marți, 31 martie 2015

Duşa cârpeşte din nou


dusa si opreaOspătarul si cârpaciul

Ciocul mare…
O nouă scrisoare trimisă ministrului apărării naţionale, de o asociaţie a militarilor activi şi în rezervă, Asociaţia RoMil, un nou răspuns dat de subordonaţii acestuia, în bătaie de joc fosţilor de serviciu  cu care vor deveni colegi de suferinţă după ce trec la pensie. Este ciudat cât de inconştienţi sunt unii dintre actualii militari activi care sub protecţia funcţiei şi gradului primite ştiu ei cum, trimit răspunsuri în doi peri petiţiilor şi întrebărilor pensionarilor, rezerviştilor, militarilor. Aceşti oameni nu realizează că peste un timp vor intra în aceeaşi tabără, sau se cred imuni şi au impresia că dacă ei mâine vor ieşi la pensie, legea îi va avantaja sau nu va mai interveni nimeni peste deciziile lor de pensie, uitând că aşa am crezut toţi şi totuşi politicienii nu ţin cont de drepturi şi principii de drept. Cunosc rezervişti care acum 10-15  ani puneau osul la imlementarea unor legi,  de pe funcţii de şefi de direcţii, crezând că vor avea o pensie  fumoasă şi liniştită,  iar acuma protestează şi nu mai ştiu la ce uşi să bată.
Vă aşteptăm printre noi stimaţi colegi…
Aşa procedează acuma cei care se află ” la putere” cum sunt domnul Maciu, domnul Colonel Şuşu, şi şefa domniilor lor, doamna Otila Sava mare secretar de stat la Apărare. Domniile lor, uitând că lucrează într-un minister care nu face politică, dau răspunsuri pe care le-ar invidia şi foştii secretari de partid.Întrebaţi despre soarta proiectului privind legea pensiilor militare despre care ministru Duşa spunea că este gata având toate avizele şi aprobările necesare urmând să între în Parlament la începutul lui Februarie 2015, după ce promisese acelaşi lucru şi în 2012 şi 2013 şi în 2014,  domnii de la ministerul apărării, departamentul doamnei Sava, declară cu iscusită politichie, că”proiectul se află în procesul de însuşire de către conducătorii instituţiilor menţionate”, care instituţii nu sunt menţionate. Cam cât le trebuie instituţiilor să îşi însuşească proiectul,  nu spune nimeni, nici dacă li s-a dat un termen. Dar mai bine citiţi dumneavoastră răspunsul :
Raspunsul MApNObservaţi cât de „abil jonglează” partidul cu cuvintele şi ce frumos ne spun ei că „forma iniţială a proiectului va fi supusă atât consultării preliminare instituţionale a structurilor interesate îmn aplicarea acestuia cât şi consultării publice în condiţiile Legii 52/2003.” Când va fi asta? Ce mai contează, principalul este că va fi cândva. De fapt de vină sunt cei care au întrebat, că nu au întrebat şi când, cine, cum, sub ce forma, va promova legea. Puneţi mâna şi „învaţaţi carte” stimaţi petiţionari, să puneţi întrebări, dacă nu veţi fi sfeterisiţi cu astfel de răspunsuri.
Ce mai e de comentat, un alt răspuns marca Duşa, crescut şi instruit în pepiniera clasei politice româneşti. Celor care semnează astfel de răspunsuri le doresc să aibă parte de ele  la toate petiţiile pe care le vor face de azi încolo!
Duşa cârpeşte din nou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.