luni, 7 decembrie 2020

Nea Cer cel apolitic și primii cobai ai lumii

Candidatul apolitic

Credeam că după filmulețul cu Cercel și Star-Treck și proiectul Cercel privind izolarea bătrânilor, odată cu trecerea pe linie moartă a specialistului în boli ”virale”, am scăpat de povești nemuritoare deși cocoașele lui Tătaru ocupaseră locul lăsat gol în plaja sit-comurilor de succes. Acuma nu știu, dar ori românii, mari amatori de manele și ”opere de săpun”  făcătoare de clăbuci,  au cerut televiziunilor să revină cu alte seriale umoristice, ori a fost un ordin de campanie, nu știu, dar Antena3, pe care nu mai călcasem de ceva timp a scos pe piață un promo de senzație. Să își fi schimbat renumita agenție de știri profilul și să fi trecut pe producția de seriale de comedie ”reality”?  Tot posibilul, dar nu am văzut nici un breaking-news pe tema asta. E devărat că renumitul post tv mai prezentase de-a lungul timpului unele emisiuni cu umor involuntar de-a dreptul  spumoase,  dar văd că tind să devină deja regulă. Nu mai știu cine e promotorul, producătorul ultimei emisiuni, dar a avut în distribuție actori de renume mondial.

Rolul principal l-a avut fără îndoială Cer cel Faimos devenit Cer cel apolitic. Subiectul emisiunii îl constituia bineînțeles pandemia și măsurile luate de actuala guvernare. Domnul Cercel spunea că el a propus încă de acum 7 luni măsuri care ar fi scăpat țara de virus, dar nu a fost ascultat. Am dat ceasul  în urmă cu 7 luni și am ajuns exact în epoca Star Treck, când reputatul  humorist ne spunea că acest virus a apărut pe pământ înainte de apariția vieții, că Wuhan este un punct mic mic pe harta Chinei și șansele ca virusul să ajungă în România sunt .. de tot râsul, și că alcoholul nu ajută cu nimic la dezinfecție. Să orbești și alta nu. Ei bine, astăzi cunoscutul epidemiolog a mai fost autorul unei afirmații care riscă să declanșeze o nouă epidemie în România, una de râs. Acuma nu știu în ce calitate a vorbit domnul Cercel, știut fiind că dânsul are mai multe calificări și calități, ultima confirmată fiind aceea de candidat PSD la un loc în Senatul României. După ce a prezentat el eșecul ”guvernului Lukovid”, domnul Cercel revenit în AGORA pe alți cai, încearcă să ne convingă că el are soluția. Pentru cei care au uitat de ”proiectul Cercel”,căzut cu succes exact acum 7 luni, în aprilie 2020 odată cu Statuia pe care și- o  comandase  pe când era în tandrețuri cu Tătaru, voi  posta câteva din creațiile tragi-comice ale candidatului , pe vremea aia epidemiolog:  

  „Persoanele peste 65 de ani: Izolare la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituționalizată)

    „Grupa de vârstă 40-65 de ani: Primesc automat o adeverință de lucru cu programul de lucru inscripționat”

  „Pentru cei de peste 65 de ani – ținuți SINGURI/CU PERSOANE DE ACEEAȘI VÂRSTĂ, IZOLATE LA FEL în aceeași casă – indiferent cum se cheamă conceptul ”casă” – propria locuință, locuință de vară, apartament închiriat etc., respectiv dacă nu au unde – instituționalizați prin rechiziționare de hoteluri, etc.”

 „Pentru cei din grupa de vârstă 40-65 de ani: Izolare totală acolo unde este posibil.”

„Între timp: nu se mai circulă pe stradă necontrolat”

 „Pași de efectuat

Constituirea GUVERNULUI Anti-Pandemie

        Guv anti-Pandemie va fi format din câte un membru cu funcții de conducere – specialist – din fiecare minister actual.

