joi, 19 septembrie 2013

CÂT MAI SUPORTĂ SINDICALIŞTII MILITARI?


DOGARU SI PRICINA
PRESEDINŢI DIN TOATE FILIALELE ÎNTÂLNIŢI-VĂ!
În ultimul timp SCMD pare să fi intrat în vrie. Din ce în ce mai mulţi şefi de filiale, unii chiar din cei care altădată susţineau 100% tandemul Dogaru –Pricină, acuma în special după defec(t)area lui Pricină la UNPR realizează că toate cuvintele şi furia lui şi a lui Dogaru faţă de Oprea, UNPR, Băsescu, şi alţi”duşmani de moarte” au fost şi sunt de faţadă, praf în ochii fraierilor. Nu mai citez aici lăturile pe care cei doi le aruncau până acum un an împotriva celor sus numiţi, dar mai ales împotriva celor care îi contraziceau şi îi citiseră cu adevărat pe ei şi pe care îi declarau imediat vânduţi lui Oprea sau slujitori ai regimului Băsescu. Reamintesc că doamnele Winzer şi Cobuz, ca şi domnul  Monac au fost suspendaţi din CD al SCMD pe motiv de „ vânduţi lui Oprea”, pe mine m-au pus în discuţia BO al filialei care nu a avut practic ce să îmi reproşeze şi toţi cei care cu timpul au văzut cu cine au de-a face şi cine conduce sindicatul şi au fost mai vocali au fost găsiţi vinovaţi de simpatii UNPR-iste ca de o crimă de les majestate. Asta până ce recent domnul Dogaru ne-a anunţat, forţat de cei ce aflaseră, că domnul Pricină cel care spunea că nu se va vinde lui Oprea indiferent câţi bani i-ar da, a primit o ofertă de nerefuzat.
JAMAIS
JAMAIS
În august domnul Dogaru anunţă cu surle şi trâmbiţe că domnul Pricină, vicepreşedinte al sindicatului a fost „ales” ŞEFUL DEPARTAMENTULUI ORDINE PUBLICĂ ŞI SIGURANŢA CETĂŢEANULUI” LA NIVEL NAŢIONAL ÎN UNPR. Nu mai comentez, e dreptul domniei sale să se răzgândească, să aleagă o viaţă politică, să aleagă o remuneraţie, să facă ce vrea cu viaţa sa. Nu comentez, nu mă interesează, este opţiunea proprie nu e treaba mea şi am spus asta din prima clipă când am auzit. Să fiu sincer nici nu m-a mirat nu m-ar mira nici dacă aş afla că era „încartiruit” în UNPR încă de pe vremea când îl făcea pe Oprea Izmenar. La oameni de genul lui şi al lui Dogaru asta face parte din natură. Nu îi comentez nici lui şi nici lui Dogaru cariera militară, nici asta nu mă interesează, nici ce au făcut în ultimii 50 de ani, eu vorbesc doar despre ce au făcut de când s-au pus în fruntea sindicatului şi cum au apărat drepturile celor cărora le-au mâncat cotizaţiile.
SALUT COLEGA
SALUT ” COLEGA”!
Am comentat şi voi comenta însă modul în care s-au cheltuit banii sindicatului, ce au făcut aceştia cu aceşti bani, cum au apărat drepturile celor care şi-au pus încrederea în ei, ce contracte au semnat cu firmele de avocaţi tocmite de ei pe criterii de simpaţii sau prieteni din copilărie, ce contracte au semnat şi aprobat ca primi şefi ai CD, cu diverse firme care mai mult au beneficiat decât au sprijinit sindicatul. Şi mai am treabă cu respectarea statutului şi sindicaliştilor. Odată cu trecerea în plutonul de şefi UNPR, domnul Pricină trebuia să îşi prezinte demisia din funcţia de vicepreşedinte al sindicatulşui aşa cum îi cere Statutul la art. 21 punctul gevoca: ” Revocarea din funcție a celor aleși în Comitetul Director intervine în următoarele condiții:g) sunt promovați într-o funcție de conducere administrativă, magistrat, parlamentar sau în conducerea centrală a unui partid politic;”
DOGARU SALUTA
SALUT, DOGARU!
