luni, 2 septembrie 2013

Anglia spune pas, România cip


siria 2
Lumea mare se pregătește de război. E vremea ca Siria sa beneficieze și ea de binefacerile democrației ”lumii civilizate”. După Haiti, Salvador, România, Serbia, Irak, Afganistan,Egipt, ca sa pomenesc numai intervențiile mai mult sau mai puțin mascate din ultimii 20 de ani, a venit rândul Sirienilor să se ”civilizeze, să testeze democrația care le va aduce și lor economia de piață neagră, șomeri, privatizări, terorism, baze americane, scuturi împotriva rachetelor rusești pe care le au în arsenal acum, Sf Valentin, Hallowen, Coca Cola, Mc Donalds, pornografie, homosexuali, droguri din Afganistan aduse de armatele eliberatoare americane, ce mai, tot tacâmul cu care ne-am procopsit și noi după 89 încoace. Mai contează că încă nu există un mandat ONU? Nici o problemă, se mai plătesc doi agenți deschid focul asupra unei mașini ONU și gata aprobarea, sau procedează ca în Irak, început fără mandat, dau vina pe armele chimice inexistente și gata. Scenariul e deja scris, aprobat și chiar probat. Țările satelit vor adera și aproba imediat intervenția, în speranța că vor primi și ei ceva contracte când se va începe ”reconstrucția” Siriei după război. Țările mai mari, Franța Germania, vor fi mai rezervate, dar nu vor putea să spună nu, pentru că au și ele ceva interese în zonă și nu îi pot lăsa pe americani să ia tot.
Anglia fratele de sânge al americanilor deocamdată a spus pas. Nu știu cât de ferm, sau cât de lung va fi acest pas, dar nu cred că va ține mult. Nu știu ce i-a apucat pe englezi să se izoleze, dar reacția lor nu prea le pică bine americanilor. Nici englezilor s-ar putea să nu le pice bine. După opoziția făcută față de UE, față de unele propuneri și inițiative ale Germaniei, această împotrivire și față de americani ar putea provoca o izolare căreia nu știu dacă îi poate face față. Care să fie oare motivul pentru care parlamentul a respins cererea lui Cameron? Poate grija față de micul prinț. Probabil ”lorzii” țin mai mult la pielea viitorului rege decât la ”instaurarea democrației” într-o țară mult prea îndepărtată. Oricum, scorul la vot a fost foarte strâns, 285 la 272, doar 13 voturi diferență, diferență ce poate fi oricând răsturnată dacă se ivește un ”Pearl Harbour” și pentru ei. Scenariul este probat și pentru astfel de situații.
La noi, ”încă nu s-a pus problema” intrării în viitorul război, dar președintele, în dorința de a reveni în grațiile marelui licurici de peste ocean care se pare că l-a cam scos de la inimă și ar merge pe mâna PSD la prezidențialele din 2014, ar fi gata să promită și să dea sânge românesc pentru scaunul de la Cotroceni. Nici Ponta nu poate refuza o eventuală invitație cu toate riscurile unei reacții negative în țară. Și Ponta și Băsescu știu că nu contează ce votează sau spun românii, contează ce spun și vor licuricii. Voturile, cu voia și tehnologia licuricilor pot fi măsluite en gros și en detaille. De aceea eu cred că după ce vor declara inițial că România face parte dintr-o alianță în care trebuie să se achite de obligații, fără însă a spune că vor trimite trupe, lăsând câteva zile boborului să înghită gălușca,guvernanții vor sfârși prin a trimite ”specialiști” sau ”unități de sprijin logistic” din noua structură pe care domnul Dușa o pregătește pentru domnul Zisu la ordinul domnului Oprea. Și uite așa, ca urmare a reușitei misiunii, domnul Zisu va mai căpăta o stea și experiență în ”conducerea” unei zone de operații, chiar dacă nu va ajunge acolo decât cu numele, ca structură organizatoare. Tip please! Mai rămâne de văzut cine vor fi militarii angajați care vor da bani ca să plece în misiune, sau poate acum domnul Dușa va trebui să afle cine a dat bani ca să nu plece în misiune. Oricum nu mai contează ce vor soldații, oamenii, românii, plătitorii de taxe. Gândesc și decid capetele luminate din fruntea statului. Domnul Ponta de exemplu dă dovadă de din ce în ce mai multă nesimțire. După ce domnul IOHANNIS a declarat acum cam o lună că regionalizarea poate să mai aștepte câțiva ani, domnul Ponta, ca să îl ”grăbească” îi pune la dispoziție o regiune numai pentru el. Mai face una pentru Mazăre și gata, a rezolvat problemele românilor. Cu Roșia Montana a rezolvat-o în guvern, nu mai are nevoie de referendum, nu contează părerea românilor, el are 70% susținere cum avea și Băsescu 5 milioane. Și ca să astupe și gura românilor aruncă pe piață ca scop al regionalizării,” să scăpăm de tot ce înseamnă Băsescu”. Este incredibil. Cât de prost crede Ponta că este românul încât să accepte o asemenea justificare tâmpită? Adică schimbăm administrația țării numai dintr-o ambiție, pentru că pe timpul lui Băsescu am avut județe? Domnule Ponta, cu aceste motivații izvorâte dintr-o minte de copil de grădiniță să nu vă mire dacă oamenii se vor întoarce la Băsescu, uite așa numai pentru că nu vor regionalizare. Cine v-a sfătuit să scoateți gogorița asta pe post? Dacă e din capul personal, schimbați-l că s-a prostit rău de tot. Mâine ne trimiteți la război, numai pentru că sub Băsescu a fost pace. Doamne ferește!
PS. Domnul Antonescu declară că e invidios pe femei,probabil mai ales pe albinuțele care îi aduc voturi  și  uneori îi pare rău că nu e femeie. Dar cine îl oprește? Unii însă îl învinuiesc tocmai de faptul că nu a dovedit că este bărbat. Complicate mai sunt și preferințele sexuale ale aleșilor neamului. Știe el Vaticanul de ce  face proba . Se spune că unii papi au cerut să se facă proba mai des.

Anglia spune pas, România cip

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.