vineri, 7 martie 2014

Ponta i-a convins pe UDMR-işti să lupte împotriva UDMR


Ponta UDMR
Ce se va întâmpla cu noul guvern al României? Nu există nici un dubiu că Guvernul va trece de Parlament, poate chiar cu aplauze. Mister Ponta şi-a luat toate măsurile de imagine posibile, a băgat în guvern “ tehnocraţi” despre care toată lumea ştie ce suntm, sunt simpatizanţi sau membri de partid fără carnet, că dacă ar fi vrut cu adevărat tehnocraţi ar fi putut lua şi din cei cunoscuţi ca specialişti, care au criticat guvernul Ponta dar erau din afara umii politice şi ştiau meserie. Nu s-a întâmplat iar dacă Ponta crede că românii vor pune botul la “surprizele” lui, la “tineretul lipitor de afişe” cooptat acuma în guvern. Aceeaşi lovitură de imagine o încearcă domnul Ponta şi cu numărul mare de femei pe care le-a promovat în noul guvern, dar iarăşi nu e original Băsescu a promovat mult mai multe femei decât el, ştia el de ce. Nu contesc pregătirea sau profesionaşismul unora dintre ele, dar se ştie că femeile sunt mai muncitoare şi mai docile adică fac tot ce le spune şeful şi şeful de astfel de oameni are nevoie. Iar când te vezi adus ministru din nimic, ai fi în stare să pupi şi tălpile celui care te-a promovat. Asta da lovitură pentru Ponta. Să fiu sincer m-a impresionat o persoană, Kati SZABO care a avut un discurs corect, realist, şi sunt sigur sincer, dar îmi pare rău pentru ea, va fi înghiţită de malaxorul politico-mafiot, abia acum va înţelege în ce constă singurătatea alergătorului de cursă lungă abia acuma va înţelege ce înseamă să fii singur pe traseu şi sa primeşti piedici de peste tot fără să ştii de ce şi de la cine. Îmi pare rău pentru ea , oricât de luptătoare va fi, ori va deveni victim mişmaşurilor celor de peste şi de sub ea, fie va capote şi va renunţa cum a renunţat Pivniceru, care orice s-ar spune ştia în ce intră, dar tot a fost înfrântă.
PSD-ul încearcă orice să îl păstreze pe Ponta prim ministru. Indiferent ce majorităţi s-ar forma în Parlament, este clar pentru oricine că PSD-ul nu încearcă să salveze guvernarea ci scaunul lui Ponta, pentru că la ora actuală există o majoritate în Parlament dar nu se justifică prezenţa lui Ponta în fruntea guvernului. Aici,că îmi convine sau nu, trebuie să îi dau dreptate lui Băsescu. Constituţia nu spune clar, este ambiguă, nu spune nimic despre situaţia în care ne aflăm, pentru că legile româneşti sunt făcute să fie interpretate, nu respectate, dar este mai mult decât clar că nu mai avem în faţă un guvern USL, oricât ar încerca Ponta să ne asigure pe noi şi pe cine o mai vrea el, că actualul guvern continuă programul USL. Care USL? USL nu mai există, nu mai exista de mult, dar de marţi 04.03.2014, ziua în care Antonescu a demnisionat din funcţia de şef al Senatului primită de pe funcţia de copreşedinte USL şi în care UDMR a fost adus în faţa Parlamentului pentru ai se accepta miniştrii care nu fac parte din USL, guvernul USL nu mai există. Şi oricât ar încerca şi oricâte voturi va lua Guvernul Ponta 3, acesta nu este un guvern USL. Poate e Constituţional, poate nu e, dar USL nu e sigur, nici din punct de vedere al componenţei, nici din punct de vedere al programului de guvernare pe care Ponta spune că l-ar respecta. Să îmi fie permis să dovedesc că domnul Ponta nu doar greşeşte, pentru că nu e vorba de o greşeală, e vorba de o minciună. Ponta spune că respectă programul USL chiar şi fără PNL. Documentele şi programul USL îl contrazic. Iată ce scria pe pagina de blog a lui Ponta în Campania electorală, vizavi de programul de guvernare al USL şi citez doar două puncte :
8”. Respingerea proiectului Roşia Montana, cu evaluarea corectă pe trei zone: respectul pentru mediu. protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice.”
