marți, 5 decembrie 2023

Un’ te duuuci tu „mielule”…

 

Vă mai amintiți cântecul lui Mircea Vintilă? Doamne ce valuri a făcut la apariție, aproape toți românii îl fredonau, era duios, tânguitor, empatic la adresa bieților miei sacrificați nevinovați pentru plăcerea ”ființei supreme”. Nu știu dacă autorul versurilor a folosit acest cântec pentru a pune o simplă  problemă existențială, dacă nu cumva ”mielul” era omul de rând dus la tăiere într-un regim în care alegerile le făceau alții, sau doar o simplă empatie față de soarta mieilor ca vietăți efemere. De obicei Păunescu scria cu bătaie,  așa că înclin să cred că mielul lui era cel care îi fredona cântecele la Cenaclu.

Odată cu schimbarea de regim mieii au crezut că soarta lor se va schimba, dar s-a dovedit că atunci când te-ai născut miel și te lași ”consumat” conștient, fără a schița un gest de împotrivire, chiar dacă vântul își va schimba direcția tu tot la tăiere vei merge. Conștiința apartenenței la o ”specie” inferioară este mai puternică decât orice schimbare, pentru că intră în ADN-ul tău. Așa se face că mieii lui Păunescu au continuat să meargă în turmă, conduși de măgari, în aceeași direcție și în ultimii 35 de ani, chiar dacă ”vântul schimbării” suflase și pentru ei.

Numai că mielul la care mă voi referi eu acuma nu este un ”communis agnus”, sau ”mielul de rând ” ci unul mai deosebit,  îmbrăcat în piele de lup care însă nu este nici miel nici lup, pentru că vântul schimbării i-a mai suflat în pânze, numai lui, și a ales să fie miel în blană de lup în loc să fie ”mioritic” și să apere stâna. Unii ar fi tentați să spună că a fost sau este lup în piele de miel, dar nu e așa, eu cred că a rămas miel intrat în haita lupilor,  iar lupii l-au tolerat pentru că șeful de haită l-a adoptat și protejat.

Ceea ce este de neînțeles pentru mine este de ce și-a acceptat poziția, destinul, de ce a acceptat să între în haită, știind că nu are colți și nici gheare, nici instinct de prădător și,  mai ales, că nu va putea nici să salveze mieii, nici să domesticească lupii, cu atât mai mult cu cât declarase pe persoană fizică faptul că nu va intra în haită, căci  nimic nu este mai onorant decât poziția pe care o avea. Să fi fost amenințat cu tăierea dacă nu acceptă? Nu cred, dar era clar că este adus în haită pentru a da o notă de ”puritate” haitei, căci toată lumea va crede că haita s-a îmblânzit de vreme ce acceptă un mieluț alb în mijlocul ei. Numai că timpul a trecut, mielul și-a făcut datoria, în curând șeful de haită cu ”colți de argint” va preda ștafeta așa că deja lupii au început să își arate colții.

Primul lup a spus deja acum o lună că este imposibil ca mielul să ajungă șef de haită în locul protectorului său, și haita își arată colții. Pe undeva e normal, nu poți accepta, tu lup sadea, să vină un miel să te conducă, pentru că el te va conduce către pășuni inmiresmate nu către stâne și abator, va încerca să te oblige să mânânci iarbă verde, pătrunjel, nu carne macră, cum ai mâncat toată viața.

Un alt lup, din cei fără valoare și forță, care schelălăie la ordinul șefilor, și roade întotdeauna oasele lăsate de șeful de haită, chiar dacă i se oferă un alt os cu carne,  a încercat glumind, dar insinuant și pervers  să îi arate mielului că e vremea să treacă la meniul lui și să îi lase pe ei să își savureze meniul,   fluturându-i pătrunjelul pe la nas.

Oare câți au înțeles mesajul? Mă întreb ce consilieri de imagine are mielul, dacă îl lasă sau poate chiar îndeamnă,  să iasă pe piață cu astfel de javre care au lins osul tuturor șefilor de haită sau de ”familie”iar apoi i-au mușcat de fund, căci la beregată nu au curaj să sară.

