vineri, 3 februarie 2017

Din nou sunt furaţi militarii


politicienii-sa-mearga-la-razboi
Încarcă samarul până moare măgarul
Nu este prima oară când spun că toate guvernele, fără excepţie, indiferent de coloratură, când au fost nevoite sau a trebuit să lovească în cineva ca să îşi acopere neputinţa şi impotenţa managerială, au lovit în militari.  Mai evidentă, dar nu prima,  a fost guvernarea Boc, cea care a schimbat legea pensiilor militare şi a luat bani inclusiv din soldele militarilor care îşi lăsau sângele prin nisipurile afgane. După Boc a venit guvernarea USL care promisese dreptate până la capăt dar a tăiat şi ea până la os. Nu doar că l-a păstrat dar l-a făcut tartor peste tot ce însemna haină şi grade militare pe cel mai incompetent general pe care l-a avut armata românească în toată istoria sa, nu îi mai dau numele. Acesta a dat mai mult forţat decât voit o lege aşa zis reparatorie , 241/ 2013, care cu o mână a dat şi cu alta luat, prin articolul 4. Pensionarii militari ştiu despre ce e vorba.
După aceasta a urmat Legea 223/2015 numită şi Legea pensiilor militare, care trebuia să repare şi ea ceea ce stricaseră celelalte dinainte, inclusiv 241. Nu mai amintesc chinurile facerii, dar după ce aceasta s-a născut tot cu forcepsul, deşi nu era nici ea completă, era să spunem mulţumitoare pentru o mare parte a militarilor în varianta votată, a fost şi ea modificată print-o OUG, OUG – 57 /2015 , care a luat cu două mâini ce fusese promis cu o mână. Nu mai intru în amănunte.
Ei bine, după un an de guvernare tehnocrată  în care de voie de nevoie a trebuit să se respecte legea 223, după ce procesul recalculării şi recuperării unor sume,  cu eforturi uriaşe din partea celor de la CSP a MApN, era în grafic şi avea toate şansele să se încheie măcar odată conform legii, uite că vine din nou guvernul PSD cu ale sale promisiuni care dă cu banii în stânga şi în dreapta, salarii, pensii, reduceri de taxe, ajutoare, cu care câştigă alegerile şi se proclamă guvernul Grinhood. Da, o fi cel puţin din vorbe aşa, dar scriptic şi se va vedea şi faptic, nu ai de unde da dacă nu iei de undeva şi cum în România nu se poate crea plusvaloare în 30 de zile ca să poţi acoperi dărnicia de Crăciun,  o gaură se astupă cu alta.  Guvernul Grinhood  a decis să ia de la militari, ca să dea celorlalţi. De ce de la militari? Pentru că, aşa cum am mai spus, militarii nu pot face grevă iar  capii armatei, înstelaţii,  sunt aproape toţi cumpăraţi cu gradele şi funcţiile primite  ca să mai poată mişca în front. În plus, asociaţiile militarilor sunt atât de divizate şi lipsite de spirit de corp încât nici copii de grădiniţă nu se mai sperie de ele. Unele fac  seminarii ştiinţifice,  altele pupinturism profesional, altele protestează la Victoria împotriva preşedintelui şi la Cotroceni împotriva premierului, chestie de fineţuri tactice. În fine, alte asociaţii, ca să nu uit nici una, chiar dacă sunt conduse de lideri oneşti, sunt atât de mici şi atât de „liniştite” încât nu intră în ecuaţie. Cu aşa apărători  şi atitudini, e normal că toate guvernele îşi bat joc de armată.
Davai restanţele
Dar să discutăm concret. După lupte seculare, a fost aprobat bugetul şi de către CSAT, după ce Grindeanu a promis că va da bani pentru raţe la următoarea rectificare bugetară. Ei bine, ce conţine,  de acum aprobatul buget? Ciudat, nici un dogar nu s-a sesizat,  la MApN nu  ştie nimeni, deşi sunt convins că partea privind Apărarea a fost verificată şi avizată de MApN, recte Departamentul OTI.
Iată ce spune articolul 66 din Proiectul de buget al lui Dragnea, acest Hamster Hood autohton.
“Art.66.
- Eventualele sumele cuvenite ca urmare a procesului de recalculare a pensiilor potrivit art. 109 alin. (1) și art. 110 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, ce reprezintă diferențe de  pensie  de  la  data  intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015,  cu modificările și completările ulterioare, și până la punerea în plată a pensiilor recalculate, se acordă în trimestrul IV 2017.”
