joi, 24 februarie 2011

CONTRAOFENSIVA DE PRIMAVARA

ECHIPA DE MECANICI "FIERARII " IN ACTIUNE


Am primit un mail de la domnul Ilie din care am aflat nu cu surprindere ca domnul Rinciog., vazand ca este lasat in pace si filialele obosite, ocupate cu procesele si cu noua manifestatie de Martisor, nu il iau de urechi sa il intrebe de sanatate si bani, a trecut la contraofensiva.

Ca erau nemultumiri vizavi de noile reguli draconice stabilite de echipa de control si de noul contabil sef domnul Chelu, stiam. Stiam ca domnul Apostol a inceput sa maraie de dupa gard , stiam ca domnul Dogaru este nemultumit ca nu i se mai livreaza banii la un simplu gest , cum facea pe vremuri ospatarul Apostol, ba i se mai cere si sa vina cu decontul sumelor cerute anterior. Cine a mai vazut asa ceva , doamne fereste ? Dar ce lui Basescu ii cere cineva socoteala pentru banii pe care ii cheltuie ca presedinte ? Cum indrazneste domnul Chelu sa ii ceara sa justifice banii primiti in avans si mai ales , cum indrazneste sa nu ii livreze „at once „ bani, atunci cand ii cere ?

Ei bine , o asemenea situatie nu se mai poate tolera. A fost adus la conducerea departamentului Financiar domnul general Nastase, in speranta ca domnul Chelu nu va indrazni sa mai faca mofturi cand seful lui direct ii va da ordin. Si UITE CA DOMNUL Chelu indrazneste sa se puna cu semiluna. Domnul Rinciog se rascoala si a inceput sa-l parasca pe domnul Chelu la stapanire. Bineinteles, ca plangerea este oficiala si chiar mai mult este ceruta, ca sa poata sa justifice punerea in discutie a domnului Chelu in sedinta Comitetului Director ilegal completat si sa se justifice schimbarea acestui individ, care se va descoperi dupa aceea, a fost infiltrat fiind un sustinator al domnilui Oprea, se va descoperi ca masina cu care se deplaseaza domnul Oprea la serviciu se intersecteaza la un semafor cu cea a domnului Chelu.

Se pare ca se fac eforturi pentru eliberarea din functie a domnului Chelu. In sprijinul plangerii scrise inaintate de domnul Rinciog domnului presedinte (care abia asteapta sa isi puna rezolutia) se adauga si plangerea unui membru al filialei Satu Mare care nu isi poate recupera banii cheltuiti spre binele filialei, din cauza „ greutatilor si piedicilor” puse de domnul Chelu prin pretentiile sale exagerate. Deci a inceput contraofensiva domnilor care s-au trezit cu cardurile suspendate. Slava domnului, filialele se fac ca nu vad ce s-a intamplat cu banii anilor 2009-2010 si nici nu vor sa stie asa ca domnul Rinciog a vazut in asta un semn ca poate sa scoata iarasi capul si sa incerce sa il schimbe pe cel care cere un dram de legalitate in finantele sindicatului.

Ce cere domnul Rinciog ? Pai nici mai mult nici mai putin decat ca domnul Chelu, sa lase legile deoparte si sa asculte ce spune dansul , sa aprobe descarcarea oricaror deconturi, indiferent de la cine ar veni, chiar si de la „colaboratori” ai sindicatului . Nu este interesant? Mai nou, sindicatul are colaboratori ale caror cheltuieli trebuiesc decontate. Asa ne cere domnul Rinciog. Iar domnul Chelu se opune, desi domnul „plt adj (r) Perianu Traian, om cu o lunga practica in domeniu si care nu poate fi acuzat ca nu stie sa faca un decont.” considera ca e ok . Domnul Rinciog, cel care -asa cum il recomanda vechii prieteni - a mai falimentat o asociatie a militarilor, nu isi poate duce la indeplinire divinul proiect din cauza domnului Chelu si a decis sa se planga la imparatie .

Si ce mai cere domnul Rinciog ? Pai daca nu merge cu schimbatul domnului Chelu ( sustinut de echipa de control ) macar sa se desemneze cineva o alta  "persoana din cadrul Compartimentului financiar contabil care sa indeplineasca, prin fisa postului, rolul de achizitor pentru necesitatile punctului central de lucru si pentru actiunile organizate la nivel central de catre SCMD pentru ca personalul Secretariatului tehnic nu doreste sa fie batjocorit de catre dl. Chelu. "

Pai bine domnul Chelu, e frumos ce faceti, sa nu il lasati pe domnul Rinciog sa mai achizitioneze niste cazane acolo ? Rusinicaaaaaaaaaaaaaaa!. Eu as proopune chiar sa se treaca in fisa postului "ACHIZITOR CAZANE " ca sa nu mai fie dubii.

