duminică, 12 mai 2019

Armata amânată


Astăzi, 07.05.2019 era planificată o întâlnire a membrilor asociațiilor cu grupul desemnat de Dragnea pentru a rezolva ”cât mai urgent” problema pensiilor militare. Urgența, după cum se știe s-a transferat pe problema completelor de judecată, schimbarea lui Toader care nu voia să dea drumul ordonanțelor privind modificarea codurilor penale și salvarea hoților din politică(nu doar din PSD) de dosare. Ca atare, întâlnirea care ar fi trebuit să aibă loc azi între reprezentanții ANCMRR, AORR ROMIL și ”echipa Olguța”, a fost amânată pe motiv că trebuie să aibă loc mai întâi o întâlnire între reprezentanții Caselor de Pensii Sectoriale ale MAIA, MApN, și SRI pe de o parte, și reprezentanții Guvernului, recte Ministerul Muncii și probabil și al finanțelor. Obiectul întâlnirii cică ar fi armonizarea aplicării legii 223 și poate și a noilor măsuri care ar urma să se ia și de care reprezentanții asociațiilor încă nu au habar, pentru ă ei au fost chemați doar pentru a se mima colaborarea, ca și în cazul Conciliului lui Leș. Așadar, chiar dacă ar vrea, asociațiile nu au ce anunța nu pot anunța de fiecare dată că iară au fost amânați, duși cu preșul, aburiți. Cert este că decizia nu e aparține, ei vor fi chemați, SĂ FIE ANUNȚAȚI, NU CONSULTAȚI, PRIVIND MODIFICĂRILE SAU PROPUNERILE PRIVIND PENSIILE MILITARE.
Între timp, așa cum sesiza și preciza NeO pe pagina mea, același partid aflat la putere a trimis la promulgare, fiind promulgat alaltăieri, Legea de aprobare a OUG 96/2018. Absurd este faptul că art.VIII al respectivei OUG, prevede că : “În aplicarea art. 59 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, termenul până la care se poate realiza actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat este data de 31 decembrie a fiecărui an. Cuantumul pensiilor militare de stat nu se actualizează dacă media anuală a inflaţiei înregistrează valori negative.” De ce absurd? Pentru că prin OUG 114, art 59 din legea 223 NU MAI EXISTĂ. Deci guvernanții noștri propun și votează legi care se bat cap în cap. Unii anulează prevederile unui articol de lege după care vin alții și fără a anula prevederile legii care anula art 59, , modifică acel articol, adică un articol care NU MAI EXISTĂ. Păi să nu își pui la mașină numere din Suedia ? Culmea este că nici comisiile prin care a trecut OUG 96, nici cerberii prezidențiali care au atacat la CCR toate legile propuse de guvernul Dăncilă doar așa de dragul contestării, nu au sesizat aberația. Și toate astea se întâmplă pentru că avem niște habarniști pe loc de ”aleși” și un ”șef al armatei” pe care îl interesează doar drumurile europene.
Tot la capitolul legislație militară, trebuie știut că un alt proiect anunțat cu surle și trâmbițe de mister Fifor, proiectul de modificare al art. 21 din Legea 223 privind pensiile militare de stat, în care urma sa fie reglementată discriminarea făcută foștilor militari angajați trecuți în rezerva la 40 de ani care nu pot deduce în acest moment condițiile de munca din limita standard de pensionare a fost retrimis în Comisia pentru Apărare a Senatului pentru ”reglementări” deși trecuse de această comisie și primise avizul fără probleme. Deci o altă amânare.
Tot cu o amânare s-au ales și colegii din echipa LADPM care a decis să mai organizeze un protest, constatând că nici Consiliul nu este o sfârâială, că au luat leapșa și practic speranțele lor și șansele de a fi incluși în procesul luării deciziilor au căzut. Și ei trebuiau să se întâlnească în cadrul marelui Consiliu dar și întâlnirea lor a fost amânată. Supărați aceștia vor acuma să organizeze iar un protest, singuri, de capul lor, sperând că vor aduna mai mulți nemulțumiți. Oricâți ar strânge, 100 sau 200, tot nimic nu se va rezolva pentru că tot singuri vor fi. Dacă nici acuma nu înțeleg că trebuie convocat din nou Forumul și chemate toate asociațiile MILITARILOR discutat serios, fără vrajbă, și lucrat cu adevărat împreună, înseamnă că fudulia și prostia depășesc limitele admise, pentru că după cum se vede, guvernanții trag țepe tuturor.
PS: Pentru cei interesați, pe pagina MApN este scos la dezbatere proiectul privind modificarea și completarea Ordinului M 132/2012, privind avansarea rezerviștilor . Cei interesați săriți pe el și faceți propuneri până nu se retrage. Și, să nu uit, azi tocmai s-au discutat propunerile pentru avansările care se fac cu ocazia Zilei Rezervistului. Cei care au înaintat dosare, dați telefon și interesați-vă la Direcția Calității Vieții. La plăcinte înainteeeee!!!!

Armata amânată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.