Pentru cei mai grei de cap, şi trebuie să admit că sunt nesperat de mulţi, fac precizarea că asta înseamnă că procesul recalculării pensiilor, chiar dacă va contiuna(dar încă nu e sigur, pentru că urmează şi instrucţiuni de aplicare, ca şi la Legea 223 , care nu se ştie ce vor mai cuprinde), cei cărora le se vor recalcula, nu vor primi imediat şi sumele restante pe anul 2016  sau pe lunile din 2017 până la recalculare, decât în ultimul trimestru al anului 2017, adică ( şi aici trebuie să spun că încă nu e sigur, pentru că dacă nu vor avea fonduri, termenul va fi prorogat, nu e prima oară când se întâmplă asta) abia dupa septembrie 2017.Deci din nou pensionarii militari sunt împinşi la gard, din nou se aşteaptă ieşirea din sistem pe cale naturală.   Nu este manipulare, nu este balivernă, nu este propagandă Iohanistă este un paragraf din Legea Bugetului pe anul 2017 aşa cum a fost şi încă este publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor. Nu este nici o greşeală aşa cum nu este nici o întâmplare. Îmi pare rău, dar voi turna sare  peste rană, ca să vadă tot miltaurul cum i se trage clapa sistematic şi temeinic.
Davai decontul
Nu ştiu câţi militari cunosc, dar prin Septembrie 2015 eram anunţaţi că Guvernul va dezvolta un program prin care românii, şomerii care merg să lucreze în alte localităţi, decât cele de domiciliu  la distanţe mai mari de 50 km vor primi 15500 lei ca ajutor. Bun aşa. Deci guvernul îi ajută pe cei care aleg să lucreze departe de casă. Lăudabil. Ce face însă guvernul şi conducerea armatei cu militarii care nu numai că nu aleg, dar sunt forţaţi conform contractului şi jurământului militar să lucreze în alte localităţi decât cele de reşedinţă sau unde îşi au familia? Vă spun eu , acelaşi lucru ca şi în cazul legii bugetului: ia de la militari, ca să dea la şomeri. Cum ? Uite aşa : domnul Ministru Motoc, anunţa cu mândrie prin Noiembrie 2016  că a demarat un proiect prin care să se elimine, treptat, decontarea cheltuielilor pebtru chirie acordate militarilor. În schimb el promitea să le dea locuinţe de serviciu. Numai că ceea ce nu spunea el era şi ce înseamnă asta. Păi asta însemna să sisteze plata acestor deconturi în baza demarării acestui program de acordare de locuiţe de serviciu care se întindea pe o perioadă de 10 ani, dar încă de la început a demarat prost pentru că din cele 250 de locuinţe de serviciu propuse, nu puteau acorda decât 158, din care 100 în Bucureşti. Ce nu mai spunea domnul Motoc, era că acestea erau făcute sau pregătite pentru marele Comandament Multinaţional, deci nu pentru amărâţii care trăgeau la şaibă, iar celelalte erau răspândite prin Focşani, Piteşti, Buzău, Iaşi şi Craiova unde de asemenea se pregăteşte primirea celor ce vor constitui Brigada Multinaţională. Mai pe româneşte, ministerul apărării, din lipsă de fonduri, taie din drepturile militarilor promiţând blana ursului din pădure pe care însă o vinde altora.
Înainte se spune că şampania este o băutură pe care o bea clasa muncitoare prin reprezentanţii ei. Aşa e şi cu locuinţele de serviciu în armată, sunt nişte locuinţe care vor fi date militarilor prin reprezentanţii lor sus puşi dar banii de chirie vor fi luati de la pălmaşi.
La toate astea mai adăugaţi şi faptul că măsura luată pe ultima sută de Ciloş în Decembrie 2016 a fost însuşită şi prelungită de Grinhood şi în anul 2017 iar militarii nu vor primi nici indemnizaţiile   la ieșirea la pensie, conform art.1 alin.(3) din OUG nr.9/2017.
Prevederile art. 1 alin. (3)—(5), art. 2—4, art. 5 alin. (2)—(4) şi art. 6—11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, se aplică în mod corespunzător şi în perioada 1 martie—31 decembrie 2017.”
Davai cotizaţia
Şi toate astea se fac cu acordul tacit, voit sau umil al conducerii galonaţilor din armată. Ce spun şefii de structuri, ce spune şeful SMG despre aceste sacrificii ?  Până acum nimic. Cunosc însă cel puţin o persoană  care se bucură, o persoană care nu poate spune că nu ştie acest aspect, pentru că iese periodic la tv şi face pe atotştiutorul, cunoaşte toate matrapazlâcurile politice, fitilele, beţele băgate prin gard, el primeşte informaţii la prima mână şi se dă guru ca mare specialist militar hrănind pelicani în Cişmigiu.  Este vorba de domnul Dogaru, cel care vorbeşte la tv despre orice,  dar iată, tace mâlc acuma când  se pune la cale un nou rapt. Va ieşi însă pe post şi prin pieţe imediat ce legea va fi publicata în MO şi va promite că va lupta şi va da în judecată sistemul dar cei care vor să fie salvaţi de el să se înscrie în SCMD sau să plătească cotizaţia.
Asta e armata.
PS: Aud că Iohannis a declarat Jihadul, iar copii săi  de suflet au ieşit brusc în stradă şi au început violenţele. Se urmăreşte război civil. Guvernul este între ciocan şi nicovală: dacă jandarmii intervin, ONG-urile vor umple lumea că  în România nu sunt respectate drepturile omului iar dacă nu se ia nici o măsură se va crea impresia că tot poporul e de partea manifestanţilor şi că acţiunile lor reprezintă voinţa ţării. Aşa ne trebuie şi nouă, aşa îi trebuie şi lui Dragnea.Parcă văd că va fi scoasă armata.