        Toate deciziile pe minister se iau si se execută în aceiași zi”

„Atribuțiile fiecărui minister: Preia comanda serviciilor cheie:

        Energie electrică

        Apă

        Canal

        Salubrizare

        Aprovizionare cu alimente și materiale de igienă personală

        Etc – servicii esențiale”

„Ce are tara de făcut?

    Toți cetățenii fără locuri de muncă active trebuie să stea acasa 8-10 săptămâni.

    Toți ceilalți cetățeni – fac curat în case.

    Guvernul va sigura tot – după principiul ”Fiecăruia după nevoi”.

 „Market-urile vor pune la dispoziție produsele alimentare de bază sub forma de pachete tip, pachete calculate de specialiști. Toate mărfurile din depozite – se rechiziționează și se transformă în pachete de suport.”

E de râs și nu prea. Pe lângă aceste măsuri pe care de fapt nu Cercel le intenționa, el executase un proiect la ordin guvernamental, care a răsuflat înainte de a veni momentul anunțului oficial, căci situația ”epidemiologică” nu fusese fezandată, pregătită  ca acuma, așa că oamenii s-au ofuscat iar Cercel a plătit oalele sparte. Supărat că a trebuit să iasă din ”celula de criză” pentru că a fost găsit țap ispășitor, domnul Cercel a trecut în ”salvarea” PSD și acuma trece cu semnalele luminoase și acustice pornite, prin studiourile TV prietene. Ne spune domnul candidat că ”românii ar trebui să poarte masca pe tot timpul zilei” și sunt convins că se referă la ziua măsurată la 24 de ore, căci nu a specificat pe timpul zilei de lucru. Deci dacă ar fi după el, am și dormi cu masca pe figură și probabil ar lua și măsuri de verificare a modului în care românii dorm. Dar bomboana pe colivă, sau momentul de explozie al declarațiilor candidatului Cercel, l-a constituit momentul în care a anunțat că ” eu spun asta ca specialist, pe mine nu mă interesează politica!” Vă spun sincer, m-am umplut de râs pe piept, am pătat cămașa. Așa ceva ține de marii maeștri ai comediei. Magistral maestre Cercel! Adică în plină campanie electorală, un candidat al unui partid, vine în studio, mătură pe jos cu politica guvernului, spunând că acesta este practic impotent și inutil ( nu zic că nu ar fi așa) căci singurele măsuri care se pot lua și sunt efective sunt cele luate de fiecare individ, că salvarea nu stă în măsurile luate de guvern ci în cele pe care fiecare individ- indiferent cine ar guverna- le poate lua, ducând  astfel la concluzia  că GUVERNUL ESTE INUTIL ÎN ACTUALA SITUAȚIE, dar EL NU FACE POLITICĂ. Bineînțeles, nici domnul Cercel, nici postul pe care evolua nu face politică, nu știu că suntem în campanie electorală, nici nu au auzit de usturoi. Asta ca să nu spun că încă de acum 7 luni, se bănuia că deja celebrul plan Cercel a fost ”devoalat”  cu știrea autorului, ca să testeze reacția românilor, iar în funcție de urmări să se meargă până la sacrificarea pionului Cercel și salvarea sau chiar aducerea în față  a ”salvatorului” Iohannis care a fost ”oripilat” și ”s-a opus categoric” unor asemenea măsuri care aminteau de vestitele lagăre de exterminare știm noi ale cui. Bă ești prost?

Și acuma, ca în orice producție,  trebuie să spun că în film au mai evoluat și alți actori de renume,  cel mai cunoscut fiind Mircea Diaconu, cunoscut din filmul ”Băneasa” din Decembrie 89, o altă conștiință care nu face politică, fost parlamentar PNL, care a candidat însă ”independent” susținut de ALDE și Pro România la Parlamentul European.. Trebuia urmărită reacția , sau mimica feței domnului Diaconu când vorbea domnul Cercel. Pentru cine nu a văzut emisiunea și vrea să îi vadă reacția, recomand vizionarea imaginilor din ”Filantropica”, momentul în care era la tv, bătut, bandajat, nevinovat, vai de el,  și cineva îi spunea că e un farseur. Aceeași mimică o avea și acuma. Da domnule, pentru un  mare actor, un rol odată jucat, nu se uită niciodată.

