marți, 9 aprilie 2013

Boierul şi Arendaşul


rascoala
Subordonarea CSM

Printr-un proces elaborat pe care nu îl mai descriu, Traian Băsescu a pus la cale şi a reuşi să o îndepărteze pe Monica Pivniceru de la CSM, cu ajutorul lui Ponta care mai întâi a scos-o de acolo promiţându-i o carieră lungă şi fructuoasă la Ministerul Justiţiei. De ce a fost nevoie de scoaterea ei de acolo? Pentru a putea controla şi aviza procurorii pe care Băsescu voia să îi numească prin Ponta. Şefia CSM era singura instituţie juridică pe care Băsescu nu o putea avea atâta vreme cât Pivniceru era acolo. Dar Ponta a scos-o din joc numind-o şi minţind-o că va putea crea o justiţie independentă. Numai că atunci când a văzut că doamna Pivniceru nu vrea să numească în fruntea parchetelor pe cine voia el, domnul Ponta”o roagă” să plece cu 3 luni înainte să se facă locul liber, la CCR. De ce a trebuit să îşi dea demisia de acum şi să fie numită la CCR când postul pe care merge se face liber în vară ? Asta nu va spune Ponta dar şi un copil poate înţelege că nu numirea ei acolo a fost urgentă, ci plecarea de la justiţie, pentru că trebuiau numiţi procurorii şi doamna Pivniceru nu avea de gând să cedeze şi să numească pe madam Kovesi, protejata lui Băsescu.
Mister Morar, deşi era şi el propus şi susţinut de acelaşi Băsescu la Parchetul General, nu a mai putut fi numit pentru că ar fi bătut la ochi aşa că a fost şi el numit la CCR, ca să îi dea voie lui Ponta să numească pe altcineva acolo, creându-i impresia că a făcut o afacere şi a reuşit să obţină un post din două.
Jocul de-a propunerea
Deci Ponta, ca ministru interimar la Justiţie, lasă de înţeles că o va numi  pe Kovesi la DNA şi pe nu mai contează cine, la Parchetul General. Până aici el şi-a îndeplinit caietul de sarcini semnat în faţa lui Barroso şi a lui Băsescu. Rămâne de văzut dacă şi Băsescu se va achita de sarcini confirmând ambele propuneri. Eu am îndoieli, dar aşa cum am mai spus, sunt două variante  :
1.      Băsescu îl confirmă pe Tiberiu Niţu, cel care a mai fost propus odată  şi  în interviul de la CSM a avut o prestaţie jalnică făcându-se de râsul lumii. Eu în locul lui nu aş mai fi acceptat în veci să fiu numit din nou după ce am fost tratat ca un şcolar prins cu lecţia neînvăţată. Dar la unii dorinţa de mărire este mai puternică decât demnitatea şi mândria.
2.      Dar dacă Băsescu, ca şi cei din CSM ar avea coloană şi ar dovedi consecvenţă, ar trebui să îl respingă pe Niţu tocmai pentru că este imposibil ca în 2 luni acesta să fi devenit alt om, numai bun pentru ceea ce nu era cu două luni înainte. Aici Ponta a comis o greşeală uriaşă, numindu-l tot pe Niţu. Dacă acum va trece examenul şi ca fi declarat apt, practic CSM  şi Băsescu ar recunoaşte fie că prima oară l-au refuzat a fost  pe nedrept, deci a fost vorba de manevre politice, fie că acum fac manevre politice şi au căzut la pace cu Ponta iar pregătirea şi competenţa nu au nici o legătură cu numirea procurorilor. DECI DACĂ NIŢU VA FI ACCEPTAT, ASTA VA DEMOSTRA CĂ NUMIREA S-A FĂCUT POLITIC ŞI NU PE COMPETENŢĂ, PENTRU CĂ ORI A FOST DE LA ÎNCEPUT COMPETENT DAR NU A FOST NUMIT PENTRU CĂ NU SE CĂZUSE LA ÎNVOIALĂ PENTRU CELĂLALT POST, ORI A FOST ŞI ESTE INCOMPETENT, DAR ACUM ESTE ACCEPTAT PENTRU CĂ S-A CĂZUT LA PACE CU POSTUL LA DNA.