UPDATE : Filiala  ANCMRR Vrancea, prin vocea autorizată a domnului Cpt.C dor Chirică Aurelian, un militar de toată isprava, cu o pregatire juridică de excepţie, a trimis domnului Ministru al Apărării un memoriu prin care explică nemulţumirile colegilor săi, care sunt de fapt ale tuturor rezerviştilor  în situaţiile nominalizate,vizavi de modul în care a fost siluită legea 223  prin OG 57 şi OM 25/2016.  CRED CĂ ESTE CAZUL CA TOATE ASOCIAŢIILE MILITARILOR SĂ ÎŞI DECLARE SPRIJINUL ŞI ACORDUL PENTRU ACEST DOCUMENT ŞI SĂ SOLICITE ÎMPREUNĂ UN PUNCT DE VEDERE OFICIAL AL MINISTRULUI.  IATĂ DOCUMENTUL :

 http://vladtepescmrr.blogspot.ro/
http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/transparenta/PROIECTLEGEbugetdestat2017_27012017.pdf
http://lege5.ro/Gratuit/gm3tenjzha/legea-nr-241-2013-privind-stabilirea-unor-masuri-in-domeniul-pensiilor-acordate-beneficiarilor-proveniti-din-sistemul-de-aparare-ordine-publica-si-siguranta-nationala
http://www.capital.ro/guvernul-acorda-stimulente-de-pana-la-12500-de-lei-pentru-someri.html
http://www.ziare.com/stiri/militari/militarii-nu-vor-mai-primi-bani-de-chirie-ci-direct-case-ministrul-apararii-spune-ca-e-mai-logic-asa-1444996
http://legeaz.net/monitorul-oficial-79-2017/oug-9-2017

Din nou sunt furaţi militarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.