luni, 31 ianuarie 2011

OAMENII DE ONOARE PLEACA IN LOC SA RAMANA

Daomnul colonel Pricopi, presedintele filialei Bacau a SCMD, si-a inaintat demisia din functia de presedinte al filialei. Explicatia gestului  nu lasa nici un dubiu. Din pacate a ales solutia  gresita. Cei care mai au onoare si nu se lasa batjocoriti de cei ce conduc dupa bunul plac, ar trebui sa nu renunte la lupta si sa ramana pentru a pune umarul la schimbarea atat de necesara in sindicat.
Va salut domnule Pricopi, regret iesirea dumneavaostra din randul presedintilor de filiala , dar nu face nimic, va veti intoarce  cand vor fi pleca cei ce v-au determinat plecarea. Poate v-ati grabit, . Mai puteati astepta cateva zile macar. Ce spuneti ?

Iata aici demisia domnului Pricopi:
                                                              D E M I S I E
Subsemnatul col (r) Pricopi Gelu presedintele filialei 1 Bacau a SCMD demisionez din aceasta functie cu incepere din 01.02.2011.

Toate prerogativele vor fi transferate vicepresedintelui filialei d-l cpt c-dor Ibanescu Ion in perioada imediat urmatoare.

Motivatia acestei demisii consta in principal in nerezolvarea asteptarilor cuprinse in problematica ridicata in sedinta Biroului Operativ al filialei 1 Bacau a SCMD, din data de 19.11.2010. Comunicatul difuzat in urma acestei sedinte este atasat la prezenta demisie.

Mentionez ca aceasta hotarare este definitiva si irevocabila.

                                                       C O M U N I C A T


al Filialei 1 Bacau a SCMD privind sedinta Biroului Operativ din data de 19.11. 2010
Luand act de faptul ca in ultimul timp sau amplificat discutiile neprincipiale, privind unele “nereguli” in activitatea unor membrii ai Comitetului Director al SCMD, in activitatea de utilizare cu maxima eficienta a fondurilor banesti, discutii extinse si in teritoriu la filiale, Biroul Operativ al filialei 1 Bacau solicita urgentarea activitatilor de audit intern si prezentarea concluziilor tuturor membrilor de sindicat.

Ne exprimam inca odata atasamentul fata de valorile inscrise in Statutul organizatiei noastre valori definite ca :respectul față de lege, unitatea de acțiune, loialitatea și disciplina sindicală, democrația, solidaritatea oștească,

onoarea și demnitatea militară, exprimarea liberă și respectul opiniilor.

Acum mai mult ca oricand este nevoie de credibilitate, si canalizarea tuturor energiilor pentru a realiza scopul principal al organizatiei noastre si anume, asigurarea respectarii drepturilor fundamentale a cadrelor militare in rezerva si retragere.

Pana la rezolvare legala a faptelor mentionate mai sus filiala noastra isi suspenda principalele activitati( sedinte, plata cotizatiei pe anul 2011, primirea de noi membrii, comunicate si interventii media etc)

La prima adunare generala de analiza si alegeri vom prezenta actul oficial al comisiei de audit intern. Membrii filialei noastre ne semnaleaza faptul ca la aprecierile asupra oportunitatii si ponderii cheltuielilor pe domenii, filialele sa aiba pe viitor un cuvant de spus, iar pentru posturile ce le angajeaza sindicatul sa fie aprobarea prin vot direct a Consiliului National al Reprezentantilor care trebuie sa se reuneasca cel putin bianual.

Deasemenea, se impune ca in noul ROF sa se prevada obligatoriu ca in anul 2011 sa demareze procesul eligibil explicit la toate elementele de structura a sindicatului.

APRECIEM ca in actuala etapa este in continuare necesar ca activitatea juridica sa ramana pe primul plan atat la nivel central cat si la nivel local, acestei activitati sa-i consacram majoritatea resurselor noastre
BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BACAU A SCMD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.