joi, 5 martie 2015

Bomba lui Duşa


Romania Mare
Tovarăşi, staţi liniştiţi tovarăşi
Din nou ministrul Duşa, cel mai “vorbitor” şi “fotogenic” ministru al apărării all times, dă cu bâta în baltă, ca să nu pomenesc de fasolea mâncată de domnul Iohannis în Cincu. Pe acelaşi ziar DC News pe care acum aproape două luni apărea să ne explice că este gata Proiectul Legii Pensiilor Militare, domnul Duşa ne prezintă acuma ultimele ştiri legate de situaţia din Ucraina şi activităţile din centrele militare româneşti. “ Tovarăşi, staţi liniştiţi tovarăşi”, ne spune domnul Duşa. Lumea vede, aude şi gândeşte, dar domnul Duşa iese pe post ca şarpele în drum, să ne calmeze:
„Vedeți dumneavoastră, orice a fost normal până acum devine anormal. Nu a vorbit nimeni niciodată despre recrutare sau chemare la oaste a rezerviștilor și a tinerilor. Acest lucru este posibil, în condițiile legii, numai atunci când se declară stare de război, și declararea de război sau a stării de mobilizare se face prin hotărârea Parlamentului. Îi rog pe tineri să stea liniștiți. Activitățile desfășurate în prezent de către centrele militare sunt „de rutină, curente”
Sunt atât de curente încât dacă le atingeţi vă electrocutaţi. Vă amintiţi aplicaţiile din Marea Neagră din perioada Euromaidanului? Şi alea erau tot curente, planificate din timp, nu aveau nici o legătură cu Ucraina, dar nici cu ministrul Duşa.
Tot despre rutină vorbea şi Kevan McHale, din cadrul Înaltului Comandament al forţelor NATO pentru Europa prin 2008 când era întrebat ce caută navele americane prin Marea Neagră. Şi tot de rutină au fost şi exerciţiile comune Rusia – Nato din 2013 tot în Marea Neagră . Aceeaşi rutină a adus în România prin Iunie 2013 pe şefii serviciilor secrete american şi rusesc cică la interval de câteva zile. Să moară ei că nu s-au dat cap în cap pe undeva prin spaţiul Carpato- Danubiano-Pontac.
De ce trebuie să stăm liniştiţi
Să revenim la Parlament şi mobilizare. Ce să vă spun, dacă pentru mobilizare este nevoie de hotărârea Parlamentului, înseamnă că asta nu se va întâmpla ? De ce?
Pentru că nu avem Parlament, ci doar o adunare de corupţi şi corupători care nu mai au  altă grijă decât să se pună bine cu Coldea ca să fie feriţi de Kovesi? Sau de ce trebuie să nu ne impacientăm? Pentru că Anglia a anunţat că îşi trimite trupe într-o ţară unde este un conflict intern, iar polonezii, cei care în Al Doilea Război Mondial erau desfiinţaţi pe mâna perfidului Albion, aplaudă? Pentru că se încalcă toate normele de drept internaţional şi de o parte şi de alta iar proştii pun botul şi îşi bagă capul sub ghilotină? Pentru că aflat în vizită în Germania preşedintele Iohannis a găsit de cuviinţă să abordeze problema Ungariei în vreme ce în ţară PNL-ul bate palma cu UDMR-ul pentru a prelua guvernarea? Sau poate pentru că urmează să anunţăm că şi noi vom sprijini efortul noii “coaliţii” ca şi în Irak, ca şi în Afganistan, ca şi în Siria, cu câteva bărci rămase de la inundaţii sau cu cozile de mătură montate pe transportoarele germane?Sau doar carne de tun.
