miercuri, 19 septembrie 2018

Mesaj din cuiul cătării : Ce știți voi despre armată?



Se apropie termenul , 20 Septembrie, întâlnirea de la CCA a reprezentanților forumului Structurilor asociative  ale militarilor, cu politicienii responsabili (dacă vor veni). A fost invitat și președintele Iohannis, dar până la ora asta, pe agenda sa de lucru, pe data de 20 nu apare nimic. E semn bun, sau prost? Depinde ce va face, dar mi-e teamă că va apărea  o  plimbare pe bicicletă cu copii SPP-iștilor  cine știe prin ce parc din Mărginimea Sibiului.  O veste proastă este că celebrul cuplu Bă-Bă  nu s-a implicat cu nimic în organizarea acestui eveniment, au lăsat totul pe umerii domnului general Gropan, sperând ca acesta să clacheze. Țeapă! Personal consider că nu va fi cine știe ce sfârâială, depinde cine va veni, dar dacă va fi doar Fifor, Solomon, Căprar, Nasta și Jianu, e pierdere de vreme. Dar odată stabilită întâlnirea mă așteptam ca toți liderii asociațiilor constitutive ale Forumului să pună osul la treabă. Se pare că nu a fost așa, mai vedem pe 20 ce și cum Pe de altă parte, exista teama că nici rezerviștii nu se vor mobiliza și ne vom trezi cu sala goală. Din fericire pericolul a trecut, la această oră sala este plină, îmi e teamă că vor da pe dinafară, așa că acuma mă aștept ca și cuplul Bă-Bă  să acorde un interes sporit și să se … anunțe pe lista oratorilor, pentru că au șansa să îi asculte 300 de militari și să pretindă că vorbesc în numele lor, ca să își ridice  cota în fața politicienilor cărora le-au lustruit clanțele până acuma. Aștept să văd când îi vor lustrui și ei stelele colegului Oprea, că le-a cam luat-o Dogaru înainte.
După ce am trimis câteva materiale spre inspirație și informare conducerii Forumului, după articolul privind ”Parlamentul ca afară, militarii de ocară”, am decis să transmit ”înalților oaspeți” un mesaj pe care îl supun avizului cititorilor. Intenționez să dau citire acestui mesaj dar o voi face numai dacă voi avea suportul a cel puțin 10000 de cititori de aceea intenționez să postez un sondaj prin care voi cere celor ce citesc articolul, să voteze dacă doresc ca acest mesaj, -care nu e deloc amabil sau plăcut pentru cei cărora li se adresează, să fie citit la acea întâlnire, cu toate riscurile, inclusiv ca domnii să se supere pe sat. Așadar vă rog să citiți mesajul și să votați. Vă rog să nu votați de două ori. Nu vreau like, vreau vot, ca să pot spune andrisanților că mesajul vine din partea a 10000 de rezerviști, nu reprezintă un moft al meu. Vă aștept.

Stimați domni politicieni și guvernanți!
Colegii din conducerea Forumului Structurilor Asociative din apărare ordine publică si securitate națională s-au chinuit să întocmească niște informări și baze de date cu care speră să vă convingă că Apărarea României pe timp de pace și război nu se poate face cu militari cu pantalonii rupți în fund,ca la 1877,  cu coase și topoare ca la 1916 și cu moralul la pământ, ca acuma. Așa se fac numai grevele răscoalele  și revoluțiile, citiți istoria și veți vedea că am dreptate. Asta vreți, acolo vreți să împingeți armata română? Aveți grijă să nu vi se îndeplinească obiectivul, sunteți foarte aproape de reușită.