Un alt lup, din cei mai mari, mai bătrâni dar cu aceleași apucături, deși tras pe dreapta în urma unor contre cu favorita fostului șef de haită anterior, s-a trezit din somn și îndemnat de niște lupi mai tineri dar din anturajul mielului, cere pe față scoaterea mielului din haită pe motiv că nu e lup, e miel, nu a fost nu este și nu va fi niciodată lup adevărat, nici măcar nu a învățat să urle ca lupii, nu are colți și …mânâncă pătrunjel, nu carne de miel. Trebuie să admit că are dreptate. Eu am fost de la început împotriva intrării mielului în haită și i-am spus că e mai bine să fie un miel veritabil, decât un lup pârât și că își va murdări blana, va prinde miros de lup, chiar dacă nu va mânca carne de miel. Dar,  ”tentația de a fi lup” fost mai puternică decât onoarea de a fi miel. Acuma suportă consecințele, pentru că odată cu plecarea șefului de haită se va duce și protecția sa, chiar dacă unii cred că va fi protejat de protectorii șefului de haită. Aceștia au alte gânduri, l-au folosit pentru că șeful de haită avea nevoie de o imagine și un slujitor fidel, ceea ce mielul a fost. Numai că …mirosul de lup și sîngele din colții celorlalți i-au pătat imaginea. Dar, mielul și-a făcut datoria, mielul poate să cadă.

Și, ciolac peste pupăză, mai sare la gâtul lui și cel cu care a mers mână în mână până acuma, aruncându-i în spinare lipsa unui document pe care cică nu îl găsește în documentele haitei, PNRR parcă îi spune. Deci după ce au belit împreună toți mieii, i-au tuns, muls și jugănit în baza unui ”program bine stabilit” aprobat și verificat de șefii șefului de haită, vine colegul de ospăț și spune că nu găsește documentul, întrebându-se subtil cum au condus până acuma, dar cu trimitere clară la mielul care  a implementat până acuma cerințele documentului. Cu alte cuvinte, de vină este mielul, căci el a semnat și aprobat documentul, care însă, așa cum spuneam eu de acum multe luni, nu are parafa ”ciobanului”, nu este constituțional așa că măsurile luate în numele lui sunt nule de drept. Aici sunt două aspecte de sesizat:

  • Lipsa de reacție a presei pe tema lipsei documentului.Toți s-au făcut că nu bagă de seamă sau au crezut că ”lupul C” glumește. Cum să nu existe documentul? Poate nu a căutat el bine. Nu, nu glumește, documentul nu există. O exista un document ciornă, un proiect, o variantă modificată de nu știu câte ori, dar UN DOCUMENT APROBAT DE PARLAMENT, RATIFICAT, PROMULGAT DE ȘEFUL DE HAITĂ, PUBLICAT ÎN MO, CU NUMELE ”PNRR” NU EXISTĂ. Acesta este adevărul, pe care nici instanța sesizată de un …curios, nu a vrut să îl accepte, așa cum nu vrea să îl recunoască și admită nimeni, pentru că asta ar însemna că toate măsurile luate în numele lui sunt ilegale, neconsttuționale,  toți banii primiți și cheltuiți în numele lui trebuiesc dați înapoi. Vă dați seama ce înseamnă asta? Înseamnă colaps. Înseamnă pușcărie pentru toți cei care au condus turma în ultimii ani. Din cauza asta presa s-a făcut că nu înțelege iar plângăciosul nu a insistat și nici nu a dat detalii.
  • Ce a urmărit plângăciosul prin această…dezvăluire? Bineînțeles să arunce pisica în curtea mielului și să îi arate că ”știe ce a făcut” cu sau fără voie, că există ”mânere” de care să fie prins și azvârlit.

Așadar atât haita proprie cât și celelalte, urmăresc scoaterea mielului din haită, pentru că așa cum spunea ”bătrânul lup”, ”E CLAR CĂ NU E LUP, NU POATE SĂ CONDUCĂ HAITA ÎN PERIOADA ASTA”

Așa că eu, ca simplu miel pe masa lupilor, nu pot decât să mă întreb: ”Un’te duci tu Nelule?” Vine Paștele, moment folosit pentru sacrificarea mieilor. Nu va cânta cocoșul de trei ori…

https://stirileprotv.ro/stiri/politic/rares-bogdan-i-a-dat-lui-nicolae-ciuca-sa-miroase-patrunjel-adevarat-domnu-presedinte-ia-uitati-ce-au-cumparat-video.html

https://epochtimes-romania.com/news/ghinea-dupa-ce-ciolacu-a-acuzat-ca-pnrr-nu-exista-ce-idioti-ne-conduc-putem-afirma-cu-certitudine-ca-marcel-ciolacu-e-un-prost—349199

Un’ te duuuci tu „mielule”…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.