sâmbătă, 22 aprilie 2017

Cupa Rezervistului Craiova, Editia Aprilie 2017

P4204849 dupa tragere
Joi, 20.03.2017, la Craiova au fost deschise activităţile dedicate Zilei Trupelor Terestre , prin Cupa Presei şi  Cupa Rezervistului la Tir.  Activitatea  s–a desfăşurat, aşa cum era de aşteptat,  în Poligonul Balta Verde şi spre bucuria organizatorilor, dar şi a participanţilor, puţini, dar grupaţi, nu a plouat şi a mai ieşit şi soarele. Poate vremea din ultimele zile a făcut ca prezenţa competitorilor să fie aşa de subţire  şi dacă la presă era de aşteptat, nu pot crede că nişte cătane bătrâne, (poate prea bătrâne?????) s-au speriat de câţiva stropi de ploaie şi au preferat să stea acasă sau poate nu au vrut să îşi murdărească preţioasele haine în poligon.
P4204845 se trage
Personal am fost foarte dezamăgit, pentru că deşi activitatea a fost popularizată din timp, deşi până acuma rezerviştii făceau scandal că nu sunt băgaţi în seamă de activi, deşi în alte garnizoane rezerviştii ar vrea, dar nu le organizează nimeni astfel de întâlniri cu praful de puşcă, la Craiova, rezerviştii s-au săturat deja de activităţi dedicate lor. Poate, dacă şi pe 25 Octombrie eforturile ganizoanei vor fi răsplătite prin aceeaşi absenţă, ar fi cazul să se renunţe, nu de alta dar au fost mai multe camioane sau  ţinte decât participanţi şi e păcat de atâţia bani, timp şi eforturi irosite, când militarii mai aveau oricum şi alte activităţi în program. A fost pur şi simplu jenant să văd că la cei aproximativ 50 de militari angajaţi în activitate, fără a lua în calcul şi paza poligonului, au fost doar 4 participanţi la rezervişti. Nu mai pot spune altceva decât ruşine, din nou, rezerviştilor şi mulţumiri organizatorilor.
Tinta lui Bucur
P4204842 tinta de locul I
Domnul General Daniel Petrescu, prezent şi dânsul în poligon îmi spunea că intenţionează ca începând cu ediţia viitoare să dedice fiecare ediţie unei personalităţi militare a Garnizoanei sau Trupelor Terestre. Îmi spunea că anul acesta ştie că se comemorează 10 ani de la decesul  generalului (pm) Predatu Dan şi ar fi dorit să  îi dedice această ediţie dar activităţile din ultimul timp s-au succedat nedorit şi nu a avut timp să rezolve formalităţile necesare. Îi mulţumesc personal şi pentru această intenţie şi pentru organizare şi pentru prezenţa la activitate.
Tinta lui Florigoanta
P4204846 Grupaj de locul 1, dar in afara concursului
În atare condiţii, cu concurenţi număraţi pe degetele la o mână, este evident că nimeni nu a plecat cu mâna goală, au fost diplome pentru toţi. La grupa rezervişti, a fost nevoie de două serii de departajare pentru a se stabili ocupantul locului 3. La ultima tragerea de departajare  câştigătorul, Lt.Col.(r)Florigoanţă Ilie a obţinut şi cel mai bun punctaj, 48 de puncte din 50, cu două mai mult decât câştigătorul locului I, dar cum tragerea fusese de departajare, pentru stabilirea locului 3, locurile 1 şi doi fiind decise în cadrul seriilor de concurs, i-a fost acordat locul câştigat în urma departajării.
Deci tragerea nu a fost lipsită de suspans şi moment frumoase, au lipsit doar participanţii.
Iată clasamentul , pe categorii de trăgători:
Cupa Presei
Clasament individual
Locul 1 – Dan CATANĂ, TVR Craiova
Locul 2 – Catalin VINTURICI, HV Media Pro
Locul 3 – Ion MIHAI, TVR Craiova
Mentiune – Raluca BUZATU, Jurnalul Olteniei
Mentiune – Lucian SANDU , Jurnalul Olteniei


P4204859 presarii
Clasament general
Locul 1 –  TVR Craiova
Locul 2 – HV Media Pro
Locul 3 – Jurnalul Olteniei


Cupa rezervistului
P4204873 pe podium
Locul I: Plt.maj(r)  Bucur Laurenţiu
Locul II: Col (r) Neacşu Marin
Locul III: Lt.col Florigoanţă Ilie
Menţiune: Cap(r) Dozescu Bogdan

Mulţumiri încă odată organizatorilor! Iată că  şi Dumnezeu a ţinut cu ei, pentru că ar fi fost păcat ca atâţia militari să stea în ploaie pentru atât de puţini participanţi.
PS: Sugerez organizatorilor ca la următoarea ediţie să promită că vor băga ceva în pensia participanţilor, sau măcar că vor scoate bromura, poate aşa vor veni mai mulţi,  că în ultimul timp în afară de cuantumul pensiei  se pare că altceva nu îi mai interesează.

Cupa Rezervistului Craiova, Editia Aprilie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.