Apărarea unei nații, a unei țări,  se face cu o armată bine structurată, educată, organizată, înzestrată, hrănită, plătită și mai ales determinată, gata oricând să își apere țara și, de ce nu, și clasa politică, cea care îi conduce destinele. Cu toate asigurările date de ministrul apărării, sau de președintele țării, cu diverse ocazii festive, situația armatei dar mai ales a apărării țării este în colaps. Nu puteți nega acest lucru pentru că chiar cei enumerați mai sus au declarat că avem deficit de mii de cadre, mai ales ca urmare a Ordonanței 59 care a decimat armata și celelalte structuri din apărare și siguranță națională, au spus-o prim- miniștrii de la acea vreme, miniștrii apărării de atunci și chiar și domnul Fifor, sper să își mai amintească. Aviația militară  nu are cu ce să își asigure nici supravegherea aeriană, dar să mai și apere ceva, cu toate eforturile de mărirea bugetului apărării. Suntem țară cu ieșire la mare, dar nu avem cu ce ne lăuda, suntem în situația Ungariei în cel de-al doilea război Mondial, care era condusă de un amiral, dar nu avea marină. Din punct de vedere militar nu  mai producem nimic în afară de provocări verbale sau lamentări că suntem amenințați de ruși.Vă  certați  între voi încercând să mulțumiți diverși producători sau dealeri de second-handuri de la care achiziționăm pe recompense grase și la prețuri de iahturi de lux, fregate de doi bani care se rotesc pe mare și pe burtă ca să avem piese de schimb. Faceți  jocurile diverselor și diverșilor ”investitori” care își vomită pur și simplu resturile de echipamente și tehnică pe singura piață gata să accepte orice numai să iasă procentul de șpagă devenit deja celebru.
Am devenit nu numai groapa de gunoi a Europei ci și poligonul de încercare al tuturor alimentelor  cancerigene, medicamentelor inutile  și pestelor de pe toate continentele. Mai rămâne să devenim și poligonul de încercare al armelor psihotronice, neconvenționale,  geo-climatice (dacă nu cumva deja le experimentăm) ca să putem fi numiți fără a putea contesta cineva, cobaii Europei. Asta pentru că și în timp ce clasa politică se ceartă pe putere pe care totuși nu o vrea nimeni, doar o revendică într-un mizerabil circ mediatic, apărarea țării este lăsată la îndemâna unor interese străine care nu vor altceva decât să își vândă tehnica militară unor incapabili sau inconștienți, pentru a-și apăra propriile interese în zonă, nu pacea în lume cum proclamă.
Din când în când vă amintiți că suntem în anul sărbătoririi Centenarului Unirii și mimați patriotismul participând la câte o tăiere de sfert de moț  pe  un cap de pod peste un pârâu format la inundații.
Unii dintre dumneavoastră sunteți membri plini (de aere)  sau prin corespondență ai  unor comisii parlamentare sau ministere: repetenții și agramații la învățământ, filozofii și puturoșii  la muncă, condamnații la justiție, trădătorii la servicii, inapții combatant  și căprarii la apărare, și așa mai departe, parcă în bătaie de joc. Nu trebuie să analizezi prea mult aceste aspecte ca să îți dai seama că nimic nu e întâmplător și că decidenții la anumite niveluri sunt așezați pe criterii nu de competență, ci de incompetență crasă, sau cu probleme grave de moralitate și legalitate, tocmai pentru a putea fi manevrați și a nu putea ridica pretenții. Nu e nevoie de confirmare sau infirmare, se vede din cea mai îndepărtată galaxie.
Unii dintre dumneavoastră au auzit de armată de la tv sau din balivernele și afirmațiile manipulatoare ale doamnei Olguța Vasilescu. Așa v-ați format părerea că militarii au pensii speciale iar dumneavoastră pensii de serviciu, că pensiile lor sunt nesimțite, iar ale dumneavoastră binemeritate. Da o pensie de 1500 de lei primită pentru 4 ani de somn alături de domnul  Goțiu este normală,  în timp ce aceeași sumă pentru un militar angajat cu plămânii plini de nisip afgan, pentru 20 de ani de instrucție,  este exagerat de mult și trebuie înghețată, nu are dreptul la actualizare că ar deveni exagerat de nesimțită. Cine v-a pervertit mințile în halul acesta domnilor, fantoma lui Ceaușescu? Schimbați sediul Parlamentului, cel actual  este nociv, v-a  dezumanizat complet.
