joi, 9 februarie 2017

Protest împotriva dezbinării românilor


drapel
România s-a împărţit în două, poate mâine se va sparge în trei, dacă ne mai lăsăm dezbinaţi şi manipulaţi de aceşti politicieni care nu urmăresc decât interesele de grup şi nimic altceva. Tot ce au dorit şi doresc toate partidele şi liderii lor este puterea, puterea dătătoare de averi, de adrenalină, de nesimţire, de dezumanizare, de gânduri trădătoare. De 28 de ani asistăm ca nişte fiinţe lipsite de creier cum partidele se bat între ele, se rotesc la putere iar noi le facem jocul votându-i când pe unii când pe alţii sau stând acasă, “în semn de protest”, fără să gândim că în acest fel le facem jocul. Nu am văzut în 28 de ani de “democraţie”  un singur partid, un singur lider să spună : “Da, am câştigat alegerile, dar nu pentru noi, ci pentru ţară.  Pentru a dovedi asta, acceptăm orice ofertă din poartea  colegilor din opoziţie, îi rugăm să vină cu propuneri privind  propăşirea ţării, cu proiecte la care să lucrăm împreună şi chiar cu propuneri de miniştri, pentru că vrem să numim la conducerea ministerelor, cei mai competenţi oameni, indiferent din ce partid fac parte”.  Dacă ar fi făcut măcar un lider de partid această ofertă, ar fi câştigat românii de partea lui. Dacă vrea să spună cineva că aşa a fost cu USL, nu se pune, pentru că USL a fost o alianţă între două partide împotriva altui partid, înainte de alegeri, nu un steag de pace şi reconciliere după câştigarea războiului.
O să spuneţi că sunt un idealist, că aşa ceva nu se poate, că fabulez. Dar de ce nu s-ar putea?  Ştiu că pe undeva deja se  vehiculează ideea unui  guvern de Uniune Naţională, dar asta e altă jucărie, pentru că această propunere, venită din partea celor care nu sunt la putere, este doar o strategie de a ajunge la putere. Eu aş vrea să văd această  propunere venind din partea celor care au câştigat alegerile, dar făcută cinstit, nu aşa de ochii lumii şi aş vrea să văd că opoziţia acceptă  propunerea şi aduce  în faţă oameni competenţi, necorupţi, fără pată. Şi aş vrea că liderul opoziţiei( când va exista unul) şi cel al partidului aflat la guvernare, îşi dau mâna îşi zâmbesc  şi îşi respectă electoratul.
Asta aş aştepta din partea celor care ne conduc viaţa, ţara  care din păcate acuma sunt conduse spre dezbinare.  După protestele antiguvern de la Victoria, au început şi protestele anti-preşedinte la Cotroceni. Fiecare cu ce îl doare. Mergând pe acest drum facem jocul celor care vorbesc de o Moldovă separată şi un Ardeal sfâşiat. Din păcate cred că acest lucru este mult mai realizabil decât ceea ce propun eu, pentru că sămânţa dezbinării nu a fost aruncată acuma, ea e încolţită de mult, ceea ce facem noi acuma nu este altceva decât să punem îngrăşământ la rădăcină. Dar cine ne opreşte pe noi, românii încă neâmpărţiţi şi neieşiţi în stradă, să ieşim şi să impunem acest lucru, dacă tot se schimbă legi şi guverne sub presiunea străzii? De ce nu am reuşi să schimbăm şi ceva în bine cu adevărat, de ce noi, cei care ne-am săturat de ură şi dezbinare nu am putea protesta împotriva dezbinării, fără a cere căderea nimănui, ci doar respectarea unităţii naţionale?
Aş vrea să văd o acţiune de protest a românilor împotriva dezbinării, un protest fără Jos Iohannis sau Jos Dragnea, un protest lipsit de îndemnuri negativiste, un protest al bunului simţ şi al dorinţei de unitate şi toleranţă, un protest în care să nu apară  lozincile de partid, culorile de partid, liderii de partid. Aş vrea să văd un astfel de protest în România, indiferent unde, nu neapărat în central oraşelor, poate chiar pe o suprafaţă unde nu este împiedicată circulaţia, un protest în care românii să ceară doar atât, VREM UNITATE ! Poate ar fi bună şi Piaţa Revoluţiei în Bucureşti, pentru că se află între Victoria şi Cotroceni, iar protestatarii  adevăraţi din ambele tabere,  neîndoctrinaţi şi neînrăiţi politic  să se unească, să îşi dea mâna şi să stea acolo, să îşi pună de acord propunerile şi să meargă cu ele în faţa Parlamentului. Sau s-ar putea strange în faţa sau pe lângă clădirea Parlamentului că tot voia Zgonea să dea jos zidurile.Fiecare participant trebuie să poarte doar un drapel, fără alte îndemnuri.Fără nici un alt însemn de partid, de asociaţie sau organizaţie. Trebuie să fie protestul unităţii naţionale nu al urii.
Eu cred că este posibil. Altfel, ne semnăm singuri condamnarea.

Protest împotriva dezbinării românilor

2 comentarii:

  1. ”PROCLAMAȚIA ROMÂNIA 2017+
    Când STATUL DE DREPT este în pericol, avem datoria să îl apărăm!
    Prin adoptarea unor acte normative și contrare intereselor cetățenilor este evident că acest Guvern este ostil STATULUI DE DREPT.
    Pentru a-l putea apăra, legea trebuie să ne permită nouă, cetățenilor, să intervenim în mod legitim în domeniul procesul decizional.
    Vrem:
    1. Niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată vreo Ordonanța 13.
    2. Transparență în administrație prin e-guvernare.
    3. Avocatul Poporului să fie ales direct de cetățeni.
    4. Cetățenii să poată sesiza direct Curtea Constituțională.
    5. Depolitizarea funcțiilor publice și ocuparea lor doar prin concurs.
    6. Membrii Guvernului să nu fie și parlamentari.
    7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a guvernanților.
    8. Fără penali în demnităție și funcțiile publice.
    Timișoara
    8 Februarie 2017”

    RăspundețiȘtergere
  2. https://www.facebook.com/biblioteca.dridu/posts/1255540554540891?notif_t=story_reshare&notif_id=1487084828414474

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.