Au fost şi alţii care au sesizat aspectul, chiar din cei care altă dată le luau apărarea celor doi, dar răspunsul domnilor Dogaru şi Pricină a fost ca de fiecare dată când erau atacaţi sau prinşi cu fofârlica, au început să spună că „duşmanul de clasă” vrea să destabilizeze sindicatul, că Băsiştii lucrează pe la spate, că de fapt sunt minciuni, falsuri, neadevăruri, ei sunt curaţi şi cei care spun ceva despre ei vor răul sindicaliştilor. Nimic nou, metoda este proprie celor care au lucrat acolo unde au lucrat cei doi, unde dezinformarea şi manipularea erau modul prin care îşi câştigau pâinea. Nici limbajul folosit nu mă miră la cei doi, şi tot mediul îşi spune cuvântul. La câte lături am văzut la gura lor în ultimii 3 ani cu diverse ocazii, nimic nu mă mai miră. Cine doreşte să le citească să intre pe paginile sindicatului pe „blogul personal” al lui Dogaru care de fapt este al lui Rânciog, pe pagina departamentului media, acolo unde doar conducerea are voie să comenteze, dar nu recomand nimănui, mai ales celor mai sensibili. Este incalificabil limbajul celor doi pretinşi ofiţeri. Spun pretinşi pentru că deşi prin locul de muncă se poate spune că au fost ofiţeri, comportamentul şi apucăturile nu îi ridică peste nivelul unui caporal de modă veche. Sergentul cu diagonală poate fi numit general pe lângă ei.
OPREA SALUTA
SALUT, OPREA!
Bun, ce spun domnii Dogaru şi Pricină despre articolul 21 din statut şi demisia lui Pricină? Încearcă o manevră arătând că de fapt Legea Dialogului Social cea care stă la baza formării sindicatelor şi a statutului SCMD nu interzice acest lucru, admiţând inconştienţi că statutul este ilegal pentru că este împotriva Legii Dialogului şi trebuie modificat urgent altfel sindicatul poate fi desfiinţat. Nu mă miră inconştienţa cu care încercând să îl păstreze pe Pricină lângă el, de fapt scot la iveală o mare parte din incorectitudinile actelor de constituire fapt ce de fapt cere modificarea de urgenţă a statutului, dar ei nu vor nici asta pentru că asta ar însemna şi alegeri şi le e frică să nu păţească ce a păţit Vadim. Mai susţin cei doi îmbroboditori că funcţia domnului Pricină în UNPR nu este una de conducere deci nu trebuie să îşi dea demisia. Oamenii ăştia chiar cred că toţi sindicaliştii poartă numele „Piteşti” sau „Botoşani” şi/sau nu ştiu să citească . Am intrat pe site-ul UNPR şi am căutat capitolul care prezintă organele de conducere şi iată ce am găsit :
La capitolul V care tratează ORGANIZAREA UNPR LA NIVEL NAŢIONAL SE MENŢIONEAZĂ LA ART. 31: „ La nivel naţional, UNPR are următoare organisme de conducere: Conferinţa Naţională, Consiliul Naţional,Comitetul Naţional Executiv, Biroul Politic PERMANENT Naţional” .
Apoi la art. 36 se spune : „Consiliul Naţional al UNPR este organul de conducere al partidului în intervalul dintre două Conferinţe Naţionale”, deci practic are aceleaşi atribuţii cu Comitetul Director al SCMD din care face parte domnul Pricină care este şi vicepreşedinte şi ca vicepreşedinte este membru al CD.
Mai departe, la art 39 punctul 1 se spune: „ În cadrul CN al UNPR se organizează 15 departamente structurate pe domenii de activitate” iar unul din aceste Departamente este nominalizat la nr litera m, departamentul al cărui şef a devenit domnul Pricină .
Şi ca să nu mai fie nici un dubiu, cireaşa pe tort o pune punctul 3 al aceluiaşi articol, care spune: „ŞEFII DEPARTAMENTELOR SUNT ALEŞI DE CONSILIUL NAŢIONAL: ŞEFII DEPARTAMENTELOR SUNT ASIMILAŢI DIN PUNCT DE VEDERE POLITIC CU VICEPREŞEDINŢII PARTIDULUI.
