duminică, 28 iulie 2019

Oferte,promisiuni, pomeni, sinecuri




Se apropie alegerile, partidele nu știu bine pe cine scot în față la luptă, pe Stroe Buzescu sau ies cu ”domnitorul”, pentru că lupta va fi grea și fiecare vrea să știe mai întâi care va fi adversarul, ca în funcție de el să își aleagă ”luptătorul”, pentru că dacă adversarul este luptător cu sabia iar ei îl trimit la luptă pe Marcu, ce poate face Marcu, în lupta de aproape? Cred eu că până la urmă se vor mirosi în ciorapi, că de luptă dreaptă nu a fost niciodată  vorba în alegerile românilor, mereu au ales alții iar noi ne-am înclinat, supuși de meserie.
Viorica face apel la încălcarea legii
Viorica, muta lu Liviu, cea care nici la conferințele de presă ale guvernului nu deschidea gura dacă nu îi dădea voie Livuț, a devenit mare strateg, ba am auzit pe unii anal iști de renume că ar avea o mână mai grea ca a tătucului ei, a început să informeze prin dezinformare și să construiască prin dărâmare. Nu e singura, la fel face și Firea, e concurs între ele. Dar, doamna premier a decis să extindă plaja de influență și să își mărească armata, a decis să apeleze la ”oastea cea mare”. Dacă Iohannis contează pe lefegii din oastea” Rezist”, călită în bătălii politice, mică, dar șmecherită și dibace,  Viorica a decis să ceară sprijinul ”partenerilor sociali”, adică mai bine spus a celor care depind de finanțarea guvernului, incluzând aici sindicatele. Crede ea că e o pâine de mâncat aici. Păi, da, dacă ținem cont că BNS este supus guvernului, că oameni din marea structură sindicală duceau prin cumul funcții și în sindicat și la ministerul muncii ca secretari de stat, e normal să contezi pe ei. E treaba ei ce crede, dar eu nu înțeleg cum de nu a auzit doamna Viorica de art 2 din Legea 62/2011 care spune cu subiect și predicat că SINDICATELE  sunt independente față de orice autoritate publică și că NU AU VOIE SĂ DESFĂȘOARE ACTIVITĂȚI POLITICE. Păi ceea ce a cerut și vrea doamna Viorica, adică sprijinul sindicatelor în lupta electorală, este o încălcare flagrantă a legii și se poate susține cu succes în instanță ca încălcarea a respectivului articol, prin instigare la încălcarea independenței sindicatelor și formarea unui grup infracțional în vederea obținerii unor avantaje. Dar hai să zicem că ea nu vede, că e orbită de putere, dar nici cei care apără și aplică legea nu văd? Am auzit că domnii din  cartelul Alfa au anunțat că exclud o colaborare cu Viorica. Dar domnul Hossu nu a uitat să amintească doamnei Viorica ce îl împiedică să se supună și amintește de promisiunile bugetare făcute sindicaliștilor,adică, mai explicit, ”dacă ne mai dai ceva, suntem dispuși să negociem”.  Eu aș vrea să văd care va fi liderul sindical care va face plângere penală împotriva Vioricăi, pentru acest apel ”de suflet”. Pot pune pariu că nici unul.
Sinecuri pentru ONG-uri
Și ce credeți? Viorica nu vrea să ademenească numai sindicaliștii, ea oferă sinecuri și ONG-urilor, de fapt liderilor acestora, pe care vrea să ”îi consulte” pe diverse proiecte de interes național, culmea, tocmai acum când mai are oțâră și trece pe tușă, că la început de mandat, nu a avut nevoie, partidul și guvernul  știau ce au  de făcut  cât să fure, de unde și ce să facă cu banii. Acum însă, Viorica s-a gândit să înființeze un Colegiu pentru Consultarea asociațiilor, a ”societății civile” la care să aducă 40 de lideri de seamă, adunați și selecționați din diferite domenii de activitate, selectați cu atenție de ministere, lideri pe care să îi aburească și dedulcească la sinecuri și care să îi asigure dacă nu voturile, măcar liniștea, adică să nu se pună contra. O asemenea invitație a sosit și la asociațiile militarilor, prin MApN, care va face selecția. Încercați să vă închipuiți din cele peste 80de asociații, MApN trebuie să aleagă un reprezentant care să facă parte din comitetul care se va înființa la SGG. Pe cine credeți că va selecționa Leș, și pe ce criterii? Ghiocel taică, ghiocel. Asta ca să nu mai spun cum se vor bate șefii de asociații între ei pentru această funcție de reprezentare la nivelul guvernului, că nu erau și așa suficient de dezbinați. Manevră mare domnule, iar botaniștii pun botul.  Iată oferta:

Leș plusează
Pe lângă oferta făcută de guvern, Leș, cel care promite că rezolvă și el problemele pensionarilor și inechitățile din pensiile militare, ca și Oprea, ca și Dușa, ca și Țuțuianu, ca și Fifor, ca și Androneasca, ca și Dragnea, ca și Olguța și ca și toți cei care ne-au lovit și ne vor mai lovi, face și el o ofertă. S-a gândit el mult și a realizat că trebuie să-i îmbrace pe cei goi și a scos pe tarabă  o normă de echipare a rezerviștilor, prin care militarii rezerviști, pensionari, care vor să se fălească cu uniforma dar nu îi mai încape sau nu o mai au pe cea de activ, au șansa să arate lumii cine sunt ei. Și iaca așa, contra cost,conform informației transmise către asociații, dar gratuit conform notei din subsolul anexei,  cu cereri care trebuie aprobate și care s-ar putea să fie aprobate post-mortem, pensionarii sunt îmbiați să se scalde în noile uniforme care oricum se vor schimba curând, că domnul Ciucu așteaptă. Interesante condițiile care trebuie îndeplinite ca să poți beneficia de această ținută. Scrie acolo în notele de la subsol că pentru a avea dreptul ,trebuie să ai cel puțin 8 ani de la trecerea în rezervă. Păi ia să facem socoteala, un militar iese la pensie la 55 de ani, și cu 8, face exact 63 de ani, deci când face vârsta de pensionare ca civil. Cu alte cuvinte,  deși ieșim la pensie mai devreme, avem drepturi numai când ne pensionăm și civil. Al doilea aspect, această ținută nu mai este a rezervistului, pentru că la 63 de ani ești în retragere, deci o primești doar așa ca să ai cu ce să te îngropi, dacă încă mai iubești haina militară, după 8 ani de batjocură ca pensionar. Deci acordarea acestui  drept este pur și simplu la mișto. Intenția e buna, punerea în aplicare însă,  la ștolvers.
Tot la ștolvers a cerut domnul Leș și .. proiectele de OUG pe care să le studieze și apoi promoveze el pentru reglementarea problemelor militarilor. Dacă ar fi fost cu adevărat interesat ar fi dat ordin consilierilor juridici și membrilor comisiei de rezolvare a contestațiilor să accepte solicitările celor care au depus contestații pe decizii și uite așa, apoi s-ar fi format o practică unitară și CSP ar fi aplicat recalculările și actualizările așa cum cere L223 și cum ar fi stabilit instanțele. Dar nu, domnul Leș promite una, iar subordonații îi execută alte ordine, contrare promisiunilor. Cine e prostul aici ?
Întrebare: CUM DE S-AU GÂNDIT GUVERNANȚII ȘI MINIȘTRII NOȘTRI LA ACESTE OFERTE, TOCMAI ACUM ?
Dar nu-i nimic, Alioșa nu răcește, Alioșa se călește. Abia aștept să vină alegerile următoare după prezidențiale , să văd ce ne mai promit partidele politice. Cred că aceleași lucruri .. din campanie în campanie, din primăvară până-n toamnă
Oferte,promisiuni, pomeni, sinecuri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.