luni, 21 martie 2022

Românii, buni de trimis la moarte?

 

Bâlbe fără scuze

Miercuri seara, undeva după ora 20.00, un MiG 21 LanceR s-a prăbușit în Dobrogea, după pierderea legăturii radio cu baza, undeva între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

Imediat se ia decizia de a fi trimis un elicopter IAR Puma de cautare cu (ni s-a spus)5 oameni la bord. După un simp foarte scurt, la 20.40  aflăm că elicopterul raportase condiții meteo nefavorabile și se pierde legătura radio și cu acesta iar ministrul apararii ne anunță că elicopterul s-a prăbușit și CEI 5 OAMENI AU MURIT.

La 23.20 aflăm că de fapt cei 5 decedați erau 7.

În afară de parcimonia informațiilor legate de misiunea MiG-ului pe o vreme nefavorabilă, care însă pot fi scuzabile având în vedere situația din Ucraina, se pun câteva întrebări legate de misiunea de căutare la care apar multe neclarități  și cineva trebuie să răspundă:

  1. Cine a ordonat misiunea, cu un aparat neechipat pentru condiții meteo nefavorabile?
  2. S-a interesat cineva înainte de darea ordinului de misiune de situația meteo din zona în care se bănuia că a dispărut avionul? Dacă da, de ce a aprobat zborul?
  3. Cine a stabilit mărirea numărului de participanți și de ce nu s-a cunoscut decât la ore bune după plecare, că de fapt au fost 7 oameni  în elicopter și nu 5 ?
  4. Cum s-a putut face o asemenea gafă care de fapt arată că nu există organizare și comunicare între structuri iar participarea la misiune  (ca și în cazul Apuseni)  se stabilește la scara avionului?
  5. S-a cerut sprijinul elicopterelor  Black-Hawk de la Baza Kogălniceanu pentru căutare, având în vedere posibilitățile acestora și dotarea cu sisteme de comunicare și vedere pe timp de noapte superioare?
  6. Dacă da, de ce nu au decolat, dacă nu de ce nu s-a cerut?
  7. Să înțelegem ca acestea apără pe ucrainieni dar nu și pe români ? Păi nu s-a spus că trupele care au venit în România au venit să îi apere pe români, ca parteneri de coaliție ? Au murit românii iar partenerul strategic se uită în altă parte?
  8. Fără a intra în specificul misiunii, îmi pun întrebarea de ce au fost ridicate un MiG și un IAR pe timp de noapte având în vedere condițiile meteo, dacă era neapărat necesară misiunea, și nu un F 16 și eventual apoi un Black-Hawk ?
  9. Ce făceau navele partenerului strategic în timp ce noi ne căutam oamenii?
  10. De ce nu au fost trimise drone să cerceteze zona unde s-a prăbușit MIG-ul?

Incompetență sau  indiferență, lipsă de respect și interes  față de armata română?

Unora, ultimele întrebări li se pot părea exagerate. Cum adică să vină americanii să ne caute dispăruții? Ei au treburi mai importante, au alte sarcini, nu să caute un avion dispărut. Serios? Care ar fi alea? Să își păzească motorina? Sau să socializeze cu tinerele românce și să investigheze cazul Caracal?

În timpul nopții cu pricina și apoi după, fără a sta chiar toată ziua cu ochii pe cer, am încercat să văd și eu ce se întâmplă prin spațiul aerian și ce credeți că am descoperit ?

  1. În noaptea cu pricina nu s-a ridicat niciun Sikorsky prin Deltă să caute MiG-ul sau elicopterul plecat în căutare, deși baza M Kogălniceanu deține astfel de elicoptere.
  2. În zilele următoare, însă, delta a fost asaltată de elicoptere și s-a patrulat în draci exact prin zona în care căzuseră cele două nave românești. De ce ? Ce mai căutau? Cumva aveau aceeași misiune pe care o avea și MiG-ul? Dacă nu, de ce acuma se plimbă prin aceeași zonă iar în noaptea accidentului nu ?
  3. Nu e ciudat că acuma a apărut și o dronă pe mare dar în noaptea cu pricina nimic?

Iată probele :

La ora 21.53 când încă nu se găsise MiG -ul, nu căuta nimeni din aer avionul,
dar între Slobozia și Medgidia se învârtea de nebun un KC2 VOYAGER .
04.03.ora 17.29, marea este supravegeată de o dronă Schiebiel Camcopter S-100
Deci avem….
04.03.2022, ora 20.22 un Black Hawk ” încă mai caută” epava MIG ului, la 48 de ore după incident.