La articoul 39 se spune: „Vicepreşedinţii şi secretarii executivi îndeplinesc responsabilităţi pe domenii stabilite de către Biroul Politic Permanent Naţional al UNPR. „
http://www.unpr.eu/statut_tipar.pdf
Deci:
1. CONSILIUL NAŢIONAL este organul de conducere a PARTIDULUI;
2. CONSILIUL NAŢIONAL ESTE ORGANIZAT PE DEPARTAMENTE;
3. ŞEFII DE PARTAMENTELOR SUNT ASIMILAŢI FUNCŢIEI DE VICEPREŞEDINTE AL PARTIDULUI, DECI AU ACELAŞI STATUT;
Din cele văzute în statut pentru orice minte limpede este clar că şefii de departamente au fusncşii de vicepreşedinţi ai UNPR deci fac parte din Conducerea naţională a UNPR atâta vreme cât sunt componenţi ai Consiliului Naţional care conduce partidul între două Conferinţe. Orice minte limpede poate vedea asta, numai cei doi oameni din fruntea SCMD, domnii Dogaru şi Pricină nu, şi le aruncă şi sindicaliştilor praf în ochi pentru a nu vedea ceea ce nu vor ei să vadă. A MAI RĂMAS VRE-O MINTE LIMPEDE PRINTRE ŞEFII DE FILIALE SAU SUNT TOŢI ORBIŢI DE PRAFUL DE AUR PE CARE ÎL ARUNCĂ CEI DOI DIN CÂND ÎN CÂND PRIN ANUMITE FILIALE CHIAR ŞI FĂRĂ DREPT, PENTRU A-I DETERMINA PE PREŞEDINŢI SĂ FACĂ PE PROŞTII ?
SALUT, PRICINA!
SALUT, PRICINĂ!
Se ştie că la această oră sindicatul mai are 4800 de sindicalişti cu cotizaţia la zi, iar de la anul nu ştiu dacă vor mai rămâne 2000. Sunt multe filiale care nu mai deţin numărul legal de membri pentru funcţionare, datorită neplăţii cotizaţiilor de către foştii membri. Conducerea sindicatului nu face demersurile necesare pentru închiderea acelor filiale, ba mai mult domnul Dogaru se laudă cu înfiinţarea unor filiale externe prin Moldova cam tot nestatutar pentru că deşi cetăţenii înscrişi într-o filială prin Republica Moldova au dublă cetăţenie, deci sunt ŞI cetăţeni români şi sunt foşti ofiţeri, aceştia nu au făcut parte armata română, ci din cea rusă unii dintre ei, iar Dogaru îi înscrie ca membri ai SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE. De unde au fost acei membri disponibilizaţi, din armata a 14-a? Cum putem permite şi până când această bătaie de joc stimaţi militari ai armatei ROMÂNE? Unii dintre preşedinţii de filiale recent dezamăgiţi de cuplul Dogaru –Pricină fac o paralelă între cariera lor militară şi cea a celor doi. Domnule colonel, Macovei, v-am apreciat şi vă apreciez punctul de vedere, dar pentru mine ca simplu sindicalist nu contează acum ce a făcut fiecare cât a fost activ sau degeaba a făcut dacă odată ieşit la pensie se lasă călcat în picioare de doi indivizi făcuţi ofiţeri la apelul bocancilor cum susţineţi dumneavoastră indignat. Să îmi fie cu supărare, dar când alţii,  acum doi ani, acum un an la CNR cereau o privire critică şi obiectivă a activităţii conducerii sindicatului, dumneavoastră şi ceilalţi susţinători ai celor doi, băteaţi din picioare şi votaţi cu mânie proletară pedepsirea lui Icleanu, suspendarea lui Winzer şi Monac, discutarea lui Neacşu şi închideaţi gura lui Naon. Atunci nu mai eraţi ofiţer, nu mai eraţi comandant? Cine era atunci comandant? Nu mi-o luaţi în nume de rău, nu e un reproş, dar nu mă pot mulţumi acum cu o simplă revoltă pe hârtie, nu are nici un efect. Şi domnul Mandu s-a răzvrătit şi acum se  face lobbi să reintre, să reînfiinţeze filiala, domnul Dogaru încearcă să o repună pe picioare în timp ce domnul Popescu de la Piteşti îl repune pe tapet, nu din proprie iniţiativă. Aşa veţi face şi dumneavoastră, sau aveţi de gând să puneţi piciorul în prag , să discutaţi cu ceilalţi preşedinţi de filială care se mai cred adevăraţi ofiţeri nu din cei făcuţi la Şcoala de Muzică după câteva luni de instructaj, nu instrucţie.
