luni, 1 aprilie 2013

Kovesi-momentul adevărului


pact cu diavolul
Numirea celor doi procurori, pe cele două funcţii la care Băsescu nu vrea să renunţe nici în ruptul capului şi ştie el de ce, va fi proba de foc a USL.
Dacă mai are cineva dubii că Pivnicereasa a fost scoasă de la CSM şi apoi de la Ministerul Justiţiei pentru ca Băsescu să îşi poată numi favoriţii pe cele două posturi are acuuma ocazia să se convingă. Dacă Ponta o va NOMINALIZA pe Kovesi numai un orb ar mai putea spune că nu acest fapt nu este urmarea pactlui semnat cu diavolul şi că miscările lui Pivniceru de la CSM care trebuia să dea avizul şi Ministerul Justiţiei care trebuia să facă propunerea nu fac parte dintr-un plan bine pus la punct. Ponta nu poate  spune că doamna  Kovesi a fost aleasă de Băsescu, pentru că Băsescu nu are dreptul să nominalizeze ci doar să semneze sau nu numirile,
Nu degeaba a fost prezentat şi discutat pe unele posturi fidele lui Ponta acel sondaj în care “populaţia” cerea închiderea conflictului cu Băsescu, acel sondaj  trebuia să îi dea lui Ponta justificarea numirii lui Kovesi, trebuie să arate că el de fapt respectă dorinţa majorităţii care s-a săturat de scandal şi cere coabitare. În numele acestei vox populi domnul Ponta “se sacrifică”, sacrifică inclusiv ideea de transparenţă şi nepolitizare a justiţiei şi împarte procurorii cu Băsescu. Unul numeşte la DNA, altul la Parchetul General şi astfel şi unul şi altul sunt mulţumiţi.Nu mai contează că astfel procurorii se împart între Băsescu şi  Ponta, nici că s-a promis o promovare democratică, bazată pe rezultate şi competenţe, nu mai contează că ambele nume vehiculate au fost odată exluse de fiecare din părţi de pe listă, acuma au bătut palma pentr liniştea celor două funduri şi scaunele de sub ele.
Ce va face populaţia? Unii vor înjura, alţii vor da plictisiţi din mână, foarte puţini se vor bucura dar nu se va întâmpla nimic.
Ce va face PNL-ul ? Mie mi se pare că această numire este proba de foc pentru PNL dar mai ales pentru Antonescu. Dacă Antonescu nu va reacţiona şi va accepta această bătaie de joc în condiţiile în care prin protocol justiţia era a PNL şi propunerile ar fi trebuit să vină din partea unui ministru al PNL, atunci este clar pentru toată lumea că şi pentru Antonescu principiile contează tot atât de “mult” cât şi pentru Ponta şi că pentru un scaun este gata să se lase călcat în picioare şi odată cu el întreaga doctrină liberală şi principii morale. Culmea este că el dă vrabia din mână pe cioara din gard în condiţiile în care este clar şi se vede şi de pe Marte că Ponta îl umileşte prin totate metodele posibile şi îl face să cedeze pas cu pas, până când din personalitatea lui va rămâne o etichetă pe care va scrie fraier aspirant la preşedinţie. Cu a asemenea etichetă nimeni nu poate câştiga alegerile chiar dacă va fi susţinut de Titulescu însuşi.
Dacă însă Antonescu mai are o urmă de demnitate atunci trebuie să îi spună lui Ponta: “Victoraş, până aici tată, dacă o nominalizezi pe Kovesi, faci majoritate parlamentară cu ea, eu nu mai stau capră. Am stat capră când ai semnat cele 11 puncte cu Barroso fără să mă consulţi, am stat capră când ai semnat actul de supunere cu Băsescu, am stat capră când ai spus să nu îl suspendăm că nu ne mai dă FMI fonduri, am stat capră când ai semnat actul de colaborare cu UNPR şi UDMR, am stat capră când ai dat liber pe şest  la exploatarea Roşia Montana şi gazelor de şist, acuma nu mai pot. Am acceptat să stau capră pentru Merkel, Barroso, Băsescu, americani,  dar şi pentru Kovesi ?”Aşa ar face un om căruia i-a mai rămas ceva demnitate. Vom vedea zilele următoare dacă lui Antonescu i-a mai rămas aşa ceva prin recuzită.
Numirea lui Kovesi nu este o probă pentru Pnta, despre el sunt convins de mult că şi-a vândut sufletul pentru un scaun de premier, întrebarea este dacă şi Antonescu a făcut pact cu Mefisto pentru un ipotetic scaun de preşedinte  de care se îndepărtează zi de zi şi pe care prin acceptarea acestei nominalizări îl poate pierde definitiv. Această nominalizare va fi dovada vânzării şi momentul adevărului pentru Antonescu, nu pentru Ponta
 Kovesi-momentul adevărului

Un comentariu:

  1. Nea Marine ..ce dracului ? Iarasi esti ..DEFAZAT !
    Ponta NU NUMESTE ...PROCURORII !PONTA va nominaliza ministrul justitiei , care va fi numit de PNL ! Acesta va numi procurorii..
    Ce drak nea Marine..batranetile NU??

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.