Nu ni s-a spus nimic despre casetele negre, dacă au fost găsite, dacă vom fi anunțați cu cauza prăbușirii celor două nave.

Ni s-a spus că s-a pierdut legătura radio brusc, dar este posibil ca din cei 7 membri ai elicopterului să nu fi sunat nimeni la telefon familia, sau pe cineva cunoscut înainte de prăbușire? POATE NU AU MERS LEGĂTURILE RADIO, DAR NICI INTERNETUL? Și se mai pune problema de ce măicuța de la mănăstire, aflată foarte aproape de locul prăbușirii elicopterului a avut conexiune telefonică, a avut semnal, și a anunțat incidentul, dar niciunul din membrii echipajului nu a transmis nimic? Au primit interdicție  sau au fost trimiși fără telefoane mobile după ce aveam experiența din Apuseni?

Sunt multe întrebări și concluzii care se trag după acest incident, multe măsuri care ar trebui luate, dar mă tem că la fel ca și în celelalte cazuri cunoscute, în afara de decorații, avansări în grad, coroane de flori și regrete eterne,  nu vom vedea nimic.

Și pentru că tot vorbim de avioane, pentru cine e curios să vadă ce mai zboară peste România, mi s-a părut ciudat să văd că în ciuda restricțiilor de tot felul, și a banării, anulării blocării, eliminării activităților culturale, sportive care includeau nume rusești, pentru aceștia viața merge înainte, ”oligarhii ruși” se plimbă  pornind sau sosind din/în Moskova și traversează Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovenia, Ungaria, România, cu direcția Turcia, fie cu avioane turcești, fie cu avioane private, ca în zilele bune.

03.03.2022 , ORA 23, un avionas privat, cu niște ruși amărâți la bord pleacă de la Moskova, prin Skt Petersburg,
via Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia,Polonia, Ungaria, Romania ( toate țări NATO CARE AU IMPUS RESTRICȚII STRICTE OLIGARHILOR), spre Turcia, în risorturi. C-așai în răzbel.

În timpul ăsta Dostoievski este interzis, Balșoi Teatr este oprit să mai dea reprezentații, artiștii ruși nu mai sunt primiți pe scenă, sportivii cu nume rusesc sunt eliminați din concursuri, pentru că, nu e așa, arta, cultura, sportul, sunt apolitice. Ni se spune peste tot că nebunul de Putin este criminal iar Europa este umană, dar unde este umanitatea din noi când în loc să se ia măsuri împotriva statului și a celor vinovați cu adevărat de acest conflict (care între noi fie vorba,  se găsesc și în Est și în Vest) se iau măsuri împotriva oamenilor de rând, nevinovați, care sunt oricum năpăstuiți de regimul în care trăiesc și le mai dăm și noi la cap, să se sature. Blocarea băncilor rusești îi lasă fără mijloace de existență și pe oamenii de rând ruși și pe sportivi și pe artiși care nu au decât vina că sunt ruși. În acest caz, oare nu ne aflăm în fața instigării la ură și exterminarea  unei populații ? Cine dă dreptul mai marilor lumii să ia astfel de măsuri împotriva unor oameni a căror singură vină este că s-au născut în Rusia și au cetățenie rusească? Se dorește aducerea acestora în stare de disperare, doar-doar îl vor îndepărta ei pe Putin, pentru că mai marii Europei și ai Lumii nu își pot permite? Ce facem, flămânzim un popor pentru a scoate castenele noastre din foc, pentru că nu știm decât să întărâtăm popoarele nu să le și ajutăm ? Așa acționează numai lașii,  criminalii. Cine poartă război asimetric?

Apropo de cetățenie, ni se storc lacrimi și suntem îndemnați să ajutăm refugiații ucrainieni care ne bat la graniță. Știu oare cei care plâng pe umerii altora, că de exemplu în timp ce în România sunt primiți zeci de mii de cetățeni de naționalitate ucrainiană, ucrainienii de naționalitate română care lucrează în România sunt chemați la oaste pentru a lupta cu rușii? Probabil sunt și trimiși în prima linie, că și așa sunt prea mulți și dacă s-au născut vorbind românește, măcar să moară pentru Maica Ucraina. Cei de prin Dobrogea pot confirma, dar nu numai de acolo. Au fost chemați și trimiși la oaste din România acești cetățeni. Nu e așa că românii sunt buni să lupte pentru alții? Sper să nu ajungem să fim trimiși să luptăm și românii de cetățenie română, dar după cum se manifestă guvernanții noștri, nu m-ar mira.

Sărmană armată română, rău ai ajuns! 

Românii, buni de trimis la moarte?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.