sâmbătă, 7 decembrie 2019

Un comunicat pervers


În data de 05.12.2019, MApN a dat un comunicat  privind o întâlnire între ”conducerea Direcție pentru Relația cu Parlamentul ” și reprezentanții unor  sociații ale militarilor, nominalizate mai jos :
”Nr. 258 / 05.12.2019
ÎNTÂLNIRE LA MAPN CU STRUCTURILE ASOCIATIVE
Conducerea Direcției pentru relația cu Parlamentul s-a întâlnit miercuri, 4 decembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu reprezentanți ai structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere, respectiv Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Fundația „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință”, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Militarilor Participanți în Teatrele de Operații, Asociația Diplomaților Militari în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Asociația Tradiția Militară, Asociația ROMIL, Asociația Cadrelor Militare Femei în Rezervă și în Retragere „Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu”, Asociația Militarilor Veterani cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „General Roland Pîrlogeanu”, Liga Aeriană și Liga Militarilor Profesioniști.
Discuțiile au vizat teme de interes, precum demersurile necesare creării unei rezerve militare robuste, susținerea de către Ministerul Apărării Naționale a propunerilor de modificare a Legii nr. 215/2016 privind ceremonialele militare, stadiul elaborării proiectului Planului de măsuri privind activităţile ce se vor organiza şi desfăşura de către Ministerul Apărării Naţionale pentru îmbunătățirea cooperării cu structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă/retragere/veterani de război, pe anul 2020.
De asemenea, au fost aduse în discuție modalități prin care instituția militară poate susține proiectul AMPTO „SERVIM PATRIA” – realizarea reconversiei profesionale și incluziune socială, sistem integrat de orientare, consiliere în antreprenoriat pentru personalul militar/civil disponibilizat/pensionat, precum și pentru membrii familiilor militarilor/veteranilor.
Totodată, au fost evidențiate aspectele ce privesc susținerea în Parlament, de către Ministerul Apărării Naționale, a inițiativelor legislative referitoare la drepturile militarilor în rezervă și în retragere, posibilitatea creării cadrului legal prin care asociațiile de reconstituire istorico-militară militară să poată fi sprijinite cu echipament și tehnică militară istorice, precum și invitarea acestora la activitățile organizate de către instituția militară.
Conducerea Direcției pentru relaţia cu Parlamentul a informat participanții atât cu privire la modalitatea în care au fost respectate criteriile de acordare a distincțiilor pentru personalul structurilor asociative, cât și despre stadiul proiectului de ordin de modificare și completare a Ordinului ministrului apărării naţionale nr.M161/2018 pentru stabilirea criteriilor de sprijinire a asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, cu reprezentare la nivel naţional, care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naţionale.
La finalul întrunirii, reprezentanții structurilor asociative ale pensionarilor militari au primit asigurări că pot conta pe sprijinul instituției militare pentru identificarea de soluții în problemele semnalate. Totodată, șeful Direcției pentru relația cu Parlamentul a reiterat disponibilitatea instituției militare pentru continuarea dialogului pe teme de interes comun.
Biroul presă/MApN”
Citind comunicatul îmi pun cțteva întrebări:
  1. Cine anume din conducerea respective direcții a participat și cine și pentru care scop a inițiat această întâlnire;
  2. Cine a stabilit ordinea de zi și care a fost aceasta. Comunicatul ne spune câte ceva despre o parte din subiectele discutate, ținând  însă sub tăcere alte subiecte discutate. De ce ? ;
  3. Dacă întâlnirea a avut loc între reprezentanții asociațiilor și conducerea respectivei direcții ce au căutat la întâlnire șeful Direcției General Financiar  Contabile  și Directoarea CPS?Dar Șeful Direcției Generale Management Resurse Umane?  Fac aceste personaje  și funcții parte din Direcția pentru Relația cu Parlamentul? Se subordonează  domnul general Lungulescu domnului colonel Toma? Au fost invitați ? De cine și cu ce scop? Și ce subiecte au dezbătut?
  4. De ce comunicatul nu a menționat toate persoanele participante, mă refer la cele din partea MApN  și subiectele discutate?
  5. De ce în comunicat nu se pomenește nimic despre discutarea proiectului privind pensiile militare, început pe data de 14.11.2019 ? De ce nu s-a spus că domnul Jianu a venit din nou cu alt proiect, de fapt alte 2 proiecte  diferite total față de ceea ce se convenise în August dar și în data de 14 în prezența ministrului Ciucă? Așa au primit ordin de la domnul ministru? Mă îndoiesc.  
  6. De ce nu s-a dat un comunicat comun, agreat de ambele părți? Data trecută, după întâlnirile din datele de 14 și 15 noiembrie, domnul general Băhnăreanu a decis cu de la sine putere să nu dea nici un comunicat și să nu informeze pe nimeni cu privire la discuțiile purtate, pe motiv că ” nu s-a convenit să se dea un comunicat” dar nici nu se spusese că trebuie ținut secret. De data asta, liderii asociațiilor, probabil la aceleași indicații, au tăcut din nou și iată că conducerea Direcției pentru Relația cu Parlamentul le-a tras clapa, au dat ei un comunicat în care au spus do ace le-a convenit în așa fel încât partenerii de discuții să cadă pe locul doi.
  7. De ce nu au dat un comunicat sau măcar o informare în care măcar ei să prezinte corect și integral subiectele discutate și concluziile , eventual pașii următori? Le e frică, le e  rușine să spună că practic sunt prostiți de colegii activi și au ajuns într-un impas din care nu știu cum să iasă?
Așa cum a fost dat, trunchiat și neprezentând ca subiect discutat și proiectul de lege privind pensiile militare, comunicatul face din liderii de asociații niște simpli spectatori care fac jocul guleraților, niște păpuși care în schimbul acceptării lor pe poarta ministerului din când în când, a primirii unor grade sau decorații,  fac jocul celor care își bat joc de pensiile militare de 5 ani. Să fie toți așa? Nu știu,  dar știu că unii dintre ei cam așa sunt. Doamne, ce găunos sună: ” ”susținerea în Parlament, de către Ministerul Apărării Naționale, a inițiativelor legislative referitoare la drepturile militarilor în rezervă și în retragere, posibilitatea creării cadrului legal prin care asociațiile de reconstituire istorico-militară militară să poată fi sprijinite cu echipament și tehnică militară istorice, precum și invitarea acestora la activitățile organizate de către instituția militară.”
Ce sunt alea ”asociații de reconstrucție istorico-militară militară?” Bă ești prost? Auzi ”invitarea acestora la activități organizate de către instituția militară”. Adică invitarea liderilor cuminți la o cafă, o măslină, o scobitoare…. Trebuie să recunosc, acest comunicat își bate joc de liderii asociațiilor și îi discreditează complet, cu sau fără voia și știința lor. Iar ei tac, ca și când nu despre ei e vorba.
Se pare că oricine ar veni la conducerea ministerului soarta pensionarilor militari nu se stabilește de acesta, ci de.....
Continurea pe Cuiul Catarii 

Un comunicat pervers

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.