miercuri, 3 iulie 2019

Olguța pricepe greu și uită repede


Vă mai amintiți când Dragnea promitea să repare nedreptățile din pensiile militare așa cum cică făcuse cu cele civile ? Vă mai amintiți că se întâlnise cu un grup de militari și dăduse ordin Olguței Vasilescu  să ia taurul de coarne și să găsească, împreună cu Teodorovici, modalități de a reacorda pensionarilor militari o parte din drepturile furate tot de ei?
Vă mai amintiți că în loc să repare ce au stricat ea propunea indexarea progresivă  pretinzând că așa  vor face dreptate militarilor reducând pensiile peste 10000 de lei, spunând că în felul acesta lovește în capra magistraților?
Vă amintiți că  Dragnea promisese inițial că vor face asta în cel mai scurt timp, până la alegeri, pentru ca apoi să spună că e nevoie de mai mult timp ca să facă o treabă serioasă, nu cârpeală?
Nu era prima oară când PSD-ul promitea, apoi amâna pretinzând că nu vrea să facă cârpeli. Cârpaciul Dușa știe de ce.
Ei bine, ieri, 26.06.2019, Olguța și-a arătat iarăși culoarea feței, aceeași cu a părului, adică și-a dat cu aramă pe față.
Cu Legea pe Constituție călcând
In Camera Deputaților s-a dezbătut legea pensiilor, cea prin care cetățeanul este făcut sclavul și prostul patronilor. Noua lege prevede că dacă angajatorul nu plătește CAS –ul angajatului (conform art. 35-1), angajatul, care nu are nici o posibilitate nici să verifice și nici să îl forțeze pe acesta să îi plătească contribuția, nu primește pensia pentru perioada în care angajatorul nu i-a plătit contribuția, deși nu e vina lui și nici nu putea urmări acest lucru( art 179-2). Așa consideră ei că ajută pe bietul român. Deci, liber la țepe, angajatorii pot să își țepuiască angajații la greu, aceștia vor afla doar atunci când își vor face dosarul de pensionare și vor afla că NU AU CONTRIBUIT, DECI NU PRIMESC PENSIE. Iar această prevedere este conținută în lege deși se cunosc și acum cazuri similare iar angajatorul este merci bine nepedepsit pentru că legea nu prevede nici o măsură împotriva acestuia. Cine sunt angajatorii din România? În cele mai multe cazuri, firmele clientelare cu care liderii de partid, politicienii își rotunjesc averile din banii acelorași sclavi.
Să mai amintesc și faptul că legea, deși declarată neconstituțională de către CCR și respinsă  de Senat la revizuire,  a fost totuși aprobată în Camera Deputaților fără nici un vot împotrivă, deci pretinsa Opoziție s-a făcut că opozește?  Cum e posibil să nu fie nimeni împotriva unei legi declarate neconstituțională de către CCR, și care fusese respinsă de cealaltă cameră? În politică, e ca în justiție:o instanță dă pedeapsa maximă, ceealaltă achită pentru că în ambele părți ajung de cele mai multe ori, numai profitori și corupți. Așa spun și ei, unii despre alții, dar de înțeles se înțeleg de minune.  De aia se iubesc ei așa de mult și își măresc salariile și pensiile la fiecare 6 luni, pentru că se înțeleg și aplică aceleași metode având un profund dispreț față de sclavul român.
Brăiloiu faultat
O altă lege discutată ieri în Camera decizională a fost proiectul domnului deputat Brăiloiu, privind modificarea legii pensiilor militare, prin care domnia sa considera că militarii trebuie ținuți la șmotru până cade samaru sau crapă măgaru. Dacă vă amintiți, la lucrul în comisii la Camera Deputaților participaseră și reprezentanții unor asociații ale rezerviștilor, care solicitaseră respingerea proiectului. Comisiile pentru Muncă și Apărare au dat aviz negativ. Ei bine, azi plenul a ținut cont de avizul comisiilor și a respins proiectul. Poate așa vor învăța și  scumpii noștri parlamentari că în domeniul Apărării, proiectele de lege se inițiază sau eventual avizează de către ministerele de resort, conform art 5 din legea 346/2006, nu de deputați cu porecle de arme automate sau auto iar în probleme de pensii militare, conform legii 223, articolul 2, au dreptul să se bage doar instituțiile care au în subordine personal din Sistemul Național de Apărare, nu toate roșcatele specializate în limbi străine.
Probabil din cauza acestei respingeri a fost așa de pornită Olguța ot Craiova, de luase foc și ea și părul ei și făcea spume reproșând unor deputați că se leagă doar de pensiile primarilor ridicate și ele astăzi la rang de pensii speciale, dar nu și de ale militarilor. Oare când o învăța filolguța noastră că pensiile militarilor sunt pensii militare, ocupaționale, nu pensii speciale? E chiar așa greu de priceput? Îmi făcuse impresia că e fată isteață.  Limba asta românească nu prea o înțelege domnia ei, deși a absolvit limbile,  cred că mai trebuie să facă o facultate. Hai, că nu e greu.
Un lucru nu mă dumiresc eu, și anume în ce calitate se proptește Olguța, că nu mai e nici ministru, nici purtător de vorbe impus de finu, nici primar, e un parlamentar cu număru poate chiar printre cei 200 care nu trebuiau să mai fie, conform referendumului. Prin armată se spunea despre cel care participa la acțiuni dar nu se băga să facă nimic, că aplică politica … se știe. Doamna Olguța vrea să arate și prin ceea ce face, nu doar prin ceea ce spune, că e împotriva armatei, că ea se bagă, dar nu participă.
Pensii ca primarii
Tot astăzi, guvernul  Veorica  a mai dat o ordonanță de urgență, privind codul administrativ cică, prin care creează o nouă categorie de pensii speciale, cele ale aleșilor locali, primari, șefi de consilii, etc. Aceștia au dreptul să cumuleze aceste pensii cu orice alte venituri sau pensii, deși există o lege a pensiilor care spune că nici un român nu poate obține două pensii, că toți sunt obligați să opteze pentru una, dacă are dreptul la mai multe. Dar nu, domnii primari, nu sunt români, ei sunt extratereștri. Și pentru că economia duduie și bugetul dă pe dinafară, în timp ce Olguța blochează pensiile militarilor , așa la ambiție promițând că vor ajunge profesorii universitari să aibă pensii de 800 de lei în timp ce ale militarilor vor stagna la 35 pentru că așa vrea mușchii ei, pentru noii pensionari speciali, se acordă aceste favoruri retroactiv, adică și pentru cei care au fost primari încă din 92. Trăiască primarii, că cu ei se câștigă alegerile și în partid, și la  locale.
Olguța pricepe greu și uită repede

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.