Citesc cu stupoare ce scrie domnul Dogaru pe pagina de relaţii a SCMD vizavi de o întâlnire cu un individ numit Dughin mare mogul prin Rusia. După ce face din el maestrul de sunet şi lumini al politicii URSS domnul Dogaru lansează plin de mândrie binecunoscutul slogan: „Cu acest prilej, presedintele SCMD a explicat indemnul lansat in ianuarie 2011 catre omologii din Occident – “Militari din toate tarile, uniti-va!” Curat proletcultism! Să îţi vină să vomiţi şi alta nu.Apropo, dar cu consilierul personal al domnului Dogaru, acel româno american ce mai este prin sindicat şi cine a aprobat plata salariului acestuia din banii sindicaliştilor? Mai are domnul Dogaru mulţi bani de aruncat pentru a-şi face imaginea unui mare c9nducător de oşti? NICI CHIAR DOMNUL PRICINĂ NU ŞTIA SAU PRETINDEA CĂ NU ŞTIE CE E CU ACEL TOMA ŞI ÎN DISCUŢIILE PERSONALE PĂREA FOARTE INDIGNAT DE PREZENŢA ACESTUIA PE LÂNGĂ DOGARU, PE LÂNGĂ SINDICAT. Sper să nu facă greşeala să nege această poziţie, ar putea avea surprize.
Domnilor ofiţeri, foşti comandanţi şi actuali preşedinţi de filială, dacă nici acum nu luaţi atitudine şi nu rupeţi odată pisica vă rog eu, nu vă mai plângeţi sau nu vă mai lăudaţi prin paginile filialelor proprii că aţi fost comandanţi de oşti, sau şefi de structuri, pentru că „FAPTELE VORBEŞTE” NU DECLARAŢIILE, LA DECLARAŢII ŞI LAUDE, MANEVRE ŞI TROMBOANE, PRICINĂ ŞI DOGARU VĂ BAT, SUNT MESERIAŞI!
Dovada o constituie cei 4 ani de când vă duc de nas şi vă conduc deşi aţi fost atenţionaţi din primul an cu cine aveţi de a face. Dar probabil pe unii funcţiile de preşedinţi de filială v-au orbit, sau poate praful şi telefoanele, primele şi banii de birouri, computere, „protocol” aruncaţi cu generozitate de Dogaru cât erau cotizaţii. S-a ajuns la fundul sacului, avocaţii, prietenii din copilărie ai domnilor şefi, îşi cer banii, îi vor cere în instanţă, vor pune sechestru pe bunurile sindicatului, sindicatul se va desfiinţa iar bunurile se vor împărţi caselor de avocatură care au cerut sechestru că atunci când îşi apără drepturile lor, aceştia nu sunt proşti, doar când le apără pe ale noastre fac pe proştii. Asta va urma dacă nu schimbaţi direcţia. Cu cine credeţi că vor împărţi banii cei care îi vor lua? Vă las să ghiciţi!
P.S. PERSONAL DAU DOMNULUI PRICINĂ POSIBILITATEA SĂ ÎŞI CLARIFICE POZIŢIA, DUPĂ ACEEA,  PENTRU A LĂMURI DEFINITIV ŞI LEGAL ACEST ASPECT, PENTRU A PUNE CAPĂT JIGNIRILOR ŞI PORCĂIELILOR CARE APAR PE INTERNET PE PAGINILE SINDICATULUI,  VOI CERE ARBITRAJUL JUDECĂTORIEI CA SĂ SE PUNĂ CAPĂT CRIZEI, SE LĂMUREASCĂ SUBIECTUL, SĂ DECIDĂ DACĂ FUNCŢIILE SUNT COMPATIBILE ŞI ASTFEL SĂ  ÎNCETEZE ORICE DISCUŢII SAU SUSPICIUNI ŞI SĂ  RETEZ AVÂNTUL CELOR CARE URMĂRIND DESTABILIZAREA SINDICATULUI LOVESC ÎN CONDUCEREA ACESTUIA. JUDECĂTORII PROBABIL CĂ VOR DA DREPTATE CELOR DOI ŞEFI DE SINDICAT ŞI VOR CONSTATA CĂ FUNCŢIA DE ŞEF DE DEPARTAMENT NU ESTE O FUNCŢIE DE CONDUCERE ÎN UNPR. Sau poate între timp preşedinţii de filială vor cere şi vor stabili o dată cât mai apropiată a CNR pentru a lămuri toate aspectele.
CÂT MAI SUPORTĂ SINDICALIŞTII MILITARI?

2 comentarii:

  1. De ce tac domnii Dogaru şi Pricină acum, când ţara fierbe?

    RăspundețiȘtergere
  2. ..numai cand zici sindicalist militar si ar trebui sa vomiti ...ce sindicalist ce militar /??

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.