miercuri, 10 aprilie 2019

Leș își face campanie- capitolul V, gargară și orgolii


După ce am prezentat faptele care au precedat apariția ordinului privind înființarea Consiliului Consultativ al militarilor în rezervă  hai să vedem care sunt urmările și probabilele direcții.
 Urmările au început deja să se vadă. Nici nu se uscase cerneala pe ordin că au început-așa cum am spus- discuțiile, certurile, pietrele aruncate dintr-o parte în alta, privirile piezișe, atât de specific cadrelor militare în ultimii 10 ani, organizate sau dirijate bineînțeles de clasa politică și susținătorii sau cei cumpărați de ea. Știu că unii o să spună că și eu m-aș putea număra printre acești .. ”denigratori” dar ar trebui să se abțină, în primul rând pentru că eu nu sunt partizanul nici unui partid politic, nici profitorul sau beneficiarul unor sinecuri sau avantaje obținute pentru sau prin sprijinirea clasei politice și în al doilea rând pentru că eu nu am contestat și incriminat crearea Consiliului, eu am avut obiecții legate de modul în care ”s-a lucrat” la constituirea lui, la lipsa de colegialitate și transparență, la anumite jocuri și interese dar și  divergențe –deja incontestabile- între liderii diferitelor asociații ale militarilor, ceea ce nu face altceva decât să ne facă și mai vulnerabili. Și am mai criticat ușurința cu care unii militari sau reprezentanți se lasă aburiți sau duși de nas de politicieni deși de 10 ani o tot luăm peste bot de la exact aceiași politicieni. Nu mai exemplific.
Pe lângă certurile și neînțelegerile dintre liderii asociațiilor, au început ” cel puțin aparent” și certuri între politicieni pe subiectul pensiilor militare, dar de fapt pe voturile pensionarilor. Ponta, Oprea, Dragnea, Olguța, Leș, Țuțuianu, nu m-ar mira să îl vedem și pe Băse, și-au adus brusc aminte de militari, pentru că –așa cum spuneam, aceste alegeri și cele ce vor urma vor fi marcate de absenteism masiv și 2-3 sute de mii de voturi pot face diferența. Este înduioșător cum încearcă să ne convingă Olguța că ea a luat apărarea militarilor, când Țuțuianu  a vurt să ne înjumătățească pensiile iar ea a spus: ” Nu, de scăzut nu le scădem că am promis, dar le putem îngheța!” Sărut mâna coană mare, ce ne-am fi făcut fără tine? Și după cearta lui Țuțu cu Olguța, hopa și Leș, ne anunță că a sărbătorit 15 ani de NATO, între militari dar cu telefonul închis.
Și acuma să ajungem la viitor. Viitor de aur țara noastră n-are și prevăd că țeapa va fi și mai mare.
Consiliul lui Leș, oricât de bine intenționat ar fi fost (ipotetic deocamdată) inițiat, are un viitor la fel de strălucit ca și celelalte comisii, direcții, departamente conduse de secretarii de stat și consilierii miniștrilor apărării, adică gargară și iară gargară. Sinistrul Leș a postat o fotografie de la întâlnirea cu reprezentanții unor asociații, ca să nu spun ASOCIAȚIILOR militarilor, spunând câtă plăcere i-a făcut, bla- bla- bla. Ceea ce nu spune domnul Leș este că practic prezența lui acolo a fost ff scurtă, pur decorativă și propagandistică,  doar pentru a marca momentul, a apărea în poze alături de rezerviști, ca să își livreze marfa, adică discursul și apoi să plece, strategic, ca și Fifor acum 2 ani. Deci așa înțelege domnul Leș să conducă și coordoneze lucrările sau activitățile Consiliului. Alles klar das comisar ? Nu intru în amănuntele… discuțiilor, pentru că iară aș fi învinuit că am ceva cu cineva, aștept să se concretizeze ceva. Cert este că nimeni nu a vorbit despre ROF-ul la care se spunea că se lucrează, acuma se vorbește despre ”metodologie”. Dar bănuiesc că în curând vom avea parte de surprize, AȘA CĂ ȚINEȚI APROAPE. Oricum, dacă marele câștig sau unicul al acestui consiliu este faptul că unii vor primi titlul de consilieri și că se vor actualiza pensiile cu solda de grad, ne putem împușca demonstrativ. Și totuși, ca să nu scriu numai în negru, un lucru bun este faptul că la întâlnire au fost invitați (nu știu de cine) și reprezentanți ai altor asociații, nu doar ai LADPM ca până acuma. Nu știu cine a făcut selecția, este totuși un pas înainte, dar fair ar fi fost să fie invitați, măcar pentru început, reprezentanții tuturor asociațiilor care figurează pe lista MApN,  ÎNTREBAȚI TOȚI DACĂ SAU CUM VOR SĂ COLABOREZE, NU DOAR CEI care au lustruit deja clanțele ministerelor. Culmea culmilor este că unii, nu spun cine, persoane importante, ar dori ca din Consiliu SĂ NU FACĂ PARTE NICI UN REZERVIST CARE APARȚINE UNEI ASOCIAȚII, DEȘI ART.3 PUNCTUL 3 DIN ROF-UL PUBLICAT PRIN ORDIN, SPUNE ALTCEVA. Ce să mai zici? Țară de nebuni.