 Orice altceva se va spune pe lângă acest subiect este inutil.
 Pericol de spargere
După ce Ponta lasă de înţeles că madam Kovesi  şi Niţu, vor fi propuşi bineînţeles la ordinul lui Băsescu şi cu aprobarea lui Antonescu, presa lui Voiculescu şi o parte din USL-aşi atât din PNL cât şi din PSD, iau foc şi se iscă un scandal care este gata să ducă la desfacerea USL. Iniţial, speriat de scandalul iscat Ponta cedează, anunţă că aşteaptă ca PNL să numească alt ministru la Justiţie şi să urmeze procedurile de numire. Timp de o noapte, ca şi Geoană la alegeri, peneliştii cred că au câştigat şi intră în fibrilaţie căutând un ministru al justiţiei curat, care să nu fie respins de Băsescu şi nici făcut de râs de CSM. Greu, foarte greu, pentru că cei care ar fi putut fi numiţi nu voiau iar cei care voiau nu puteau trece prin Furcile Caudine. Dar Băsescu aplică planul B şi  în aceeaşi seară  iese pe post domnul Morar, trimis de Băsescu să îl „sperie” pe Ponta  şi să îi spună că el, Morar,  nu e de acord cu Kovesi. Cine poate crede că Morar ar ieşi din cuvântul lui Băsescu sau că ar putea fi împotriva celei care îl propusese în locul ei, de la DNA la Procuratura Generală ? Ce prost ar fi putut crede aşa ceva? Ponta s-a făcut că crede şi a jucat rolul prostului, în consecinţă  „se sperie”. Aşa că  în timp ce  fruntaşii PNL discutau a doua zi dimineaţa, Ponta în urma „sperieturii”  şi a „unui telefon portughez în 11 puncte şi jumătate” decide brusc că nu mai vrea ministru de la PNL şi anunţă că a făcut nominalizarea. Este scos din şedinţă Antonescu, căruia i se spune ca şi la referendum că nu are altă soluţie, că aşa a dictat Barrosu, deci nu au ce face, că dacă nu se conformează,  nu mai primesc firfirei. Bucuros că a scăpat şi acum poate cădea şi el în picioare, Antonescu îşi anunţă colegii de partid care ceruseră ieşirea de la guvernare  că „ţara e în primejdie” şi trebuie să se sacrifice de dragul poporului care aşteaptă pensii şi salarii. Şi pentru că Ponta s-a sacrificat numind-o pe Kovesi împotriva dorinţei lui Morar care era omul lui Băsescu se sacrifică şi el şi renunţă la postul de ministru al Justiţiei, uite aşa ca să îi facă şi el în necaz lui Ponta dar mai ales lui Băsescu. Magistral, nu îmi pot opri lacrimile.
Numiri “la ambiţie” şi jocul de-a “nu vreau”
Ponta iese pe post, anunţă nominalizarea, denunţă pericolul în care se afla justiţia românească dacă nu ar fi făcut nominalizările şi plânge de grija justiţiei,ca şi Băsescu care plângea pe umărul generalilor care ar fi trebuit scoşi la pensie şi ar fi lăsat armata fără conducători la ceas de restrişte. Ponta acum anunţă că dacă nu face nominalizările, în 24 de ore justiţia este decapitată. El însă nu vorbeşte despre prostie şi trădare pentru că nu avea pe cine să dea vina. Pe Pivniceru el a ţinut-o de mână şi nu i-a dat voie să facă alte nominalizări, apoi el a „rugat-o” să iasă de la minister şi să facă 3 luni încălzire pentru funcţia de judecător la CCR, deci trădătorul se afla în   oglindă. Curios, acum domnul Băsescu nu mai vorbeşte despre trădare, nu spune că justiţia a rămas decapitată şi că până se îndeplineşte procedura practic nu mai are cine să semneze un act. CSM face şi el „pe nebunul” anunţând că va urma procedurile cerute de Bruxelles, dar nu pentru că ar avea ceva cu nominalizările şi nu ar vrea să respecte ordinele lui Băsescu ci pentru că vrea să joace şi el rolul pe care l-a jucat Morar, adică să joace rolul de sperietoare, lumea să nu se mai lege de Ponta care a bătut palma cu Băsescu, ci de CSM, adică de nimeni. Ponta se bate cu morile de vânt şi îl tot scoate pe Morar ţap ispăşitor, Băsescu iese şi el şi se face că dă în Morar, iar Morar, ca să nu mai plângă lumea de mila lui Ponta iese pe post şi anunţă că s-a făcut băiat cuminte şi se sacrifică şi el pentru binele ţării şi demisionează de pe un post pe care oricum  nu mai avea ce căuta. Am plâns cu lacrimi la auzul acestei veşti şi mi-am spus că e ţara plină de patrihoţi. Mă aştept ca în cel mult o săptămână CSM să anunţe că a terminat procedurile şi să înainteze propunerile lui Băsescu, tot de dragul naţiunii şi uite aşa Kovesi va ajunge la DNA aşa cum a vrut Băsescu, Ponta va rămâne premier aşa cum a vrut el, Antonescu va rămâne de fraier aşa cum au vrut Băsescu şi Ponta, Morar va rămâne curat şi plăcut uscat, CSM va rămâne cu imaginea de salvator al naţiunii iar noi vom rămâne ca proştii.