14. “Descurajarea UDMR în a mai ridica pretenţii şi a mai pune conditii (inclusiv în ceea ce priveşte scindarea pe criterii etnice a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mures).”
Să îmi fie cu iertare, dar domnul Ponta nu a respectat acest program în aproape nici unul din punctele expuse la alegeri şi cu care s-au angajat în faţa votanţilor şi a parlamentului, dar mai ales în aceste două puncte. Poziţia sa vizavi de Roşia Montana nu este chiar aşa de fluctuantă şi ezitantă cum a încercat să dea impresia, poziţia este clară, domnia sa este clar pentru Proiectul RMGC deci împotriva propriului program. Iar cu punctul 14, situaţia este pur şi simplu hilară. Domnul Ponta vrea acuma să îi convingă pe români că a adus UDMR-ul la guvernare pentru a “ descuraja UDMR în a mai ridica pretenţii şi a mai pune condiţii “. Nici aurolacii nu ar crede asta oricâte pungi ar trage pe nas. Aţi mai auzit aşa ceva? Ungurii să respecte şi să lupte pentru implementarea acestui punct al programului USL. ASTA VREA PONTA SĂ NE CONVINGĂ CÂND SUSŢINE CĂ VA URMA ACELAŞI PROGRAM DE GUVERNARE.
Ce va urma după votarea guvernului în Parlament? Trebuie să fie validaţi de Băsescu. Îi va valida Băsescu ? Bineînţeles că nu. Indiferent ce motiv va găsi, chiar dacă Constituţional nu are nici un punct care să îi dea dreptul să demită guvernul încă, moral şi practic are dreptate, avem alt guvern, alt program de guvernare cu alte partide, USL nu mai există, deci avem altă majoritate, alt program,alt guvern. Bineînţeles că Băsescu va face tot posibilul să împiedice acest guvern să rămână acolo unde vrea Ponta, fie că va contesta la CCR deşi practic nu ştiu ce poate contesta atâta vreme cât Constituţia nu prevede nimic vizavi de această situaţie, nu este prevăzută, pentru că inclusiv Constituţia, nu numai legea, e făcută în mod intenţionat aşa, pentru a fi interpretabilă şi neclară. S-ar putea crede că CCR nu are atribuţiuni să rezolve această problem, dar precedentul este creat déjà în 2009 când aceasta a judecat problema refuzului lui Băsescu de a o numi pe Norica Nicolai la Justiţie. În cazul acela Băsescu a pierdut. Deci important este că în Decizia 89 din 2009, a CCR, aceasta a constatat că este competent conform art 146 litera e din Constituţie să soluţioneze conflicte între preşedinte şi primul ministru. Deci CCR va admite cererea lui Băsescu. Acuma se mai pune problema şi ce va decide. Cum nu ar fi prima oară când CCR dă soluţii diferite pe speţe identice, orice este posibil. Ar fi poate momentul pentru doamna Pivniceru să îi plătească lui Ponta îndepărtarea de la Ministerul Justiţiei cu ocazia numirii doamnei Kovesi. Situaţia oricum diferă de cea din 2009 aşa că nu ar fi exclus să avem o mare surpriză şi CCR să îi dea dreptate lui Băsescu.
Dar dacă această varianţă cade, Băsescu ţine în rezervă un alt punct, acela al justiţiei.Nu întâmplător s-a cerut în justiţie repunerea pe tapet a cazului de plagiat al lui Ponta . Cei 3 crai de la PMP nu au scos dosarul de capul lor. Admiterea repunerii cazului pe tapet l-arîndreptăţi pe preşedinte să ceară parlamentului retragerea votului faţă de Ponta şi guvern şi gata cu Ponta. Demiterea doamnei Duminică de către Ponta pentru aceeaşi faptă, îi dă apă la moară lui Băsescu să ceară demisia lui Ponta şi culmea este că Ponta şi-a cam făcut-o singur.