Din cauza aceluiasi domn Chelu care cere respectarea legalitatii, domnul Dogaru nu isi poate cumpara masina dorita. Mare paguba acest om, ca si intreaga comisie care a verificat finantele sindicatului. Domnul Rinciog, tot insista sa se publice raportul controlului, cu modificarile si completarile Comitetului Director, adica tradus si periat spre binele aceluiasi comitet, sau cum spunea cineva, echipa de schimbat cauciucuri „FIERARII „ . Se prevad lupte mari in cadrul sindicatului, daca a ajuns domnul Rinciog sa trimita plangere scrisa domnului Dogaru.Dar cum spuneam, plangerea a fost facuta la cerere, ca sa justifice mazilirea. A cui ? Pai a celui ce nu ii lasa pe cei din vechea echipa sa faca ce stiu ei mai bine. Vine primavara, vremea gratarelor si domnul Apostol nu  primeste carbuni pe gratis de la rompetrol. Cum care rompetrol ? A, nu v-am spus? Pai stati pe aici , urmeaza fila 4. Pana atunci sa vedem ce facem cu razboiul Rinciog – Chelu. E greu pentru domnul Chelu, de unul singur. Tare greu.

Iata lacramatia domnului Rinciog :
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Secretariatul Tehnic
Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, cod postal 013705
E-mail secretariatscmd@yahoo.com Site http://sindicatulcmd.blogspot.com Telefon : 0725562223, Fax : 0318177371

Nr. 116/23.02.2011
Catre,
1. PRESEDINTELE SCMD

2. COMPARTIMENTUL FINANCIAR CONTABIL AL SCMD
Subiect: Deconturi cheltuieli aferente lunii ianuarie a.c. si stabilirea in sarcina unei persoane din cadrul Compartimentului Financiar Contabil, prin fisa postului, a atributiilor de achizitonare
1. Va prezint alaturat 3 deconturi ale Secretariatului Tehnic pe luna ianuarie a.c., inregistrate la nr. 113, 114 si 115 din 23.02.2011. De peste o luna de zile, documentele justificative ale cheltuielilor fac naveta intre Compartimentul financiar contabil si Secretariatul Tehnic, pe motive puerile (de ex. ca trebuie reasezate documentele, ca trebuie anumite inscrieri pe bonuri sau pe facturile fiscale, etc). De fiecare data cand am prezentat decontul, s-a gasit cate „ceva in neregula”, desi toate au fost intocmite, la rugamintea mea, de catre casier, plt adj (r) Perianu Traian, om cu o lunga practica in domeniu si care nu poate fi acuzat ca nu stie sa faca un decont. Dl. Chelu, neuitandu-se peste documentele prezentate, decalara tutror ca avem de restituit o suma de 799,99 lei, cand din acte rezulta ca trebuie restituita suma de 172,89 lei. Am solicitat sa platesc aceasta suma la casierie dar am fost refuzat, pe motiv ca mai intai trebuie acordul dlui Chelu.


2. Desi domnul presedinte Dogaru a predat personal la Compartimentul financiar un alt decont, aferent tot lunii ianuarie, pe numele dlui Alexandru Oancea, administrator al Primariei Sector 1 si colaborator al SCMD, reprezentand reincarcarea, in regim de urgenta, a 4 cartuse pentru imprimantele aflate in dotarea SCMD (2 tip CANON si 2 tip HP Laser Jet), dl Chelu amana tot de aproape o luna plata sumei de 480 lei, tot pe motive neserioase – ba ca dl. Oancea nu este membru SCMD, ba ca Secretariatul tehnic trebuie sa-i plateasca banii, din avansurile anterioare, etc.


3. In aceste conditii, rog desemnati o persoana din cadrul Compartimentului financiar contabil care sa indeplineasca, prin fisa postului, rolul de achizitor pentru necesitatile punctului central de lucru si pentru actiunile organizate la nivel central de catre SCMD pentru ca personalul Secretariatului tehnic nu doreste sa fie batjocorit de catre dl. Chelu. Anexez alaturat raportul privind cheltuielile estimate pentru manifestarea de la 1 Martie, raport aprobat in sedinta Comitetului Director din 22.02.2010.


COORDONATOR SECRETARIAT SCMD,
Lt. Col. DUMITRU RINCIOG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.