A mai jucat în filmul acesta, o cunoscută doamnă doctor, abonată a studioului A3, care probabil netrăind în România  și dorind să afle care este situația, l-a întrebat pe domnul Cercel dacă în România a fost declarată oficial Pandemia, iar domnul Cercel a răspuns că nu, că în România nu a fost declarată nici epidemia, nici pandemia. Doamneee, să fi văzut fața doamnei doctor, ce ochi mari a făcut când a primit această veste. Credeam că o să fie chemat un oculist, că îi ieșiseră ochii din cap de mirare. Noroc că era deja un oculist în studio. A mai întrebat doamna doctor, cu aceeași sete de cunoaștere, ce înseamnă asta, adică ce efecte are acest fapt. Pișicheră doamna doctor, voia să îl aducă pe domnul Cercel pe un teren minat, adică să declare sau să admită că toate măsurile luate, mai ales starea de urgență, au fost practic ILEGALE, pentru că declararea unei astfel de stări se face numai în anumite condiții, printre care și declararea epidemiei, epidemie care totuși nu a existat juridic. Dar domnul Cercel nu a căzut în plasă, el știa că dacă afirmă așa ceva se autodenunță, pentru că a făcut parte din grupul de lucru care a instituit acea stare de urgență, așa că a lăsat întrebarea în coadă de pește.

Au mai jucat în film câțiva ”studenți” la IATC, care promit să devină mai actori, dar deocamdată fac figurație prin studiouri.

Cobaii

Și pentru că tot suntem la capitolul filme, vă recomand să mai urmăriți și unele realizări, nu neapărat consacrate sau aparținând ”marilor studiouri” ci filme ale unor pasionați de adevăr și realități reale. Unul de ele-de exemplu- tratează subiectul  actelor și faptelor de vitejie ale firmei care tocmai a făcut niște contracte de miliarde de Euro cu un vaccin anti Covid, vaccin însă netestat pe oameni, din câte se zvonește, vaccin care are efecte despre care nu se știe nimic, dar este băgat pe gât fraierilor care au abonament la banii europeni dacă se lasă întinși pe masă și testați spre binele omenirii. Ca urmare România deja a stabilit o strategie a vaccinării, și astfel, românul, cobaiul mondial pornind de la aplicarea celebrul ”Codex Alimentarius” testat prima oară în Europa, dacă nu și în lume, de români încă din 2011, continuând cu experimentele politic0-socale gen Târgu Mureș, culminând cu cele electorale de la alegerile de acum 4 ani dar și cele din anul acesta. România  începând de fapt din decembrie 89 (precursonul, sau testerul  revoluției portocalii din Ucraina și a primăverilor arabe), a devenit oficial, cobaiul preferat al marilor sforari euro-atlantici, pe spinarea românilor testându-se toate teoriile politice, sociale, juridice (să nu uităm experimental Kovesi), electorale (proaspeții înstelați STS știu de ce ), medico-sanitare, militare ( România a arătat lumii cum se ocupă o țară și se umple de baze militare străine fără a se trage un cartuș, sau cum se distruge o industrie militară fără să vadă nimeni), educaționale ( din țara cu cel mai ridicat indicativ mediu  IQ, în 30 de ani am devenit analfabeți instituțional)  și mai știu eu de ce natură.

Să mai spună cineva că România e pe ultimul loc în lume. Nu domnilor, suntem primii, primii cobai ai lumii.

Intrați pe linkul de mai jos, ca să vedeți cine e Pfizer, producătorul vaccinului salvator, cu ce se ocupă, cea făcut în Africa.

https://www.facebook.com/sava.cezar/videos/2685459291715322

https://www.mediafax.ro/gandurile-lui-cristoiu/ion-cristoiu-halucinatiile-lui-adrian-streinu-cercel-pur-si-simplu-un-balon-de-incercare-19085806

 

Nea Cer cel apolitic și primii cobai ai lumii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.