 Concluzii
Istoria va consemna „bătălia lui Ponta cu Morar” şi cum a rămas justiţia fată mare după ce au violat-o toţi, de la Băsescu la Dănileţ care a reuşit o performanţă unică în lume ŞI ANUME SĂ CONSTESTE LA CCR UN ARTICOL DE LEGE PE CARE TOT EL ÎL INTRODUSESE ÎN LEGE ŞI APOI SĂ ÎL ANULEZE, REDEVENIND ASTFEL MEMBRU CSM.  Nimeni nu va spune că datorită jocurilor de culise ale lui Băsescu şi Ponta, justiţia timp de două săptămâni sau poate 3 a fost decapitată, numai şi numai ca să poată crea presiune asupra opiniei publice şi a crea isterie, denunţând o blocare a justiţiei provocată, culmea, tocmai de cei care au ţipat că este blocată, şi toate astea NUMAI ŞI NUMAI PENTRU CĂ BĂSESCU A VRUT-O PE KOVESI LA DNA. Dar toate astea nu ar fi avut  nici un farmec dacă Ambasada SUA nu ar fi felicitat actuala stare de fapt şi înţeleapta decizie a lui Ponta, prin care a reuşit să facă de râsul lumii noţiunea de justiţie. Halal Procuror.
Mă întreb şi eu acum, cine e prostul şi trădătorul care a dus la decapitarea justiţiei forţând demisia unui ministru, deşi mai avea  3 luni până să îşi ia în primire postul de la CCR ?
Poporul e fericit
Poporul după ce a urmărit cu gura căscată această telenovelă se duce la culcare liniştită, Balaurul a fost înfrânt, Juan a scăpat nevătămat, sclava Izaura  s-a măritat cu DNA, Kunta Kinte a scăpat din robie, poporul, poporul este fericit dacă regele e fericit. Pe vremuri, pe când eu nu eram, în cărţile de citire era o poveste cu Boierul şi Arendaşul care se certau şi toată lumea suferea. Ţăranii erau împilaţi, recolta nu se făcea, arendaşul era tot supărat iar boierul nu se putea distra la Paris. Dar după un timp, cei doi au o confruntare şi cad la un acord. Dintr-o dată Arendaşul nu mai bate ţăranii, aceştia vin cântând la muncă şi trag în plug fericiţi, porumbul se face mămăligă fără aflatoxină, boierul îşi primeşte banii şi toată lumea radiază. Morala povestirii era cam aşa : „Când boierul şi arendaşul se înţeleg, treaba merge bine şi toată lumea e mulţumită!”
POST SCRIPTUM
Vorbeşte lumea cum că cineva, o persoană pe care nu o recunoşte nimeni,  umblă prin târg, răvăşită, cocoşată, cu privirea pierdută şi tot repetă nişte vorbe : ” CSM, JUSTIŢIE, CCR .. ŞI VIŢEVERSA!”

Boierul şi Arendaşul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.