Și ca să nu se supere ”concurența” hai să trecem și la celălalt ”Consiliu”, cel al Olguței, ultimul apărător al drepturilor militarilor, pe care dacă o asculți, dar mai ales crezi, îți vine să îți bați copii cu moțul de la bască. Sau de la caschetă. Dacă cineva își face părerea sau speră că această variantă ar fi diferită de cea a lui Leș, se înșală. Atâta vreme cât ambele variante sunt creația aceluiași partid, scopul nu poate fi decât comun, ABURIREA. Orice om serios, dar serios, cu scaun la cap și cu școala făcută la timp, la zi, cum spune un bun amic, și-ar pune întrebarea: DACĂ PSD DOREȘTE SĂ REPARE NEDREPTĂȚILE PRIVIND PENSIILE ȘI DREPTURILE MILITARILOR, DE CE MERGE PE DOUĂ POTECI ȘI NU FACE O AUTOSTRADĂ UNICĂ, COMBINÂND EFORTURILE CONSILIULUI LUI LEȘ CU ECHIPA OLGUȚEI, CU ATÂT MAI MULT, CU CÂT AȘA CUM SCRIE LEGEA ȘI SUBLINIA –BRAVO LUI- ȘI GROPAN, LEGISLAȚIA PRIVIND PENSIILE MILITARILOR INTRĂ ÎN COMPETENȚA MApN. DE CE ? Pentru că PSD nu a construit nici o autostradă, doar a încasat prin firmele de casă, banii pe studii de fezabilitate. Exact asta se întâmplă și acuma. Ceea ce face PSD-ul acuma prin comisia Olguței și Consiliul lui Leș este un studiu de fezabilitate (pentru parcursul alegerilor)  pentru care va încasa voturile dar nu va începe lucrarea sau dacă o va începe, va face un KM apoi vor apărea probleme de ”mediu”, contestații, retractări, ordonanțe,etc etc, care vor bloca  primul km de asfalt turnat. Deci, pe înțelesul tuturor, oameni buni, nu vă amăgiți, PSD nu poate repara ceea ce a stricat fără a-și da palme singur și fără a se băga și mai mult în rahat. Suntem în campanie electorală și atâta tot.
La fel însă se poate spune și despre asociațiile militarilor, căci pe lângă gargara politicianistă a PSD, UNPR, PUR, etc etc, cea mai mare piedică în rezolvarea problemelor noastre stă în divergențele, disensiunile, contradicțiile, ambițiile, orgoliile și frustrările conducerilor asociațiilor sau celor care pretind că reprezintă interesele noastre, fie ei asociați sau neasociați. Cine îi oprește, acuma când -pare măcar- că cineva vrea să îi asculte, SĂ SE UNEASCĂ ȘI SĂ SPUNĂ POLITICIENILOR: DOMNILOR POLITICIENI, DACĂ VREȚI SĂ NE ASCULTAȚI, NE ASCULTAȚI PE TOȚI LA UN LOC, NU PE RÂND, PENTRU CĂ AVEM ACELEAȘI PROBLEME. Cine îi Oprește? Am spus, orgoliile, interesele meschine, ambițiile, frustrările, dezbinarea, ura, dorința de a fi fiecare perceput ca fiind ”salvatorul nației”. Îmi amintesc că atunci când a început lucrul la legea 223 sub coordonarea doamnei Sîrbu la ordinul lui Dobrițoiu, lucrurile au stagnat și s-au împotmolit nu din cauza lipsei de voință politică ci din cauza certurilor dintre SCMD și ANCMRR care nu încăpeau în aceeași teacă. La fel este și acuma, indiferent cine joacă rolul săbiilor. Nu cred că ”specialiștii” asociațiilor se vor pune de acord și parcă văd că –bucuroși nevoie mare- politicienii vor spune: ” dacă nu sunteți în stare să vă puneți de acord și să veniți cu o soluție sau cereri comune, ne revedem când veți reuși,  sau acceptați varianta noastră, că oricum altă variantă nu aveți!” Pe ce punem pariu că va fi așa ? Cine i-a oprit pe reprezentanții asociațiilor, măcar cei din Forum, să își pună de acord pretențiile și soluțiile de principiu și tehnice până acuma, de doi ani de când ființează Forumul? Răspunsul l-am dat mai sus. Deci, înainte de a da vina pe alții, să ne uităm, cum spunea și Celentano, în noi înșine căci răspunsul acolo se găsește.
Aș vrea să mă înșel, dar când văd cu câtă patimă ne înjurăm, jignim, luăm peste picior pe facebook, pentru că nu susținem toți aceeași ”asociație” sau aceiași lideri militari sau politici, mi se întărește convingerea că nu mă înșel. Aud că marii lideri se îndeamnă unul pe altul care să convoace Forumul pentru a stabili pașii ce urmează să fie făcuți. Acesta este cel mai solid argument că NICI UNUL nu mai dorește continuarea sau reunirea, pentru că nici unul nu vrea practic unirea eforturilor dacă nu este el pus în față, fiecare trage în propria direcție, NU AVEM O DIRECȚIE COMUNĂ. Suntem ca în fabula cu racul, broasca și o știucă și îmi e teamă că așa vom rămâne. Problemele rezerviștilor aleargă între gargară și orgolii.

Leș își face campanie- capitolul V, gargară și orgolii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.