miercuri, 3 aprilie 2013

Aniversare înstelată la Scorpioni


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Luni, 01, 04. 2013 , Brigada 2 I.  Craiova, a sărbătorit 130  de ani de la înfiinţare, prilej de bucurie pentru personalul unităţii dar şi pentru cei care de-a lungul timpului au făcut parte din această brigadă, continuatoare a tradiţiilor fostei Divizii Mecanizate 2 „Rovine”.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Activitatea a prilejuit întâlniri emoţionante între actualii şi foştii membri ai brigăzii. Au fost invitaţi la eveniment oficialiţăţi locale, printre care IPS dr. Irineu POPA – Mitropolitul Olteniei, Prefectul Jud.Dolj – Dl Cristinel Marius DECA,Vicepresedintele CJ Dolj – Dl. Laurentiu IVANOVICI, Viceprimarul Craiova – Dl Florentin TUDOR dar şi foşti comandanţi  şi locţiitori ai brigăzii şi alţi generali, printre care Gl.mr.dr. Virgil BĂLĂCEANU – consilier al ministrului Apărării Naţionale, Gl.bg. Mihai CIUNGU – Şeful Doctrinei şi Instrucţiei la SMFT, Gl.bg.dr. Nicolae CIUCĂ – Cdt. D. 2 I. „GETICA”, Gl.bg.dr. Emil TUDOSIE – Locţ. Cdt. D. 1 I. „DACICA”, Gl.bg. Marius HARABAGIU – Cdt. Bg. 1 Mc. „ARGEDAVA”, Gl.Mr (r)Ion PÂLŞOIU preşedintele ales al ACNMRR Filiala Craiova, Gl.Bg.(r) Constantin NEAGOE  Col.(r) Mişu NAON preşedintele filialei SCMD Craiova şi col. (r) Popescu Ion. De asemenea au fost învitaţi comandanţii structurilor de poliţie, jandarmerie şi ISU, respectiv Gl.bg. Ctin ION – Cdt. Gruparea de Jandarmi Mobilă „FRAŢII BUZEŞTI”, Col. Constantin FLOREA – Inspector Şef al IJJ Dolj, Cms.şef dr. Ctin NICOLESCU – Inspector şef al IPJ Dolj  dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor veteranilor de război.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Din partea SMG a participat Gl.lt.dr. Valeriu NICUŢ – locţiitorul Şefului Statului Major General pt. Operaţii şi Instrucţie care a transmis mesajul şefului armatei.
Festivitatea a început cu intonarea imnului de stat după care s-a dat citire mesajului transmis de şeful SMG.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Comandantul Brigăzii, Gl. Bg. Dorinel Diucan  a înmânat plachete invitaţilor aflaţi la  tribună.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A urmat o scurtă ceremonie religioasă, alocuţiunile unora dintre invitaţi, apoi s-a trecut la dezvelirea unei plăci comemorative.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
În continuare participanţii au vizitat standurile de prezentare a unei  părţi din tehnica din dotarea unităţii, în care ca şi la personal, au fost prezente şi elemente de  acum 30 de ani care se încăpăţânează să respire şi să ajute la îndeplinirea misiunilor. La vremuri noi, tehnică veche că atât poate clasa politică să facă pentru armată.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
După cum spuneam, festivitatea a prilejuit momente de bucurie pentru militarii activi şi în rezervă care au depănat amintiri din misiunile şi activităţile desfăşurate împreună cu nu mult timp înainte.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cum era de aşteptat, a avut loc şi defilarea reprezentanţilor unităţilor subordonate brigăzii, adică „SCORPIONII” de toate culorile, participanţi la atâtea misiuni începând cu anul 1996 Scorpioni  care au dat prima structură militară românească în Forţa Strategică SFOR.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Activităţile au luat sfârşit la Cercul Militar, unde atmosfera a fost mai destinsă şi discuţiile mai libere. Bufetul organizat pentru toţi participanţii l-a făcut invidios pe Prefectul Craiovei care a menţionat că bugetul lunar  de protocol al Prefectului Doljului este 150 lei, sumă cu care nu îşi permite nici să organizeze o conferinţă de presă. Sărac buget, aşa se întâmplă,  când unii consumă şuncă Kobe  şi alifii scumpe, nu mai rămâne şi pentru teritoriu. Numai „Tortul Miresei” a costat cât tot bugetul prefectului.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Felitări sărbătoriţilor,   şi mai ales organizatorilor care au făcut eforturi pentru reuşita evenimentului. La mulţi ani SCORPIONILOR!

Aniversare înstelată la Scorpioni

2 comentarii:

  1. O festivitate reusita si ne politizata fapt care arata ca dl gl Duican a tras concluziile potrivite din intamplarile anterioare .Frumos a fost ca de aceasta data si-a adus aminte si de ,,FOSTII,,care i-au fost sefi sicare azi sunt in rezerva.Laudabil gestul de a invita si pe cei pe care Tudosie cel Groaznic ii fugarea daunazi de frica ca nu cumva GL MARMITA sa se supere si sa-i ,,PERICLITEZE CARIERA,,faurita cu sprijinul nasului.Poate ar fi fost nimerit ca diplome sa primeasca si alti invitati care au fost loctiitori, sefi de structuri sau comandantide batalioane,si nu numai GENERALII.E o revenire la normalitate care trebuie apteciata pentru ca dincolo de toate relele trebuie sa invinga SPIRITUL DE CORP si respectul fata de ARMATA TARII DIN TOATE TIMPURILE>GERULA

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.