuns şef un prieten bun, poate cu FRF unde a ajuns la butoane un alt dalmaţian.  Dar să creadă cineva că Ponta odată ajuns preşedinte va desemna un premier din alt partid, de dreapta, nu din cadrul PSD, este cea mai tare glumă.
Tăriceanu pentru noi este Teo Stolo 2
Dacă Tăriceanu crede că Ponta a gândit fie şi pentru o secundă să îl susţină la prezidenţiale sau să îl pună premier dacă ajunge preşedinte, mai ales după ce a făcut cu Băsescu, atunci este mai Stolojan decât Stolojan. Tăriceanu,  nou numit preşedinte al Senatului, se grăbeşte şi el să vorbească despre proiectul USL dar nu spune nici că e mort, nici că trăieşte, spune doar că nu vrea să dezamăgească pe cei care l-au votat. Pot paria că această parte de discurs a fost introdusă la cererea primului ministru, chiar dacă acesta ar fi vrut să arate altfel. Dar e bine şi aşa, USELODIA NU A FOST DECLARATĂ MOARTĂ NICI DE TĂRICEANU. Acum nici 10 zile, Tăriceanu spunea :”Am fost premier. Când ai fost premier, e ciudat să-ţi doreşti mai puţin de atât.” Să înţelegem că domnul Tăriceanu acuma este mai mare decât domnul Ponta ? Hai că e bună. Constat că domnul Tăriceanu ori este un glumeţ, ori un ciudat.
Aşa că cine vede în numirea lui Tăriceanu la Senat un semn de “deschidere” a lui Ponta şi de menţinere a USL la guvernare  să meargă să se caute. Sincer, nu îl credeam pe Tăriceanu atât de uşor de îmbrobodit sau atât de avid de putere încât să se facă preş în faţa lui Ponta, nepotul lui Iliescu, inamicul public număru 1 al oricărui om de dreapta.  Circul politic continuă.
P.S. Unele guri rele spun că Ponta l-a nominalizat pe Tăriceanu la şefia Senatului, după ce a văzut prezenţa la Senat şi a  vrut în felul ăsta să îl scape de exmatriculare pe motiv de absenţe. Vai de el Senat, dupa un preşedinte adormit  acuma are un preşedinte chiulangiu.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/video-zgonea-vedeta-pe-youtube-cu-un-mesaj-catre-antonescu-328244.html
http://www.ziare.com/daniel-constantin/stiri-daniel-constantin/daniel-constantin-a-publicat-acordul-usl-din-2012-sefia-senatului-revine-pc-1282628
Ponta îmbălsămătorul şi USeLodia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.