Duşa aruncă bomba
România este împinsă în război, dar de fapt România este de mult în război cu Rusia la nivel declarativ, mediatic, informativ, radioelectronic, politic, şi chiar teritorial de vreme ce acum nici o săptămână se vorbea despre violarea spaţiului aerian de către “OZN-uri ruseşti”, ca să nu mai amintesc că aceleaşi declaraţii despre avioane şi UFO dădea domnul Duşa şi acum doi ani. Dar Perla Coroanei abia urmează. Domnul Duşa, care ne-a obişnuit cu zicerile sale demne de cascadorii râsului, mai dă una de îţi cade falca. După ce ne spune că “activitățile desfășurate în prezent de către centrele militare sunt „de rutină, curente” și vizează clarificarea datelor rezerviștilor legate de domiciliu, mutarea dintr-o unitate militară în alta sau încadrarea pe o altă funcție,” domnul Duşa, maestrul gafelor ne informează senin- am spus senin nu senil- că “este nevoie de un cadru legislativ care să clarifice modul în care se face pregătirea populației pentru apărare, în cazul unui conflict armat, având în vedere că stagiul militar nu mai este obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2007” .
Oameni buni, ori domnul Duşa este total paralel cu tot ce ţine de apărare şi acolo unde este semnează şi se interesează numai de avansări şi festivităţi de comemorare sau aniversări, ori LA ACEASTĂ ORĂ ROMÂNIA NU ARE STABILIT UN SISTEM DE ACŢIUNE ÎN CAZ DE RĂZBOI. ASTA A SPUS MINISTRUL DUŞA, CĂ NU AVEM CADRUL LEGISLATIV NECESAR PRIVIND PREGĂTIREA POPULAŢIEI PENTRU APĂRARE ÎN CAZUL UNUI RĂZBOI.
Dusa -ai di capul meu
Asta a declarat domnul Duşa, conform DC News şi Agerpress. Nu era suficient că am ajuns cu starea de operativitate a armatei la 40 % conform Cartei Albe a apărării “ultimul număr”, acuma aflăm că “nu avem o legislaţie care să prevadă cum ne apărăm ţara” cum se face pregătirea ţării pentru apărare, cum se face mobilizarea. Una din două: ori domnul Duşa era beat când a făcut această declaraţie, ori se apropie războiul şi vrea să fie demis pentru incapacitate.
Nu ar fi o surpriză, să ne amintim că în cel de Al Doilea Război Mondial, marii oameni politici ai vremii Maniu şi Brătianu, şi-au pus coada pe spinare şi au lăsat ţara pe mâinile lui Carol al doilea, care spre fericirea lui l-a avut pe Antonescu Ioan la dispoziţie, care după ce îi bătuse pe nemţi în Primul Război Mondial, i-a bătut şi pe Ruşi în al doilea ca apoi să fie trădat şi de nemţi şi de ruşi şi de români şi să moară asasinat, căci aia nu a fost condamnare, ci asasinat. Acuma este considerat criminal de război, pentru că a salvat ţara. Aviz amatorilor care vor fi tentaţi sau numiţi să scoată castanele politicienilor din focul Gheenei.
Oarece
Oare ce părere are domnul Ponta despre această declaraţie a domnului Duşa, oare ce părere are domnul Iohannis despre ministrul apărării şi starea în care se găseşte armata conform declaraţiilor acestuia? Oare ce părere au românii despre cei care au condus ţara în ultimii 25 de ani încât am ajuns să nu avem marină, să nu avem aviaţie, să ne împrumutăm la alţii pentru a ne monitoriza spaţiul aerian, nu mai avem industrie de apărare, dar vindem armament de infanterie grupurilor teroriste pregătite de partenerul strategic conform declaraţiilor celor care ştiu ce vorbesc, nu ca domnul Duşa.
Doamne ocroteşte-i pe români!
http://www.dcnews.ro/recrutare-tineri-razboi-ce-spune-ministrul-apararii_468817.html
http://www.ziare.com/international/rusia/rusia-si-nato-exercitii-comune-la-marea-neagra-1237854
http://www.ziare.com/international/stiri-externe/nato-dezminte-consolidarea-prezentei-militare-la-marea-neagra-397554
http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/04/10/istoria-ca-un-exercitiu-planificat-6798
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/06/20/nu-cred-ca-este-o-coincidenta-4359
http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/05/02/ucraina-si-romania-doi-pioni-de-sacrificiu-partea-i-6918
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/01/05/nascut-pentru-a-fi-tradat-2489
Bomba lui Duşa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.