vineri, 14 ianuarie 2011

NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL




Iata un scenariu posibil :

1. Cateva pensii neinsemnate ca numar, sunt trimise prin fiecare oras, ca exemple la cei care au depus cererile de recalculare prin care sa se dovedeasca ca daca au fost copii cuminti, au fost rasplatiti. Asa s-a facut ca unele dintre hartii au fost trimise cu greseli in avantajul pensionarilor, pentru a-i determina sa trimita cererile si sa le calculeze, pentru ca apoi sa le spuna ca a fost o greseala, sa le recalculeze si sa le scada .. si lor.Eu am o astfel de situatie, mi s-au bagat doi ani de cate doua ori adica am doua pensii pe luna in anii 93 si 94. Greseala sau intentie ?
2. Celelalte pensii sunt trimise cu greseli, in asa fel incat sa nu poata fi recalculate si chiar si cei ce ar vrea , sa nu le poata trimite la recalculare pentru ca sunt gresite.

3. Cei care isi trimit cererile in timp si au adeverintele corecte, nu le sunt facute calculele “ din lipsa de personal “

4. Astfel in luna ianuarie, avem urmatoarele situatii:
a) Cei carora li s-au recalculate ( si le-au venit pensiile marite LA TOTI)
b)Cei carora nu li s-a recalculat , pentru ca :
-  au trimis documentele  dar “ din lipsa de personal “ nu li s-a putut calcula in Ianuarie
- nu au putut trimite pentru ca nu au avut situatiile conform realitatii
-  nu au trimis hartiile pentru ca nu au vrut.

5. Ce se intampla ? Toti cei de la punctele 2, 3 si 4 se grabesc cum pot sa isi trimita cererile , pentru ca li s-a promis ca vor intra in prima urgenta ( asa a spus Lupoaica) si poate poate , in luna fe-martie isi vor lua si ei pensiile “aproape intregi” ca cei care “ uite ca au trimis si au primit “

6. La sfarsit toate pensiile vor fi recalculate si ajustate catre 15-17 milioane maxim chiar si ale celor care acuma au luat mai mult, se vor gasi greseli si in actele lor. Ceea ce se urmareste in faza asta este sa ii faca pe oameni sa isi ceara racalcularea si vor reusi sa ii determine, pentru ca altfel vor sta cu pensia injumatatita pana la sfintele calende.

7 Ar fi posibil, ca totusi prin recalculare sa se pastreze niste pensii cat de cat decente , cu 2-4 milioane “ doar “ mai mici decat cele din decembrie dar …. Nu prea cred in aceste sanse.
Rezultatul ? Guvernul va avea o cerere de recalculare conform cifrelor deja avansate care ii va da dreptul sa spuna “ dumneavaostra ati cerut “ asa cum spune si acuma ca “dumneavoastra v-ati semnat cererile de pensionare, nu v-a obligat nimeni sa iesiti la pensie la 41 de ani “

Acesta este un scenariu deloc fantezist, care respecta datele aflate pana acuma in fata si mintea diabolica a lui Basescu .
Indiferent de cat de mult sau putin vor scadea, asta nu face recalcularea mai mult sau mai putin acceptabila, pentru ca faptul in sine este la fel de injust si neconstitutional si nu ar trebui sa ne faca sa renuntam la actiunile juridice sau alte actiuni sindicale. Dar sa ne aparam cu aceeasi tarie si celalelte drepturi calcate in picioare.

Oricum am face tot acolo ajungem dar depinde cu cati bani te vei lupta si pe ce perioada.

Cine e in stare sa lupte mai departe, mergand cu o pensie de 14 -15 milioane, isi poate permite sa nu trimita cerere de recalculare.

 Cine are datorii la banci si alte datorii si nu poate supravietui cu pensia la jumatate, va fi nevoit sa faca cerere si sa spere ca ii va veni o recalculare mai aproape de pensia din decembrie si cat mai repede .

Nici unii nici altii nu trebuie sa renunte la contestatie si dreptul de a da statul in judecata .SANSELE SUNT ACELEASI PENTRU TOTI .

Parerea mea .
PS Sa nu uitam ca -daca ceea ce a afirmat domnul Dogaru este adevarat- noile decizii de pensionare difera de la persoana la persoana ca model, sau date cuprinse, ceea ce face ipoteza de mai sus si mai plauzibila . In mod intentionat au fost facute asa, ca sa poata fi " revizuite " .

10 comentarii:

  1. Pai cine scrie de obicei aici .
    Dar poti sa critici fara teama Puiac, nu-i bai. Esta un punct de vedere , nu o axioma .

    RăspundețiȘtergere
  2. DE Respectarea legii ai auzit? Daca da ,atunci respect-o chiar daca nu-ti convine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim
    de respectarea hotararilor judecatoresti ai auzit ? Daca ada , atunci respecta-le chiar daca nu iti convin

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo-raspuns corect Marine.Poate ar mai fi un pas-lasand juridicul sa actioneze fara prea multe interferente.Si C.D-ul ar trebui pasuit pentru moment in cricarea lui continua.
    Stramb

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le Neacsu,
    Puteti sa ne explicati mai pe intelesul nostru (vis-a-vis de respectarea hotaririlor judecatoresti) care este deosebirea dintre o SUSPENDARE si o ANULARE ? (ma refer la HG 735)

    RăspundețiȘtergere
  6. Stramb
    Nu pot sa las CD -ul pentru ca face greseli dupa greseli si le face in defavoarea mea si a sidnicalistilor . Ce parere ai de declaratia generalului Abraham la Realitatea si dezmintirea lui Dogaru ? Cum sa-i las cand fac numai gafe? Sa-i las sa isi bata joc de mine ?
    Nu intra in variantele pe care sa le pot accepta .

    RăspundețiȘtergere
  7. Consultatiile juridice se platesc . Lingistic era mai simplu .

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.