Alții, inconștienți sau pur și simplu sfidători, anunță că încă au acasă pistolul mitralieră cu care s-au jucat în Decembrie 89, poate au și rănit sau ucis vreun ”terorist” care venea din schimbul 3 și ar vrea din nou să îl ia să facă ” curățenie” cu el. Astfel de oameni fac legile în România și stabilesc destinele armatei. Dacă un militar ar fi făcut o asemenea declarație, ar fi fost încătușat a doua zi,dar politicienii nu, ei sunt doar plimbați cu cătușe la mâini pentru a da bine la CV, căci nu ești bine văzut și nu prinzi loc pe liste la alegeri dacă nu ai defilat cu butoni sau nu ai cel puțin un dosar de cercetare. Cei deja condamnați cu suspendare sunt declarați eroi, au primit și vor mai primi medalii de la domnul Oprea pentru că ei au suferit pentru partid.
Ce știți dumneavoastră despre armată, în afară de faptul că o puteți călca în picioare fără nici o teamă, știind că militarii nu se pot răscula, nu pot protesta, nu pot face greve, nu pot bloca anul de instrucție, nu pot refuza ordinele, misiunile, de multe ori cu sfârșit tragic, nu pot nici măcar să protesteze pe scările instituției, ca magistrații. Nimic altceva și nici nu vă interesează. Știți că armata este singura categorie socială care nu poate protesta, face scandal și nu are cu ce să vă preseze, sau controleze, cum o pot face magistrații, polițiștii, cei din servicii, STS,  așa că dați în militari,  că și așa sunt ai nimănui, ministrul apărării nu este al  lor, este ministrul partidului care l-a pus în funcție, așa că apără interesele partidului, nu ale militarilor. Așa se face că ministrul muncii modifică legea pensiilor militare, iar o altă doamnă din partid, fără atribuțiuni speciale, probabil din plictiseală, înființează secretariate pentru gestionarea rezervei armatei, deși nici una din ele nu are atribuțiuni privind apărarea cunoscându-se că lLegea346 din 2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale,  la articolul 5 (1)c,  prevede:  ”(1) Ministerul Apărării are următoarele atribuții și responsabilități: c) elaborarea proiectelor de acte normative privind apărarea țării”. Nici una din cele două doamne de partid nu este ministru al apărării dar cu toate astea își permit să se amestece în problemele apărării rezervei și pensiilor militarilor, sub privirile blânde ale Ministrului Apărării Naționale care nu are nici măcar curajul să admită că totul se face cu știința sa. Așa s-a ajuns că nici ofițerii, generalii, șefii de categorii de forțe și structuri din armată nu îndrăznesc să miște în front sau să comenteze, de teamă că își pierd scaunele, gradele, locul de muncă, cariera. Ați transformat, prin politica dumneavoastră, armata într-o căpiță  de militari de paie care se pierd în vânt la prima furtună,  în care prima grijă este teama de a nu-și pierde pâinea iar a doua aceea de a-și găsi o proptea politică prin care să promoveze.
Mă întreb de ce mai tot cerem să ne întâlnim cu dumneavoastră când totul este atât de clar. Poate din teama de a nu fi nevoiți să apelăm la metode mai puțin ortodoxe. Nouă ne e teamă să apelăm la ele. Dumneavoastră nu ?
Data de 10 August a produs mai multă îngrijorare decât ar fi trebuit, cu mai puțin efect decât ați fi meritat. Ia încercați să vă imaginați 100 000 de pensionari aparținând structurilor din apărare, ordine publică și siguranță națională, ieșiți la o plimbare prelungită în Dealul Spirii sau al Arsenalului, cum vreți să îi spuneți.  Pe cine veți trimite să îi împrăștie, pe foștii lor subordonați, colegi sau chiar copii și nepoții care au îmbrățișat aceeași meserie? Mă îndoiesc. Pe mineri? Nu ar mai veni, au mai venit și au fost condamnați sau aruncați în Olt  la Stoienești. Poate veți apela la trupele NATO, că tot se antrenau călărașii de la Kogălniceanu în lupta împotriva mulțimilor. Dar nu e încă momentul să intervină. Deocamdată au alte sarcini. Ce veți face atunci stimați dregători? Faceți un exercițiu de imaginație și încercați să vedeți pe unde veți scoate cămașa. Nu luați aceste cuvinte ca o amenințare, nu este o amenințare, este un îndemn la reflecție și   o întrebare. O simplă întrebare, ca celelalte 41 trimise domnului ministru Fifor,  care le-a tratat cu dispreț și bătaie de joc. Cred că se apropie cu pași mărunți și repezi timpul  când va exploda mămăliga. Știți și domniile voastre asta. Dacă vă faceți socoteala că ați strâns destul și nu e mare pagubă dacă nu veți mai fi aleși, e o socoteală proastă. Nu vă spun de ce, vă las să aflați singuri.