Deocamdată Ponta are o altă problemă. Demisia lui Antonescu oricât de teatrală ar fi ea, în loc să ajute investirea guvernului, o poate încurca. Antonescu şi-a dat demisia. Orice om normal ar fi luat act de această decizie şi ar fi suspendat şedinţa comună pe motiv că în acest caz nu se mai poate lua nici o decizie, preşedintele Senatului nu mai poate semna documentele este nevoie de depunerea cererii de demisie şi publicarea acesteia în M. Oficial. Abia după aceea ar fi urmat numirea unui interimar sau alegerea altui preşedinte de Senat şi apoi aprobarea componenţei guvernului. Dar Zgonea şi Ponta nu au mai gândit, ei au spus merci că au scăpat de Antonescu şi au mers mai departe. Nu ar fi exclus ca tocmai această grabă să le anuleze numirea guvernului, pentru că procedural, cel care va semna numirea guvernului în locul lui Antonescu, respectiv vicepreşedintele Dumitrescu, a făcut-o ilegal, atâta vreme cât oficial şi juridic Antonescu era prezent şi preşedinte al Senatului până la publicarea în MO a demisiei. Iată deci că în România legile sunt făcute să fie încălcate şi interpretate. Unii spun că Antonescu s-a sinucis prin această demisie. Eu spun că a mai recuperate ceva la capitolul imagine. Dacă o făcea din momentul demisiei miniştrilor PNL, era mai câştigat ca imagine, dar nu avea acelaşi efect de scenă ca acuma . Din toată această ceartă, câştigă cei care ne conduc pentru că oamenii nu mai au timp să vadă cum se scumpesc apa, gazele lumina, benzina, motorina, pâinea, carnea, toată lumea stă cu ochii pe televizor sau se sună şi comentează sau se înjură.
În actuala situaţie, cu tot spectrul războiului din Ucraina, la noi vor avea loc bătălii crâncene în care răsturnările de situaţie se vor petrece zilnic, poate de câteva ori pe zi. Ce frumos aruncă toţi vina unul pe altul şi se îngrijorează de grava situaţie de la graniţa de nord cerând românului să îi sprijine pe ei, dacă vrea stabilitate când de fapt “stabilitatea” este dorită întotdeauna doar de cel care este la putere, schimbarea de cel care este în opoziţie şi puterea de toţi oriunde s-ar afla. Numai micile partide, gen UDMR şi UNPR vor stabilitate ori de câte ori sunt chemaţi să sară dintr-o barcă în alta şi e nevoie de ei pentru formarea unei noi majorităţi. Cine însă se ia după votul dat în parlament la investirea guvernului şi crede că Ponta are o majoritate sigură, se înşeală la fel cum s-au înşelat şi cei care s-au luat după rezultatul votului din PNL de sprijinire a lui Antonescu. Votul de la investirea Guvernului a arătat că au votat şi mulţi PNL-işti care culmea, îi erau devotaţi lui Antonescu. Aşa că nu vă grăbiţi cu concluziile. Uneori e suficient un dosar ca să cadă câte 30-40 de capete.
Apropo de UDMR, e ceva ce „nu înţeleg”. Oficial, USL s-a desfiinţat pentru că Ponta nu a vrut să îi ofere funcţia de vicepremier lui Johannis pe interne, ca să nu fie nevoit să ajungă cu modificări în Parlament şi la Băsescu. Dar uite că a schimbat şi coaliţie şi guvern şi program de guvernare –chiar dacă nu recunoaşte- şi majoritate parlamentară şi tot în faţa Parlamentului şi a lui Băsescu a ajuns. Atunci, de ce nu l-a numit pe Johannis? Nu cumva pentru că nu voia să dea Internele PNL-ului în preajma alegerilor? Să nu mai aud pe cineva că spune că Ponta a vrut dar nu a vrut Antonescu, că îi dau cu Oprea în cap. Eu personal nu dau viaţă lungă acestui guvern, care nici nu a fost încă instalat şi nici nu sunt sigur că se va instala.
P.S.În aceeaşi seară Băsescu a apărut pe post  după o întâlnire cu Ponta şi a anunţat că dacă Ponta va veni în Parlament cu programul de guvernare al noului guvern, va semna numirile miniştrilor. Ponta a promis că în câteva zile  va face întocmi programul. Dar Băsescu nu a promis că va semna şi numirea primului ministru. Ponta nu a observat amănuntul.
http://www.victorponta.ro/content/cele-15-propuneri-ale-usl-de-guvernare
http://www.ccr.ro/files/products/D098_08.pdf
Ponta i-a convins pe UDMR-işti să lupte împotriva UDMR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.