miercuri, 15 mai 2019

UE, noua religie


”Regilia e-o frază, de dânșii inventată,
Ca cu a ei putere, să te aplece-n jug”-Mihai Eminescu
Doi romani, au tratat și au pătruns în esența religiei în țara noastră, Mircea Eliade și Mihai Eminescu. Din cei doi, Eminescu a sintetizat în două versuri viziunea lui în ceea ce privește scopul religiei. Celălalt a trebuit să scrie o istorie a religiilor ca să își explice, ca să dezvăluie modul în care vedea el materia, spiritul și pe Dumnezeu, altfel decât ceilalți. Și unul și altul au fost acceptați de unii, negați de alții, dar recunoscuți ca luminate minți ale vremii.
Și deși, în religie, ca și în politică, în dragoste și în războaie nimic nu pare să fi apărut nou sub soare de la Machiavelli, Kamasutra, Sun Tzu și Biblie, uite că a apărut o nouă religie, Uniunea Europeană cu ale ei biblii euro-atlantice.
Ca orice religie, și aceasta are un ”Demiurg” necunoscut, adică bănuit, simțit, temut, bănuit a avea față umană, dar de fapt fără chip ale cărui dogme le primim prin ”propăvăduitori”care proclamă binefacerile supunerii, sărăciei materiale și spirituale dar se lăfăie în catedrale poleite în aur și averi nemăsurate.
Ca orice religie, și aceasta are ”sfinți” care umblă cu cercul, chiar dacă nu deasupra capului, pretinzându-se dătători de legi, pretinzând că vorbesc în numele LUI și cerând supunere oarbă.
Ca orice religie, și popii noii religii se îmbracă în haine cu firet aurit, se însoțesc între ei sau cu ”fecioare” în care nu e bine să dai cu pietre, circulă cu mașini scumpe, sunt apărați de slujitori fanatici și cer donații și bani la cutia milei, pentru salvarea sufletului.
Ca orice religie, și aceasta amenință cu chinurile iadului pe cei care nu o îmbrățișează. Dacă nu ești adept, ești Antihrist, ești ars cu fierul roșu și scos în afara societății, nu mai beneficiezi de sprijin, recunoaștere, adică împrumuturi, fonduri europene, piață de desfacere, sprijin politic, recunoaștere internațională, dacă nu respecți biblia lor ești anatemizat și declarat dușman al societății. Încet-încet, toți cei care nu recunosc și nu acceptă supremația noii religii, sunt înlăturați iar în locul lor sunt aduși alții, care nu au nici un drept să își ia locul, dar sunt aduși tocmai pentru că nu au nici un drept și pot fi oricând înlocuiți la rândul lor sau vor deveni supuși necondiționat drept răsplată pentru că au fost acceptați și li s-a dat drept de ședere.
Ca în orice religie, popii trăiesc îmbelșugat din  daniile enoriașilor în vreme ce aceștia flămânzesc, bolesc și se spetesc muncind cu gândul la ”răsplata divină” , adică un nou împrumut, eventual nerambursabil, fără să se gândească că practic primește ”împrumuturi”din banii și sudoarea lui.
Cinele de taină însă, unde se pun la cale marile trădări, se numesc acuma  Summituri dar trădătorii nu își mai trădează învățătorul, ci poporul.
Astăzi 09.05.2019, de Ziua Uniunii Europene, adică a noii religii,  la Sibiu s-au întâlnit ”sfinții” noii religii împreună cu slujitorii lor. ”Enoriașii” bat temenele și pupă urmele tălpilor prea sfinților sperând să fie răsplătiți pentru supușenia și umilința lor. Spre deosebire de celelalte religii, aceasta acceptă, îngăduitoare, orice muritor în rândul săi, indiferent din ce religie a făcut parte înainte, important este să li se închine (și) lor.
Nimic nou sub soare totuși.

UE, noua religie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.