Și ați mai comis o crimă, pe lângă distrugerea armatei, ați distrus un alt pilon al dăinuirii neamului, ați transformat Moromeții și Ionii satelor, făcându-i să vă vândă pe nimic bucata de pământ sau să o lase în pârloagă, pentru a fi cumpărate de câte un Guliță ajuns mare moșier  de partid, dându-le ajutoare dar și alea condiționate de voturi din 4 în 4 ani. Cine vă va mai apăra scaunele în caz de război, când armata mică a ajuns la sapă de lemn, rezervă nu mai există,  iar ”oastea cea mare” nu mai are nici coase cu care să iasă la război, dar nici pentru ce, că nu mai au pământ? Armata de mercenari care s-a pripășit prin bazele militare? Păi ăia luptă pentru ei, nu pentru noi.  Cine are impresia că își va vărsa sângele un american pe pământul ăsta altfel decât în accident de circulație sau în încăierări prin baruri, se înșeală.
În final am  o singură întrebare: Ce știți voi despre armată?
PS:  Nu spun ”dumneavoastră”pentru că de la întâlnirea impertinentului deputat Solomon (ca să citez un adevăr vasluian)  cu domnul general Gropan pe care l-a tratat ca pe un șofer de taxi care cere ciubuc, nu ca pe un general al armatei române, am decis să vă consider pe toți, ”mușchetari” pentru că acționați toți ca unul și unul pentru toți. Ar fi putut imberbul Solomon să respecte măcar vârsta sau studiile domnului general, dacă nu și gradul, pentru că de la un simplu soldat nu te poți aștepta să cunoască gradele. Apropo, domnule Solomon,i-ați spus domnului Coarnă că vă trebuie medicii pentru că sunt căutați … afară, susținând că pe polițiști nu îi caută nimeni. Pe militari, domnule Solomon, tot afară, acolo unde îi trimiteți dumneavoastră, politicienii,  îi caută gloanțele, minele și rachetele, dar pe dumneavoastră, politicienii, cine vă caută în afară…. de mascați?   Și spre deosebire de ceilalți colegi eu nu mai aștept răspunsuri de la dumneavoastră,  m-am lămurit, aștept fapte. Iar la fapte, vom răspunde tot cu fapte. După legea Talionului.
Aș fi vrut să scriu un cuvânt și președintelui CSAT, comandantul forțelor armate, dar noi rezerviștii, deși l-am căutat și i-am trimis memorii și invitații la discuții, nu am reușit să îl întâlnim, probabil are altă armată, așa cum are și o altă Românie, pe care a câștigat-o la alegeri,  ascunsă prin munți pe undeva, pe care o bagă în seamă. Am constatat doar că are ONG-urile lui, magistrații lui,rezistenții, de care se interesează, chiar porcii  lui, cu  sau fără pestă, dar armata nu face obiectul interesului său. Asta este.De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.
Pentru acei dintre dumnevoastră care se vor simți oarecum lezați de acest mesaj, vă asigur că termenii folosiți sunt de 10 ori mai blânzi decât cei cu care vă gratulați între dumneavoastră în declarațiile politice din Parlament și în campaniile electorale. De altfel poreclele pe care vi le-ați dat unii altora, spun totul: Chiorul, Șobolanul Rozaliu, Prostănacul, Bufnița, Mitralieră, Auto, Năstase 4 case, Bunicuța, Ambramburica, Goluța, Țapul nu sunt inventate de noi, militarii ci sunt amabilități din vocabularul politic. Acesta este clasa politică a României și bănuiesc că sunteți mândri de ea. Noi nu !
https://adevarul.ro/locale/vaslui/cine-deputatul-solomon-pesedistul-impertinent-comisia-munca-intampinat-aluzii-mortuare-barlad-doi-prim-ministri-romaniei-1_5820705c5ab6550cb8490f2f/index.html

Mesaj din cuiul cătării : Ce știți voi despre armată?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.